Missä puolipidettyjä vaatteita pitäisi säilyttää? Martoilla on ikuisuuskysymykseen selkeä sääntö

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Kaappiin vai kasaan tuolin päälle? Mikä olisi oikea säilytyspaikka vaatteille, joita on pidetty kerran tai pari? Marttojen kotitalousneuvoja kertoo, missä itse niitä säilyttää.
Kun paitaa on käytetty kerran tai pari mutta se ei vielä kuulu pyykkikoriin, minne se pitäisi laittaa? Tähän ikuisuuskysymykseen Marttojen kotitalousneuvojalla Tiia Wassholmilla on yksi tarkka sääntö: vaatetta ei ainakaan kannata laittaa kaappiin eikä laatikkoon puhtaiden joukkoon.

– Vaatteessa saattaa olla hikeä, hajusteita ja jäänteitä deodorantista, minkä vuoksi se voi ummehduttaa muutkin vaatteet.

Wassholmilla itsellään on makuuhuoneen oven takana puolipidettyjen vaatteiden naulakko. Ovi kääntyy kohti seinää ja on lähes aina auki, joten sen taakse jää sopiva paikka oveen kiinnitettävälle ovinaulakolle.

– Ripustan puolipidetyt vaatteet sinne ilmavasti.

Muista tuuletus käyttöjen välillä

Kaikkein paras paikka käytetyille vaatteille olisi ripustaa ne henkarille, jolloin vaate roikkuisi ilmavimmin. Henkareille sopiva paikka on esimerkiksi vaaterekki.

Käyttöjen välillä vaatetta on tärkeää tuulettaa.

– Tuuletuksella vaatteesta saa pois tunkkaisen hajun. On ekologisempaa tuulettaa kuin pestä, joten tuulettaminen kannattaa ehdottomasti, mikäli vaate on muuten puhdas, Wassholm vinkkaa.

Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Lue lisää:

Etikka on siivoojan ekologinen ihmeaine! Näin se puhdistaa kaakelit ja vie hajut – katso yli 10 käyttötapaa

Voiko likaiset muovikengät pestä tiskikoneessa? Asiantuntija antaa parhaat puhdistusvinkit

Älä heitä rikkinäisiä sukkahousuja roskiin – kokeile vaikka nerokasta imurikikkaa!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt