8 suomalaisnaista esittelee markettilöytönsä – tällaisia vaatteita ruokakaupasta tarttuu matkaan

Julkaistu:

Me Naiset
Suomalaisnaiset suosivat marketteja vaatteiden ostopaikkoina. Muun muassa tällaisia löytöjä niistä tehdään.
Yhä useampi suomalainen ostaa vaatteita marketeista, kertoo Kaupan liiton viime viikolla julkaistu selvitys. Viime vuonna viidesosa suomalaisista osti vaatteita tai kenkiä marketeista. Tänä vuonna jo kolmasosa käy vaateostoksilla Prismoissa ja neljäsosa Tokmanneissa ja K-Citymarketeissa.

Mutta millaisia vaatteita suomalaiset marketeista ostavat? S-ryhmän valikoimajohtaja Päivi Hole kertoi Yhteishyvälle, että Prismoista suomalaiset ostavat runsaasti esimerkiksi collegehousuja ja -paitoja.

– Entistä rennompaan pukeutumiseen mukaan lähteminen on loogista, sillä suomalainen on käytännöllinen pukeutuja, jolle mukavuus ja toiminnallisuus ovat vaatteissa erityisen tärkeitä ominaisuuksia, Hole kertoi.

K-Citymarketin pukeutumisen osto- ja myyntipäällikkö Katja Lehtilä kertoi MyStylelle, että suomalaiset haluavat pukeutua istuviin ja helppoihin vaatteisiin. MyStylen selvityksen mukaan kummastakin ketjusta ostetaan paljon trikoota, peruspaitoja, farkkuja, collegehousuja ja rentoja trikootunikoita.

Helppoa ja edullista

Me Naiset pyysi lukijoitaan jakamaan parhaita vaatelöytöjä, jotka on ostettu marketeista. Monet kertoivat ostavansa vaatteensa erilaisista hypermarketeista, koska se on edullista ja helppoa – moni tykkää hoitaa vaateostokset samalla kertaa ruokaostosten kanssa.

Tällaisia löytöjä Me Naisten lukijat ovat tehneet marketeista:

Kiva kukkapaita


”Bongasin tämän paidan marketista viikko sitten. Se sopii todella hyvin arkeen farkkuhameen kanssa.” Sari, 37

Edulliset urheiluliivit


”Nämä urheiluliivit löysin Lidlistä vuoden alussa kympillä. Aivan loistava istuvuus ja tuki kuntosaliharjoitteluun. Hakkaa mennen tullen kalliimpien merkkien urheiluliivit, joita myös omasta kaapista löytyy.” Miia, 41

Parhaat kalsarit


”Kylmän vuodenajan tärkein vaate on ihanat villasilkkikalsarit, jotka ostin Prismasta hintaan 32,95 euroa. Suomessa valmistetut kalsarit ovat kaikkea, mitä moisilta voi toivoa: ne ovat lämpimät, eivät kiristä eivätkä kutita.

Minä ja mieheni käytämme näitä jatkuvasti ulkoillessa ja kotivaatteena. Virnistellen annamme kyseisiä kalsareita säännöllisesti toisillemme joululahjaksi. Ostimme samat kalsarit lahjaksi myös vanhemmilleni, ja hekin muuttivat niihin käytännössä asumaan.” Retu, 42

Kestävää trikoota


”Marketeista saa edullisimmat ja kestävimmät trikoot. Siellä on paljon merkkituotteita, kuten Adidasta ja Pumaa, mutta myös kauppojen omia merkkejä, kuten K-Citymarketeissa Jutta G:n mallistoa. Merkin trikoot ovat pehmeää ja rentoa neulosta. Käytän niitä tanssiessa, joogassa ja kotonakin. Adidaksen trikoot ovat vahvempaa kangasta. Ne sopivat lenkkeilyyn ja jumppaan.

Myös urheilutoppeja ja -paitoja ostan Cittarista ja joskus Lidlistä. Kuvan toppi on kuukauden vanha. Se oli tarjouksessa ja maksoi 13 euroa Cittarissa. Ostan Niken, Adidaksen ja Skechersin lenkkareita marketeista. Maakunnista niitä löytyy mainiosti.

Prismoista ostan kotimaisen Neulomon tuotteita. Myös Nansoa lähtee joskus mukaan. Neulomon tunikat ovat kestäviä, simppeleitä ja kotimaiseksi tuotteiksi edullisia. Kuvan tunikan ja paidan olen ostanut muutama vuosi sitten. Pidän siitä, että merkin koot ovat reiluja.” Annakaisa, 40

Pakon edessä ostettu collegepaita


”Ostin Puman collegepaidan pakon edessä pari kesää sitten. Olimme paahtaneet kohti Itä-Suomea hyvän matkaa, kun tajusin, että sohvalle tekemäni lämpimien vaatteiden pino jäi matkasta. Edessä oli pidempi kesäreissu, joten oli pakko kaartaa Jumalniemen K-Citymarketiin ja ostaa pitkähihaista.

Pakkoshoppailu oli ahdistavaa, mutta lopulta päädyin tarjouksessa olleeseen collegepaitaan. Olen käyttänyt sitä ahkerasti, enimmäkseen vapaa-ajalla. Sininen pellava-puuvillasekoitetta oleva lyhyehkö hame on ostettu Lidlistä jokunen vuosi sitten. Se on kelpo kesävaate.” Marjut, 30

Toimivia arkivaatteita


”Pitkä villatakki on Lidlista ja housut ovat Tokmannilta. Villatakki on monikäyttöinen ja lämmin, maksoi kympin.

En oikein löydä itselleni sopivia housuja. Siksi ostan erikoistilaisuuksiin tosi kalliita ja täydellisiä housuja, mutta arkeen edullisempia ja ihan okeita. Arjessa kuljen yleensä Tokmannin pöksyissä. Ne hoitavat asiansa.” Iitu, 34

Laatua alennuksessa


”Ostin tämän takin Porin Prismasta kolme vuotta sitten 50 eurolla – taisi olla alennuksessa puoleen hintaan. Vaate on ajaton, tyylikäs, laadukas ja kaunis päällä.

Tykkään ostaa vaatteita marketeista, koska niissä on hyvät valikoimat, usein hyviä tarjouksia ja helppo asioida.” Outi, 46

Eleettömät työkengät


”K-Citymarketin alesta kesällä 2017 poimitut peruskengät ovat lähes päivittäisessä käytössä työkenkinä ja välillä muuallakin. Olisiko hinta ollut 30 euron luokkaa, ja siitä sai vielä alennusta. Eleetön musta malli, tarpeeksi matala, jalkaystävällinen kiilakorko ja mukavat jalassa.

Ikävä kyllä jatkuva käyttö alkaa näkyä: sisäpohja on irtoamassa ja ulkopuolella on liuta naarmuja. Kiilakorkkareita ei ole ihan helppo löytää.” Salla, 39

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

2 syytä, miksi en osta Lidlin vaatteita – eikä kumpikaan liity laatuun tai mitoitukseen

Onko merkkivaate aina laadukas ja halpa vaate huono? Asiantuntija neuvoo, miten onnistut vaatekaupoilla

Testasimme markettien alle viiden euron juhlasukkahousut – voittaja kesti rajuakin menoa!

Marketeista voi tehdä löytöjä – valitsimme parhaat muutaman euron meikit ja voiteet

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt