Oletko jo kuullut reisien hankaussuojista? ”Myimme viime kesänä pari tuhatta paria”

Julkaistu:

Pukeutuminen
Jos sisäreisiesi iho ärtyy hankautuessa, saatat löytää avun tuoteryhmästä, joka on monelle vielä tuntematon.
Sosiaalisessa mediassa tulee vastaan kaikenlaista. Viimeisimpänä ihmetystä aiheuttaneena näkynä toimituksemme törmäsi sukkanauhamaiseen vaatekappaleeseen, reisisuojuksiin.

Ne herättivät kiinnostuksen lisäksi epäuskoa – käyttääkö joku todella tällaisia?


Suomessakin satoja tilauksia

Kyseessä ovat thigh protectorit tai anti-chafing thigh bandsit, leveät nauhat, jotka lupaavat suojata reisien iho hankaumilta.

Monelle etenkin kesäkuumalla tuttu vaiva syntyy, kun sisäreisien paljas iho hinkkaa yhteen hameiden ja mekkojen alla. Pulmaan on monta ratkaisua, kuten talkki, dödö ja pyöräilyshortsit, mutta moni vannoo reisisuojien nimeen – myös Suomessa.

– Myimme viime kesänä näitä arviolta pari tuhatta paria, oululaisen jälleenmyyjän ja maahantuojan, verkko- ja kivijalkakauppa Leeloon myyntipäällikkö Elsi Saarenpää kertoo.

– Kun viime kesän helteet alkoivat, tilauksia saattoi tulla satakin päivässä. Tuotteet myytiin loppuun monta kertaa.

Naureskelijoita ja helpottuneita käyttäjiä

Sukkatuotteisiin keskittyvä perheyritys oli tiettävästi ensimmäinen hankaussuojien myyjä Suomessa, kun se otti ne valikoimiinsa reilu vuosi sitten. Esimerkiksi kansainvälisessä jättiverkkokauppa Amazonissa hankaussuojia myydään useilta eri merkeiltä.

Kyseessä on suhteellisen tuore keksintö. Muun muassa kansainvälinen muotijulkaisu InStyle kirjoitti reisinauhoista uutuutena syksyllä 2017. Lehden toimittaja testasi Bandelettes-merkkisiä nauhoja ja piti niitä toimivana ratkaisuna hankausongelmaan.


Saarenpään mukaan reisinauhoille riittää naureskelijoita, mutta reisien hankaamisesta kärsiville ne ovat olleet iso helpotus ikävään vaivaan.

– Toinen myyntihitti viime kesänä olivat ohuet sukkahousushortsit. On aivan käyttäjästä ja tilanteesta kiinni, haluaako shortsit vai nauhat. Shortsithan ovat aina ylimääräinen hiostava tekijä, nauhat peittävät vain reittä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt