Milla käytti kuukauden ajan muotovaahtoa ja huomasi 4 asiaa – takavuosien klassikkotuote todella toimii

Julkaistu:

Me Naiset
Muotovaahdon suosion vuodet ajoittuvat melko pitkälle menneisyyteen, mutta nyt tuotteet tekevät paluutaan. Olihan niitä siis testattava.
Muotovaahto. Siinäpä on todellinen hiusmuotoilun klassikkotuote.

Itselleni moussemaisesta muotoilutuotteesta tulee automaattisesti hieman nostalginen olo. Pursottimesta kantautuva ääni vie mieleni hujauksessa 90-luvun lapsuusvuosiin, jolloin äitini pani kiharaisen tukkansa kuosiin turauttamalla siihen tuhdin töräyksen muotovaahtoa.

Itse en ole nuoruusvuosien vaahtopääkokeilujen jälkeen muotovaahtoon juuri koskenut. Olen yhdistänyt moussemaiset tuotteet lähinnä tönköiltä, hieman tahmaisilta ja turhan laitetuilta vaikuttaviin kuontaloihin. Muotovaahtojen sijaan olen luottanut hiushommissa suolasuihkeisiin, hiuslakkoihin ja hiuspuutereihin.

Suotta hyljeksitty muotovaahto palaa

Niin on tehnyt moni muukin. Kaupat ovat nykyään muotoilutuotteita väärällään, eivätkä muotovaahdot ole välttämättä kuuluneet viime vuosina niistä hehkutetuimpien joukkoon – vaikka toki muotovaahdoilla on varmasti aina ollut uskollinen käyttäjäkuntansa.

Pikkuhiljaa muotovaahto on kuitenkin alkanut palata entistä voimakkaammin hiustenlaittajien suosioon. Kuukausi sitten kampaaja Heidi Kallio kertoi Me Naisille, että suomalaiset hyljeksivät muotovaahtoa syyttä suotta.

– Nykyään ne ovat paljon kevyempiä ja toimivat hyvin, hän totesi.

Tammikuussa myös Glamour-lehden toimittaja Deanna Pai kirjoitti, että muotovaahdot ovat nykyään huomattavasti parempia kuin ennen. Tällä hetkellä ne ovat jopa alkaneet nousta jonkinlaiseksi trendiksi.

– On vuosi 2019, ja muotovaahto on tullut takaisin, Pai julisti.

Näin testissä kävi

Tänä keväänä minäkin päätin testata, josko löytäisin itsestäni muotovaahtojen ystävän. Käytin kuukauden ajan hiusteni muotoiluun muotovaahtoa. Kokeilu opetti erityisesti neljä asiaa.

1. Muotovaahto todella toimii

Tärkein opetus ensimmäisenä: päähäni juurtunut muotovaahtojen huonohko maine on tuulesta temmattu.

Testasin kuukauden aikana neljää erilaista muotovaahtoa, ja ne kaikki toimivat hiustenlaitossa hyvin. Ne eivät jättäneet hiuksia tahmaisiksi, tönköiksi tai miksikään muuksikaan. Sen sijaan ne toivat mukavasti tuuheaa ilmavuutta polkkamittaiseen tukkaani. Katso vaikka:


2. Vaahto sopii hienosti ohuelle tukalle

Minua ei ole siunattu erityisen tuuhealla tukalla. Muotovaahdon avulla hiuksistani saa kuitenkin melkoisen pienellä vaivalla melko ilmavalta näyttävät. Mikä parasta, oikealla tuotteella tukka näyttää tuuheammalta ilman, että se menettää liikkuvuuttaan.

3. Vaihtoehtoja on runsaasti

Kuukauden muotovaahtotestauksen aikana kokeilin neljää eri muotovaahtoa:
  • IdHair, Elements Xclusive Fiber Foam, 200 ml, 19,90 €
  • Evo, MacGyver mousse, 200 ml, 27,90 €
  • Cutrin, Muoto Light Volume Mousse volyymivaahto, 300 ml, 18,90 €
  • Erisan muotovaahto, 200 ml, 4,50 €

Kokeilemistani vaahdoista on vaikea nimetä yhtä selvää suosikkia. Kaikki niistä täyttivät tehtävänsä hyvin. Se on kuitenkin selvää, että tuotteet ovat ominaisuuksiltaan melko erilaisia.

IdHairin vaahto sisältää kuituja, jotka tuovat hiuksiin rakennetta. Se on kokeilemistani vaahdoista ehdottomasti eniten tukea tuova. Muotoilu kestää huoletta koko päivän vaikka piponkin alla.

Cutrinin ja Erisanin muotovaahdot ovat kevyitä, eivätkä ne juurikaan anna pitoa hiuksiin. Sen sijaan yhdessä hiustenkuivaimen avulla ne tuovat tukkaan keveää ilmavuutta. Näiden kahden välillä en hoksannut juurikaan muita eroja kuin melkoisen hintaeron.

Evon muotovaahto toi keskivahvaa pitoa ilman tahmaisuutta. Yllättäen monitoimituotteena mainostettu tuote toimi kivasti myös kuiviin hiuksiin lisättynä, vaikka monet muotovaahdot tekevät kuivista hiuksista hieman koppuraiset, Evon vaahto toi kuivaan tukkaan volyymiä.

4. Käyttäminen voi vaatia opettelua

Jos muotovaahto tuntuu tekevän hiuksista koppurat, vika ei todennäköisesti ole tuotteessa. Sen sijaan syy saattaa olla siinä, että tuotetta käyttää hieman väärin.

Esimerkiksi IdHairin kuituvaahtoa lisäsin ensimmäisillä kerroilla liian paljon tukkaani, jolloin hiuksista tuli turhan kankeat. Parin käyttökerran jälkeen hoksasin, että vähempikin määrä tuotetta riittää oikein hyvin.

Yleisen ohjeen mukaan muotovaahdon laittamisen jälkeen tukka kannattaa kuivata föönillä. Kaikki muut, paitsi Evon monitoimivaahto toimivat erityisen hyvin silloin, kun tukan harjasi kuivaimen kera muotoonsa. Huom! Käytä föönatessa kylmää ilmaa, jos haluat suojella kutrejasi.

Volyymia tukkaan tai kiharat esiin

Kun oikean käyttötavan – ja omiin tarpeisiin sopivan tuotteen – löytää, muotovaahto toimii hiusten muotoilussa hienosti.

Tällä hetkellä moni suomalainen on hurahtanut hoitamaan ja laittamaan tukkansa curly girl -metodin ohjeiden mukaan. Markkinoilla on myös metodiin sopivia muotovaahtoja. Lue kaikki Me Naisten jutut metodista tämän linkin kautta.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Maailman helpoin ja nopein jakauskikka, jolla hiukset saa näyttämään tuuheammilta

Kaipaatko muutosta? 4 täydellistä hiusmallia, jotka sopivat suomalaiselle tukalle

Suihkutatko hiuslakkaa suoraan hiuksiin? Ei kannattaisi – se saattaa aiheuttaa jopa hiustenlähtöä

Miten ohuet hiukset saa näyttämään paksummilta? Ekokampaaja kertoo

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt