Murheena lättähiukset? Kampaajien vinkit ohuen tukan kanssa elämiseen

Julkaistu:

Hiukset
Ohuen tukan kanssa kamppailee moni. Suomalaiskampaajat jakavat neuvonsa.
Paksu, tuuhea ja eloisan näköinen tukka – siitä voin ainakin itse kertoa haaveilleeni koko ikäni. Kaikkia meitä ei ole kuitenkaan siunattu leijonanharjalla, vaan pikemminkin hennolla kuontalolla.

Ohuissa hiuksissa on toki myös omat etunsa. Ne kuivuvat äkkiä suihkusta tullessa, eikä fööniä tarvitse välttämättä lainkaan. Shampoota menee vähemmän, ja usein tukan saa myös harjattua takuttomaksi ripeämmin kuin paksut hiukset.

Tästä huolimatta ohuttukkaiset voivat harmitella kohtaloaan peiliin katsoessaan. Mitä näille latteille kutreille voisi tehdä, että näyttäisi edes vähän särmikkäämmältä? Kysyimme vinkit Blackout-kampaamon Eveliina Komilta sekä maskeeraaja-kampaaja Heidi Hurmeelta.


Sano kyllä kiharalle

Komi toteaa, että jos kyseessä on huomattavan ohuet hiukset, on lyhyt malli tukassa ehdottomasti paras.

– Pitkissä hiuksissa se hento latva korostuu selkeämmin. Kun hiuksenpäitä näkyy vähemmän, antaa se tavallaan illuusion paksummasta tukasta, Komi mainitsee.

Myös kiharat antavat volyymiä hentoon hiukseen. Kihartaminen – vaikka lettikampauksella tai kihartimella – tuo helposti runsautta ihan arkikampaukseenkin.

Hurme toteaa, että tasapitkät hiukset saa kohoamaan kerrostuksella. Jos kyseessä on kuitenki pidempi tukka, suosisi Hurme tasapitkää leikkausta, jotta paksuus ei vain päinvastoin katoa.

– Ei kannata pitää liian pitkää tukkaa, Hurmekin mainitsee.


Kikkaile jakauksella ja leikkauta tuuheuttava tyyli

Aiemmin olemme myös kertoneet, että kuohkeutta saa hiuksiinsa helposti jakauksella leikittelemällä.

– Älä kampaa hiuksia siistille jakaukselle. Pidä jakaus sotkuisena ja suunnattuna taakse kohti päälakea. Älä myöskään kasvata hiuksia liian pitkiksi, neuvoimme tuolloin.

Sotkuinen jakaus kannattaa tehdä pään sivuun, sillä silloin sen voi heilauttaa kesken päivän toiselle puolelle, ja hiuksiin tulee uudelleen pöyhkeyttä.

Syksyllä taasen listasimme viisi tuuheuttavaa hiustyyliä, joita ohuttukkaisen kannattaa kokeilla. Näitä olivat esimerkiksi polkkatukka, tasaisen skarppi leikkaus ja klassinen pixie-leikkaus.

Välttele kosteuttavia ja hoitavia aineita

Hoitotuotteista Komi suosisi tuuheuttavia shampoita ja hoitoaineita.

– Myös tyvikohotusvaahdot ja suihkeet ovat hyviä ohuthiuksisille. Vastaavasti runsaan kosteuttavat ja hoitavat aineet eivät ole hyväksi, sillä ne latistavat entisestään.

Tällöin onkin vaikeaa saada hius pysymään kuohkeana: se menee lähinnä maata kohti.

Myöskään raskaat hiuslakat eivät tee hyvää ohuille hiuksille, sillä nekin voivat latistaa tukkaa entisestään. Komi suosittelee kevyitä hiuslakkoja tyven tupeeraukseen.

Samaa painottaa Hurmekin. Volyymituotteilla, kuten muotovaahdolla, saa mieluista tulosta aikaan tulosta, jos kaipaa hiuksistaan paksumman oloisia.

– On olemassa myös tuotteita, jotka turvottavat ja tekevät hiuksista vahvan oloisemmat pesun yhteydessä.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt