Mikä hameenhelman mitta on kaikkein imartelevin? Vertaa julkkisten tyylit eri pituuksilla

Julkaistu:

Tyylit
Helmakausi alkaa taas. Mutta missä mitassa hameet ja mekot kannattaisi valita?
Hameenhelman sopiva pituus on pitkälti makuasia. Pue mitä puet – kunhan tunnet itse olosi hyväksi.

Muutama mittasuhteiden perussääntö kuitenkin määrittää sitä, miltä mekko tai hame saa jalat ja muun kropan näyttämään. Muutama valinta lyhentää ja leventää, toiset pidentävät ja imartelevat.

Helman reuna aina kapeaan kohtaan

Puit sitten lyhyen minihameen, polvimittaisen mekon tai trendikkään midihameen, niiden helman tulisi päättyä jalan kapeaan kohtaan, kertoo esimerkiksi vaatekaappikonsultti Tracy Vargan tyylisivusto.

Esimerkiksi minihameen reunan ei kannata osua juuri reisien paksuimpaan kohtaan vaan hieman kapeampaan kohtaan alemmas, jolloin reidet näyttävät solakalta. Polvipituutta, eli aivan polven yläpuolelle, juuri sen kohdalle tai aivan hieman alapuolelle päättyvää helmaa, pidetään universaalisti hyvänä valintana.

Jos taas valitset säären puoliväliin yltävän midimitan, siinäkin pitäisi pitää huoli helman päättymisestä hieman pohkeen puolivälin alapuolelle säären kapeampaan kohtaan.

Vältä näitä alueita

Kaksi paikkaa, jonne helman ei kannata päättyä, ovat pohkeen paksuin kohta ja muutama sentti nilkan yläpuolelta.

Pohkeen paksuimpaan kohtaan jäävä helma lyhentää ja paksuntaa jalkoja, ja nilkan ylle päättyvä helma on Tracy Vargan mukaan jalanpituuden kuolemaksi.

Tältä eri mitat näyttävät

Kokosimme julkkisnaisten esimerkit eri helmanpituuksista.

Rita Ora


Ashley Graham


Herttuatar Meghan


Priyanka Chopra


Selena Gomez


+ Halkio

Yksi tyylikikka, jonka avulla helmanmitan merkitys ei ole enää suuri, on halkion lisääminen mekkoon tai hameeseen. Se imartelee aina ja saa jalat näyttämään hyviltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt