Mitä tehdä, jos sisäreidet hinkkaavat ikävästi yhteen? 8 toimivaa ratkaisua

Julkaistu:

Me Naiset
Sisäreisien hankautuminen tuntuu ikävältä ja voi johtaa jopa kivuliaisiin hiertymiin. On kuitenkin useita tapoja, joilla tilannetta voi helpottaa.
Pikkuhiljaa lämpenevä sää herättää kesämielen lisäksi myös hikirauhaset. Silloin korvien välissä alkaa pyöriä, miten deodorantin saisi tehoamaan paremmin, miten hikiset jalat voisi taltuttaa – ja miten sisäreisien hankaamista voisi estää.

Tiedämme jo vuosien kokemuksella sen, ettei esimerkiksi laihduttaminen todennäköisesti auta. Ja vaikka auttaisikin, se ei todellakaan ole akuuttiin hankaukseen hyvä vinkki.

– Näille laihduttamisen ehdottelijoille sellainen fakta, että sisäreisiin kertyy rasvakudoksen vähenemisen jälkeen helposti ylimääräistä ihoa, joka hankaa varsin ikävästi. Ihmisiä on myös erilaisia: toisilla reidet ovat lähempänä toisiaan, vaikka ylipainoa ei olisikaan. Reidet hankaavat usein yhteen myös silloin, jos niissä on runsaasti lihasmassaa. Sitä paitsi, ylipainoisillakin on oikeus nauttia kesästä ja hankaamattomista reisistä – ihan ilman syyllistämistä, muistuttaa eräs Me Naisten lukija.

Koska reisien hankaus alkaa väistämättä mietityttää aina kesän alkaessa, kerratkaamme parhaat ratkaisut tilanteeseen.

1. Muotoilevat, pitkälahkeiset alushousut

Me Naisten bloggaaja Veera Korhonen luottaa pitkälahkeisiin aluspöksyihin, jotka estävät reisien ihoa hankautumasta toisiaan vasten. Hänellä on käytössään H&M:n plusmalliston muotoilevat alusshortsit.

2. Pyöräilysortsit

Jos muotoilevat pöksyt eivät innosta, kannattaa luottaa puuvillaisiin pyöräilyshortseihin, joita on saatavilla esimerkiksi Lindexistä. Myös bambukankaasta valmistetut sortsit ovat monien mieleen, sillä ne hengittävät mukavasti.Tänä vuonna pyöräilyshortsit ovat erityisen ajankohtaiset. Moni käyttää ihonmyötäisiä shortseja helmojen alla, mutta halutessaan ne voi pukea näkyväksi osaksi asukokonaisuutta.

3. Reisien hiertymäsuojat

Nimenomaan reisien hiertymisen estämiseen tarkoitetut suojat ovat monen mieleen. Bandalettes-merkillä on monia erilaisia suojia, jotka ovat parhaimmillaan niin kivannäköisiä, että niiden voi suosiolla antaa hieman vilahtaa vaatteiden katveestakin.4. Deodorantti tai antiperspirantti

Jos se toimii hikoileviin kainaloihin, se toimii muihinkin nihkeinä nariseviin kehonosiin. Esimerkiksi koomikko Amy Schumer on kertonut Instagramissa estävänsä reisien hikoilua roll-on-deodorantilla. Myös suihkutettava versio sopii reisille. Deodoranttia voi kokeilla tehdä myös itse!5. Kosteutta imevä jauhe

Talkki imee kosteutta iholta ja hillitsee hikoilua. Ennen talkin lisäämistä reidet kannattaa sivellä kosteusvoiteella tai vaseliinilla. Jos ihosi on herkkä, valitse ehdottomasti hajusteeton vaihtoehto.

Myös peruna- ja maissijauho toimivat iholla samaan tapaan kuin talkki.

6. Kosteusvoide, vaseliini tai öljy

Jos reisien iho on hyvin kosteutettu, se ei hierry yhtä helposti hikoillessaan. Kosteuttamiseen voi käyttää ihan tavallista kosteusvoidetta, vaseliinia tai esimerkiksi kookosöljyä, jos sen tuoksu sopii omaan nenään.

7. Silikonipohjainen liukuvoide

Liukuvoide on todellinen monitoimiaine. Sen lisäksi, että sillä voi saada jumittuneen vetoketjun avautumaan ja kiillottaa kengät, sillä voi estää reisiä hiertymästä. Jos et halua kantaa liukuvoidepurkkia mukanasi kylillä, lurauta tuotetta läpinäkyvään matkapulloon.

8. Jalkojen hiertymisen estämiseen tarkoitetut aineet

Kenkien hiertymiä estämään tarkoitettu rakonestopuikko tepsii myös reisien hankaukseen.

Myös silkkisukkasuihke on tarkoitettu estämään kenkien aiheuttamia hiertymiä. Iholle suihkutettava aine suojaa ihoa kitkalta näkymättömän kalvon avulla.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Pukkaako ihosi helteellä finnejä? 5 vinkkiä, joiden avulla hillitset näppylöitä

8 yllättävää tapaa käyttää vauvantalkkia – pelastaako edullinen tuote kaikilta kesän kauneuspulmilta?

Deodoranttikikka, joka toimii testatusti! Taustalla yksinkertainen selitys – lääkärikin hyväksyy

Saako biitsillä ottaa aurinkoa yläosattomissa? Tapakouluttaja ja rantapelastaja vastaavat

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt