Miten kesähelteellä voi pukeutua töihin? Kokosimme asiantuntijoiden vastaukset ja parhaat tyylit

Julkaistu:

Pukeutuminen
Kesä ja lämmin sää ovat taas täällä. Muista muutama neuvo, joilla teet työtyylistä hyvän ja hellekelpoisen.
Kuten muunkin pukeutumisen, myös työtyylin säännöt ovat tänä päivänä aiempaa höllemmät. Pukeutumiskulttuuri vaihtelee alan, position ja työpaikan mukaan, ja yhä harvemmin voi suoraan sanoa, mikä toimistotyyliin sopii ja mikä ei.

Shortsit eivät ole enää ehdoton ei

Esimerkiksi vuosi sitten kesän ensimmäisinä hellepäivinä Tyylitoimiston johtava stylisti Emilia Kimari kommentoi Ilta-Sanomille, että ennen sopimattomina pidetyt shortsit käyvät nykyisin useassa tapauksessa niin miesten kuin naistenkin työasuun.

– Jos puhutaan bisnespukeutumisesta, niin hyvä nyrkkisääntö on, että shortsien tulisi ylettyä vähintään polviin tai hieman polvien alapuolelle. Materiaalin tulisi ehdottomasti olla siisti ja shortsien tulisi olla ehjät. Väriksi kannatta valita tummaa, ei valkoista, josta helposti näkee läpi, Kimari neuvoi tuolloin.


Ammattilainen muistuttaa, että pukeutumiskoodi riippuu työnantajasta, mutta yleisesti ottaen polveen yltävät shortsit, siistit kauluspaidat ja paitapuserot sekä esimerkiksi nahkasandaalit toimivat toimiston kesäpukeutumisessa.

Harkitse hihatonta

Kerroimme viime kesänä myös suomalaisesta Timosta, joka kyseenalaisti eron miesten ja naisten hihattomissa yläosissa. Naisilla hihaton pusero on usein hyväksytty, miehillä harvemmin.
Emilia Kimari suosittelee tosin naisiakin harkitsemaan etenkin ohutolkaimisia toppeja.

– Pienen naruolkaintopin päälle kannattaa laittaa vaikka bleiseri, hän sanoi.


Valitse väri ja materiaalit oikein

Hyvän työpukeutumisen asiantuntija, Urapukeutujan opas -kirjan (2018) kirjoittaja Ulla Rask puolestaan vinkkaa kaksi tapaa muuttaa talvipukeutuminen kesäpukeutumiseksi.

Hänen mukaansa työvaatteilla on Suomessa kaksi vuodenaikaa, talvi ja kesä. Talvi on normi, kesä poikkeus, ja nämä kaksi erottaa toisistaan väri- ja materiaalivalinnat.

Vaikka samat housut ja hameet olisivatkin käytössä ympäri vuoden, kesällä kannattaa suosia muuten vaaleita värejä. Materiaaleista sopivimmat kesään ovat puuvilla, pellava- ja silkkisekoitteet sekä pikee. Myös esimerkiksi denim, tencel ja viskoosi ovat toimivia valintoja.


Ei paksuja mustia sukkahousuja

Raskin mukaan tummia, yli 40 denierin sukkahousuja ei kuulu käyttää kesäkaudella eli vapun ja syyskuun ensimmäisen päivän välillä. Jos ilma on viileä, kesällä valitaan ihonväriset, ohuemmat sukkahousut.

– Lämpimällä säällä voi nykyaikana olla toimistossa myös paljain säärin. Poikkeuksena erityisen arvokkaat tilaisuudet, jotka edellyttävät aina sukkahousuja, hän kirjoittaa.


Mikä on paras vinkkisi viileästi töihin pukeutumiseen? Kerro se kommenteissa!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt