Jos et vielä käytä tätä maanmainiota deodoranttikikkaa, nyt on aika aloittaa – antiperspirantista tulee heti tehokkaampi

Julkaistu:

Me Naiset
Lääkärikin on sitä mieltä, että klassinen antiperspiranttikikka todella toimii.
Runsas hikoilu on ärsyttävä vaiva. Epämukavan olon helpottamiseen on tarjolla myös niin sanottuja kovia keinoja, muun muassa Botox-pistoksia ja veden kautta johdettua sähkövirtaa.

On kuitenkin olemassa yksi viimeinen oljenkorsi, jota kannattaa kokeilla kotioloissa, jos antiperspirantista ei tunnu olevan vastusta hikikainaloille.

Mekin olemme kirjoittaneet jo aiemmin, että antiperspirantti kannattaisi levittää kainaloihin jo illalla. Mutta vinkki on niin hyvä – ja Me Naisten toimituksen toimivaksi testaama – ettei sitä kannata unohtaa.

Yöllä unen aikana ihmisen elimistö rauhoittuu ja myös hikirauhaset painuvat levolle. Kun hikeä ei pukkaa samaan tahtiin kuin päiväsaikaan, antiperspirantin alumiinisuolat pääsevät imeytymään ihoon ja vaikuttamaan hikoiluun tehokkaammin.

Aamulla, jos hikirauhaset ovat jo aktivoituneet, ne pukkaavat dödöä tiiviiseen tahtiin pois kainaloista, jolloin tehokin jää vaisummaksi.

Muun muassa viime kesän lämpöaallon aikaan brittiläinen The Sun -lehti tarjoili hikisille lukijoilleen helpotusta asiantuntijahaastattelun muodossa. Tv:stä tuttu lääkäri Dawn Harper hehkutti iltadödökikkaa myös silloin.

– Levitä illalla ennen sänkyyn menoa ja anna kuivua täydellisesti. Jätä yöksi ja pese ylimääräinen aine iholta aamulla saippualla ja vedellä, Harper neuvoi.

Hän muistutti myös, että antiperspirantti pitää levittää kuivalle iholle, jotta siitä saa parhaan tehon irti.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Yöhikoilu on yleensä vaaratonta, mutta näissä tilanteissa kyse voi olla vakavasta sairaudesta

Olin kolme viikkoa ilman deodoranttia – lopputulos yllätti

Rankkaa hikoilua poistetaan nyt tehokkailla hoitokeinoilla jopa pysyvästi – selvitimme hyödyt ja haitat

Testasimme alumiinittomat ekodödöt – voittaja sopii herkälle iholle

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt