Muotia muoviroskasta! Näin hyvältä näyttää kierrätyskankaasta tehty suomalainen uikkarimuoti

Julkaistu:

Uima-asut
Suomalaisten bikini- ja vaatemerkkien muoviroskasta tehdyt uima-asut valloittavat meillä ja maailmalla.
Aivan ensimmäisenä ei tule mieleen, että hetken tyylikkäimpiä bikineitä ja uimapukuja suunnittelevat kaukana hiekkarannoilta ja auringonpaahteesta syntyneet suomalaisnaiset.

Mutta niin vain monet muodikkaat, huipputyylikkäät ja ilahduttavimpana asiana ekologiset, kierrätysmuovista valmistetut uima-asut ovat suomalaisbrändien käsialaa.

Asuyama

Asuyama on suunnittelija Tiina Asujamaan oma vaatemerkki. Sen uimapuvuista ja bikineistä suuri osa on valmistettu econyl-kankaasta, joka tehdään muun muassa vanhoista kalastusverkoista ja muusta kangas- ja muovijätteestä.


Ohoy Swim

Ohoy Swimin suunnittelija, suomalainen Henna Kaarlela, perusti uikkaribrändin yhdessä tanskalaisen Anna Maria Nielsenin kanssa. Myös Ohoyn skandinaavisen pelkistetyt puvut valmistetaan econylista.

Halla Halla

Kotimainen uikkarimerkki Halla Halla on luotu nimenomaan merten muoviroskan ja rantamuodin ympärille. Hanna Chalvet ja Salla Valkonen luotsaavat kolme kesää sitten lanseerattua brändiä, jonka kaikki tuotteet on tehty kierrätysmuovista.

Mori Collective

Nyt myös suomalainen vaatebrändi Mori Collective on lanseerannut ensimmäiset uima-asunsa – tietysti kierrätysmateriaalista tehtynä.

Vuonna 2015 perustetun merkin takana ovat suunnittelijat Tytti Alapieti ja Jenni Koli. Mori Collective tekee käyttövaatteita luomukankaista, kierrätysmateriaaleista ja varastoylijäämistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt