Kätevä kikka, jolla teet huulipunasta kauniin poskipunan – tarvikkeet saattavat jo löytyä meikkipussistasi

Julkaistu:

Me Naiset
Pelottaako huulipunan käyttäminen poskilla? Ihan turhaan, sillä räikeäkin sävy taipuu poskipunaksi sitä hieman laimentamalla.
Klassinen meikkikikka on käyttää samaa punaa sekä huulilla että poskilla. Meikistä tulee yhtenäinen, kun huuli- ja poskipuna ovat sävyltään samat, vaikka sävy huulilla olisikin huomattavasti intensiivisempi.
Intensiivisen huulipunasävyn levittäminen poskille saattaa kuitenkin osoittautua odotettua haastavammaksi.

Huulipunassa on runsaasti pigmenttiä, joten väri saattaa levittyä liian räikeänä, epätasaisesti tai kuivua ennen kuin sen ehtii häivyttää kunnolla.

Huulipunasta kuitenkin saa täydellisen heleän ja kauniisti levittyvän voidemaisen poskipunan, kun siihen sekoittaa jotakin muuta meikkituotetta.

Hehkua vai pehmeyttä?

Sopivia tuoteyhdistelmiä on ainakin kaksi. Korostusvoide tai -neste tekee mattapunasta hehkuvan, kun taas pienellä määrällä meikki- tai peitevoidetta punan sävystä saa himmeän ja pehmeästi ihoon sulautuvan.

Kikka toimii seka voidemaisten että nestemäisten huulipunien kanssa. Kauneustubettaja Jamie Paige näytti vähän aikaa sitten videollaan, miten nestemäisestä huulipunasta ja korostusvoiteesta saa tehtyä raikkaan poskipunan.Jos molemmat tuotteet ovat nestemäisiä, niitä kannattaa ottaa nokareet kämmenselälle, sekoittaa siveltimellä tai sienellä ja töpötellä sen jälkeen poskille.

Puikkomuodossa olevia voiteita kannattaa levittää ensin päällekkäin kämmenselkään ja työstää ne sitten ensin sekaisin ja sitten poskille sormenpäillä.

Sopivaa sekoitussuhdetta voi joutua hieman etsimään. Meikkivoidetta riittää pikkiriikkinen määrä, sillä se muuttaa punan väriä tehokkaasti. Korostusvoidetta voi käyttää hieman runsaammin, sillä se ei himmennä punan väriä niin voimakkaasti. Myös eri sävy-yhdistelmiä kannattaa kokeilla!

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Tiedätkö poskipunan oikean paikan kasvoilla? 3 eri tapaa – 3 eri lopputulosta

Tarkista tästä, minkä sävyinen poskipuna sopii kasvoillesi

Älä unohda poskipunaa! 6 kuvaa, jotka näyttävät, miten ripaus punaa muotoilee ja nuorentaa kasvoja

Mitä jos poskipunan levittäisikin meikkivoiteen alle? Kokeilin, ja ihoni on harvoin näyttänyt yhtä hyvältä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt