Anne, 58, työskentelee mallina – tässä ovat näyttävän isoäidin tyylivinkit muille suomalaisnaisille

Julkaistu:

Tyyli
Mallin töitä tekevä Anne kannustaa keski-ikäisiä suomalaisnaisia käyttämään rohkeasti värejä.
58-vuotias pääkaupunkiseudulla asuva Anne Hirsmäki on ollut kiinnostunut kauneudesta ja vaatteista niin kauan kuin hän muistaa.

– Jo lapsesta asti olen ilmentänyt itseäni vaatteilla. Äitini toteutti toiveitani ompelemalla minulle suunnittelemiani vaatteita, etenkin mekkoja, joissa piti olla aina jokin oma uniikki juttu.

Anne kävi nuorena mallikoulun. Elämä vei kuitenkin toiseen suutaan velvoitteineen, eikä muodista tullut päivätyötä.

Kipinä tyyliin, muotiin ja kauneuteen kuitenkin säilyi. Mallin töistä tuli lopulta rakas harrastus. Näyttävä nainen on toiminut mallina muotinäytöksissä ja promokuvien meikkimallina. Hiljattain hän esiintyi erään poreammeen maahantuojan mainosvideolla.

– Kun huomasin, että muotikuvissa ja mainoksissa näkyy yhä enemmän aikuisia kasvoja, päätin mennä uudelleen mallikoulutukseen noin nelisen vuotta sitten. Olen nyt parinkin mallitoimiston listoilla, Anne kertoo.


Suomalaisnaisille enemmän värejä: ”Kannattaa käyttää ammattistailaajan apua”

Anne kuvaile tyyliään klassisen tyylikkääksi, rennoksi ja erittäin naiselliseksi.

– Rakastan korkeita korkoja ja vartaloa esiin tuovia vaatteita.

Anne ei pelkää pukeutumisessaan myöskään värejä. Hän kannustaa suomalaisnaisia samaan.

– Voisimme myös käyttää enemmän värejä ja olla rohkeampia ylipäätään pukeutumisessa. Väreillä tarkoitan vaikka vaan värikästä asustetta. Kengät, laukku tai vyö sopii piristävänä lisänä muuten väriltään neutraaliin asuun.


Annella on myös muita pukeutumisvinkkejä keski-ikäisille naisille.

– Pukeutumisessa ennen kaikkea oman vartalontyypin tuntemus on mielestäni erittäin tärkeää. Jokaisella meistä on vartalossa jokin kaunis kohta, jota kannattaa vaatteilla tuoda esille – oli se sitten kapea vyötärö tai sääret. Itse rakastan vöitä, sillä tuomalla vyötärön esille, saa asuun myös ryhdikkyyttä. Lopputulos on erittäin naisellinen.

Anne suosittelee myös menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

– Kannattaa käyttää ammattistailaajan apua. Hän voi auttaa löytämään aivan uusia puolia pukeutumiseen.
Ihonhoito tärkeä osa ikääntyvän naisen hyvää oloa

Anne käyttää säännöllisesti kollageenia sisäisesti ikääntyvän ihon kiinteyttämiseksi ja kimmoisuuden lisäämiseksi.

– Aikuisen naisen hyvään oloon kuuluu tärkeänä osana myös ihonhoito. Itse käyn säännöllisesti kosmetologilla. Käytän myös kosteuttavia naamioita säännöllisesti.

Annen tärkeisiin rutiineihin kuuluu myös ihon kunnollinen puhdistaminen aamuin illoin sopivilla ja laadukkailla tuotteilla. Lisäksi näyttävä nainen pitää meikittömiä päiviä.


– Ikääntyneen ihon meikissä kyse on mielestäni enemmänkin ehostuksesta, jolla häivytetään ikääntymisen merkkejä ja tuodaan omat hyvät puolet esille. Tässä asiassa vähemmän on mielestäni enemmän.

Anne neuvoo pyytämään arkipäivään sopivia meikkivinkkejä ammattilaisilta.

– Tärkeämmän tilaisuuden kohdalla käyn tutun ammattilaisen meikattavana, jolloin ei tarvitse huolehtia ulkonäöstään, vaan voi nauttia itse tilaisuudesta.

”Ikääntyvän naisen pukeutuminen ei ole tiettyihin normeihin rajattua”

Anne on kahden aikuisen lapsen äiti ja yhden lapsenlapsen onnellinen isoäiti. Hyvässä kunnossa oleva nainen harrastaa säännöllisesti lattaritansseja ja kehonhuoltoa lihaskuntotreenien muodossa.

Anne ei pelkää esitellä loistavaa kuntoaan myöskään sosiaalisessa mediassa.
– Kuvillani haluan viestittää, että ikääntyvän naisen pukeutuminen ei ole tiettyihin normeihin rajattua. Tunnen itseni nuorekkaaksi ja pukeudun sen mukaisesti, toki ikäni huomioiden tyylikkäällä tavalla. Ikähän on kuitenkin suurelta osin vain numero.

Anne toivoo, että hänen sosiaalisen median kuvansa antavat vinkkejä muille saman ikäisille omaan pukeutumiseen. Hänen mielestään tärkeintä on, että jokainen nainen viihtyy omissa vaatteissaan.

– Nauttikaamme tästä upeasta iästä, naiseudestamme ja ennen kaikkea omasta uniikista kauneudestamme.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt