Etkö tiedä, miten ja miksi peitevoidetta käytetään? Nyt tulee takuuvarmat ohjeet, joilla meikistäsi tulee kertaheitolla parempi

rac

Julkaistu:

Meikki
Peitevoide sopii jokaiseen meikkipussiin.
Jos peitevoide puuttuu meikkirepertuaaristasi, tämä juttu on sinulle.

Suomalainen meikkitaiteilija Eevis Liedes antoi peitevoidevinkit kosmetiikkamerkki Korresin meikkitilaisuudessa.
  • Katso yllä olevalta videolta, kuinka ammattimeikkaaja levittää peitevoiteen!

Peitevoide on meikkivoiteen tuhdimpi kaveri

Meikkivoidetta voi käyttää tarpeen mukaan joko koko kasvoilla tai vain alueilla, jotka kaipaavat meikiltä pientä peittoa.

Peitevoide puolestaan levitetään meikkivoiteen jälkeen vain kriittisintä peittoa vaativille alueille eli silmien alle, nenänpieliin, ihon pieniin virheisiin ja toisinaan leukaan, josta meikki kuoriutuu usein helposti ensimmäisenä pois. Peitevoide peittää ihon pienet virheet ja ei-toivotut sävyt, kuten tummat silmänaluset ja punoituksen.

Peitevoiteen voi taputella paikoilleen siveltimellä, meikkisienellä tai sormella.

– Peitevoiteet reagoivat hyvin sormen lämpöön, jonka avulla peitevoide levittyy hyvin ja ohueksi kerrokseksi, Liedes sanoo.

Peitevoide vai valokynä?

Liedes muistuttaa, että peitevoide ja valokynä ovat kaksi eri asiaa. Valokynän tehtävä on korostaa eikä peittää.

– Valokynää ei voi käyttää silmien alle peittämistarkoituksessa. Valokynän voi lisätä peitevoiteen jälkeen korostamaan kasvojen alueita, joihin tarvitaan lisää valoa.

Valokynä ei poista peitevoiteen tarvetta, Liedes sanoo. Hänen mukaansa monen ajatuksiin valokynä on pinttynyt peitetuotteena.

– Hyvä peitevoide tekee juuri sen, mitä valokynältä usein haetaan. Et välttämättä tarvitse valokynää ollenkaan, sillä pelkkä peitevoidekin saa aikaan sen pienen nostatuksen ilmeeseen.

Peitevoiteen oikea sävy

Peitevoide voi olla asteen, mutta vain asteen, vaaleampi kuin oma meikkivoide. Tätä vaaleampi peitevoide voi pahimmillaan korostaa silmäpusseja ja peitettäviä näppylöitä.

Peitevoiteissa hieman kellertävä tai persikkaiseen taittava sävy on usein hyvä valinta, sillä se neutralisoi silmänalusten sinertävyyttä.