Ihohuokosten pienentäminen on mahdotonta – mutta näin ne saa meikattua piiloon - MyStyle - Ilta-Sanomat

Ihohuokosten pienentäminen on mahdotonta – mutta näin ne saa meikattua piiloon

Julkaistu: 11.6.2019 10:41

Vaikka ihohuokoset ovat normaali asia, moni ei halua niiden näkyvän. Kokosimme vinkit, joilla ihosta saa meikattua tasaisemman.

Ihossa on huokosia, ja monella ne näkyvät. Se on ihan normaalia ja jopa aika tärkeää ihon toiminnan kannalta, mutta siitä huolimatta ihohuokoset ovat vähän huonossa maineessa.

Kauneusihanteet suosivat mahdollisimman tasaista ja sileää hipiää, johon laajentuneet kuopat kasvoissa eivät sovi. Tasainen iho kun on merkki nuoruudesta ja elinvoimaisuudesta.

Huonot uutiset ovat, että ihohuokosiaan ei voi muuttaa, sillä niiden koko on pitkälti geneettisesti määritelty ominaisuus.

Onneksi on myös hyviä uutisia. Ihohuokosiaan saa häivytettyä näkyvistä meikillä. Kas näin se tehdään:

1. Aloita ihonhoidolla

Vaikka ihohuokosia ei saisikaan maagisesti katoamaan, ihoa kannattaa hoitaa, jotta meikki levittyisi mahdollisimman tasaisesti. Pahimmassa tapauksessa on nimittäin riskinä, että meikki voi jopa korostaa huokostilannetta entisestään.

Kuorinta tai ihoa puhdistava naamio poistaa rasvaa ja likaa ja saa siinä samalla myös ihohuokoset yleensä näyttämään vähemmän laajentuneilta. Puhdistuksen lisäksi iho kannattaa kosteuttaa, sillä myös kosteuden puute saattaa saada ihohuokoset korostumaan.

2. Pohjusta meikki

Ihohuokosia häivyttävät, yleensä silikonia sisältävät pohjustusaineet täyttävät kaikenlaiset rakoset ja koloset, jolloin iho vaikuttaa sileämmältä. Samalla ne estävät meikin pakkautumista huokosiin. Osassa pohjustusvoiteista on myös kiiltoa hillitseviä ja meikin kestoa pidentäviä ominaisuuksia.

Painele pohjustusvoide tasaiseksi kerrokseksi niihin kasvojen kohtiin, joissa huokoset näkyvät. Pieni määrä riittää.

Joissakin meikkivoiteissa on ihohuokosia häivyttäviä ominaisuuksia, jolloin pohjustusvoide ei ole välttämätön.

3. Opettele oikea levitystekniikka

Meikkivoidettakin kannattaa levittää mieluummin vähemmän kuin enemmän, sillä ylimääräisellä pakkelilla on tapana kasaantua juonteisiin ja huokosiin.

Meikkivoiteen levittämiseen paras väline on kabuki-tyyppinen sivellin tai munanmuotoinen meikkisieni, joilla voiteen voi pyöritellä tai painella ihoon. Pitkiä vetoja kannattaa välttää, sillä ne yleensä saavat voiteen kasautumaan huokosiin.

4. Viimeistele puuterilla

Kaikenlainen kiilto saa ihon pinnanmuodot korostumaan, joten kevyt puuterointi auttaa häivyttämään ihohuokosia – kunhan puuteria ei pakkaa kaksin käsin ihohuokosiin, jolloin vaikutus on päinvastainen.

Puuteri kannattaa siis työstää siveltimeen, kopauttaa ylimääräiset pois ja sen jälkeen levittää painelemalla iholle. Jos sivellintä vetää ihoa pitkin, vaarana on meikkivoiteen ja puuterin paakkuuntuminen. Vaihtoehtoisesti puuterin levittämiseen voi kokeilla sientä tai vippaa.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

8 kauneusniksiä, jotka kadottavat vuosia kasvoilta – upeat 55+-ikäiset naiset näyttävät mallia

Juhlameikki, joka toimii takuulla ja jonka kuka tahansa osaa tehdä – toista vain nämä 6 vaihetta

Kukkiiko naamasi? Nämä aineet kasvovoiteissa voivat aiheuttaa finnejä

10 vinkkiä, joiden avulla voit päästä mustapäistä eroon lopullisesti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?