Jos iho on yhtä aikaa kuiva ja rasvainen, se saattaa kaivata kosteutta – tarkista tilanne helpolla sormitestillä

Julkaistu:

Me Naiset
Ihosta voi puuttua kosteutta, oli ihotyyppi sitten rasvainen, normaali tai kuiva. Ensin kannattaa tarkistaa, juoko tarpeeksi.
Se tunne, kun iho rasvoittuu kyllä kiiltäväpintaiseksi, mutta jaksaa silti tuntua kiristävältä. Mikä oikein mättää?

Iho todennäköisesti kärsii kuivuudesta, kosmetologi Ali Oshinsky väittää Into The Gloss -sivuston artikkelissa.

Lukuisia kasvohoitoja tehneenä hän on nähnyt, että ihon kuivuus koskettaa useimpia meistä. Myös niitä, joiden iho on rasvainen.

Tarkastele ihoa peilistä

Kuivuudesta kärsivä iho on eri asia kuin kuiva ihotyyppi. Voisi ennemminkin sanoa, että iho kärsii kosteuden puutteesta. Se voi olla jatkuvaa tai satunnaista.

Ihotyyppi puolestaan pysyy yleensä pitkään samana. Iho voi olla kuiva, rasvainen tai sekaiho. Jos kuivuuden ja rasvaisuuden kaltaisia ”ongelmia” ei ole, puhutaan usein normaalista ihotyypistä.

– Yksinkertaistettuna kuivuudesta kärsivästä ihosta puuttuu vettä. Se on eri asia kuin kuiva ihotyyppi, josta puuttuu öljyä. Siksi rasvainenkin iho voi kärsiä kuivuudesta. Siinä voi olla runsaasti öljyä, mutta siitä puuttuu silti vettä, Ali Oshinsky selittää Into The Glossin artikkelissa.

Testaa helposti

Hän kertoo myös näppärän testin, jolla voi selvittää, kaipaako oma iho tällä hetkellä lisää kosteutta. Näin se toimii:

Nipistä otsan ihoa hellästi etu- ja keskisormilla.
  1. Tarkastele ihoa suurentavan peilin avulla. Näyttääkö se kiiltävältä ja ruttuiselta, kuin iholla olisi kerros tuorekelmua?
  2. Jos näyttää, ihosta puuttuu vettä. Jos et ole varma, toista testi eri kohdassa kasvoja ja vertaile tuloksia. Yleensä kosteuden puute näkyy selkeimmin otsassa, kun taas poskissa kosteus pysyy hieman paremmin.

Aloita hörppäämällä vettä

Mitä kuivalle iholle sitten voi tehdä?

Helpointa on panostaa sisäiseen kosteutukseen. Vettä juomaan siis. Kehon kosteustasapainoa voi myös parantaa vähentämällä kehoa kuivattavien juomien kulutusta. Tai ainakin huolehtia siitä, että jos juo kahvia tai alkoholia, niiden kanssa tulee nautittua myös vettä.

Kuivuudesta ei tarvitse hätääntyä, sillä se on aivan tavallista. Jos ihonhoitorutiini tuntuu muuten toimivalta, kaikkea ei kannata panna uusiksi. Tilanne saattaa korjaantua jopa itsekseen, etenkin kun kesällä ilmankosteus nousee korkeammaksi kuin kuivina talvikuukausina.

Kosteuta oikeilla ainesosilla

Ihoa voi tietenkin kosteuttaa myös kosmetiikan avulla.

Oshinskyn mukaan silloin kannattaa suosia rasvaisten voiteiden ja öljyjen sijaan kosteuttavia ainesosia: hyaluronihappoa, glyseriiniä ja aloeta. Niitä löytyy kaikkien hintaluokkien tuotteista.


Jotta kosteutta sitovat aineet toimisivat, seerumit ja voiteet kannattaa levittää aavistuksen kostealle iholle. Kasvot voi joko jättää kuivaamatta tai sitten niille voi levittää kasvosuihketta tai -vettä.

Kun iho on kosteutettu vedellä, kosteus kannattaa vielä lukita ihoon kasvovoiteen tai -öljyn avulla. Se muodostaa ihon pintaan kalvon, joka estää veden haihtumista iholta.


Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Varpu, 33, teki yhden muutoksen ihonhoidossa – kuivuus ja kiristys katosivat saman tien

Tuliko näppy otsaan vai leukaan? Tämän finnien sijainti kertoo elimistön epätasapainosta

Uusi ihmenaamio auttaa akneen, punoitukseen ja ihon kuivuuteen – ja sen voi tehdä kotona kahdesta aineesta!

Tässäkö superpehmeän ihon salaisuus? Halpaa ja helppoa ”slugging”-menetelmää hehkutetaan maasta taivaisiin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt