Näin pidennät nahkalaukun ikää ja pelastat kulahtaneen kassin – huolla kuten nahkakenkiä!

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Nahka on pitkäikäinen materiaali, mutta sitä on syytä hoitaa. Moni muistaa kenkien suojasuihkeen, mutta nahkalaukku unohtuu helposti oman onnensa nojaan.
Nahka on kestävä ja pitkäikäinen niin kenkien kuin laukkujenkin materiaalina, mutta kovassa käytössä nahkatuotteet kuitenkin kuluvat. Kuluneen nahkalaukun väriä voi uudistaa nahkakengille sopivalla nahanhoitoaineella.

– Nahanhoitoainetta ei saa laittaa liikaa, jotta se ei tartu laukusta vaatteisiin. Laukun tai sen olkaimen alapuoli, eli vaatteita koskeva laukun osa, on hyvä jättää värjäämättä, jottei se vain sotke vaatteita, Ammattiopisto Tavastian jalkinekoulutuksen vastuuopettaja Pia Mäki-Turja neuvoo.

Kun väri tai hoitoaine on vaikuttanut, on tärkeää panostaa kiillotusvaiheeseen, jossa poistetaan turha aine laukusta. Ennen koko laukun käsittelyä ainetta on syytä testata huomaamattomaan paikkaan.

– Kaikkein turvallisinta on viedä laukku suutarille, joka osaa hoitaa nahkaa juuri oikeanlaisilla tuotteilla ja korjata saumat, remmit ja muut rakenteet, Mäki-Turja huomauttaa.

Ennen käyttöönottoa nahkalaukun voi suojata aivan kuin nahkakengätkin, eli nahalle sopivalla suojausaineella. Sitä voi myös käyttää laukun nahan hoitoon aika-ajoin.

– Väritönkin hoitoaine suojaa ja uudistaa nahkalaukun pintaa, Mäki-Turja vinkkaa.

Artikkeli on julkaistu alun perin osoitteessa menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Lue lisää:

Voiko kirpparivaatteiden mukana saada kotiin tuholaisia? Näin torjut ikävät yllätykset

Pitäisikö töissä käyttää sisäkenkiä? Jalkaterapeutilla on selvä vastaus

Tällaisia kenkiä jalkasi rakastavat! Unohda vanhat säännöt ja vältä virheostokset ammattilaisen ohjeilla

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt