8 vinkkiä, joilla estät hiussolkia liukumasta paikoiltaan - MyStyle - Ilta-Sanomat

8 vinkkiä, joilla estät hiussolkia liukumasta paikoiltaan

Julkaistu: 7.6.2019 7:10

Kootut kikat hiuskoristeiden paikallaan pysymiseen, ole hyvä!

Erilaiset näyttävät hiuskoristeet pinneistä klipseihin ovat olleet pinnalla jo hyvän tovin, ja trendi tuntuu vain kiihtyvän kesän edetessä.

Hiusasusteet ovatkin helppo tapa muuttaa kampaus hetkessä arkisesta upeaksi. Harmi kyllä ilo voi jädä lyhytkestoiseksi, jos pinnit ja soljet luisuvat paikoiltaan tämän tästä.

Onneksi hiuskoristeiden kesyttämiseen on useita hyviä tärppejä:

  • Yleisin apukeino lienee yksinkertaisesti suihkia hiuksiin tuhti hiuslakkasatsi. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että jos lakkaa suihkuttaa valmiin kampauksen päälle, jää hiusasusteeseen herkästi ikävän näköinen tahmapinta. Se onkin sitten melkoisen haastavaa saada puhdistettua pois. Ennen asusteen laittamista suihkutettu lakka voi kuitenkin luoda tukkaan parempaa pitoa.

  • Samaan tarkoitukseen voi kokeilla myös kuivashampoota. Näin vinkattiin bloggaaja Julia Toivolalle, kun hän kyseli Instagram-tarinassaan neuvoja pulmaan. 

  • Hiuksia kannattaa tupeerata siitä, mihin aikoo hiussoljen sijoittaa.

  • Solkea varten tupeerattua kohtaa kannattaa myös taputella muotoiluraudalla. Lämpökäsittely saa tupeerauksen kestämään.

  • Hiussoljen pysymistä edesauttaa, kun sillä kiinnittää riittävän määrän tukkaa. Etenkin suoraa, silkkistä tukkaa kannattaa kerätä kiinnitettäväksi vähintään soljen leveyden verran.

  • Varsinkin, jos hiuskoriste on iso ja raskas, voi tarranauha ratkaista ongelman. Tarkoitukseen tarvitaan tarranauhan kovempaa muovista koukkupuolta. Kiinnitä pätkä nauhaa piiloon hiussoljen sisäpuolelle niin, että koukkupinta on päätä vasten.

  • Näyttävämmän hiuskoristeen alle voi laittaa pienemmän peruspinnin pitämään sitä paikoillaan.

  • Jos sinulla on haasteita ennemmin peruspinnien kuin suurten hiusasusteiden kanssa, muista kiinnittää pinni oikein päin. Vastoin yleistä harhaluuloa pinnin aaltoilevan puolen tulisi olla päänahkaa vasten. Sileä puoli vain lisää todennäköisyyttä luisumiseen.

Lähteet: Allure, InStyle

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Rasvaisten hiusten pelastus on tässä: 6 kampausta, jotka piilottavat likaisuuden

8 helppoa juhlakampausta, jotka onnistuvat tumpeloltakin – kokosimme parhaat videot

Kaipaatko uutta hiustyyliä? Nämä vinkit auttavat valitsemaan juuri sinulle sopivan tukan

Päivitä ponnarisi! 3 superhelppoa vaihtoehtoa arjen luottokampaukselle

Kuvakaappaus Julia Toivolan Instagram-tarinasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?