Näyttelijä sai finnit ja epäpuhtaan ihon kuriin oliiviöljyllä – helppoa kikkaa suosittelee nyt suomalainen kosmetologikin

Julkaistu:

Ihonhoito
Apu finneihin saattaa olla lähempänä kuin arvaatkaan.
Taistelu ihon epäpuhtauksia vastaan voi olla raastavaa, työlästä – ja ennen kaikkea kallista. Moni meistä tuhlaa satalappusia etsiessään täydellisiä putiloita ja tököttejä itselleen, jotta peilissä hehkuisivat finnittömät kasvot.

Myös amerikkalainen näyttelijä-malli Chloë Grace Moretz on hiljattain kertonut The Zoe Report -lehdelle kärsineensä kystisestä aknesta vuosikausia. Hän yritti päästä iho-oireistaan käyttämällä lukuisia tuotteita, mutta mikään ei tuntunut tepsivän.

Moretz totesi lehdelle ymmärtäneensä kosmetologin neuvojen avulla, että kenties jutun ongelma piili juuri tässä.

– Laitoin iholleni paljon erilaisia aineita, kuten kasvovettä ja näppyjä poistavia tuotteita, jotka taisivat olla liian voimakkaita. Iho kuivui ja menetti omaa öljyään, mikä sai sen menemään tukkoon. Tämä tietysti aiheutti finnejä.

Yllättävä apukeino näppyihin

Ongelmat alkoivatkin hellittää, kun hän jätti tuotteet hyllylle ja keskittyi yksinkertaiseen ihonhoitoon.

Lopullinen apu löytyi todella yllättävästä ainesosasta – nimittäin oliiviöljystä, jota hän alkoi käyttää ihon puhdistuksessa.

– Oliiviöljy on todella ohutta, eikä se tuki huokosia tai tuo mukanaan näppyjä. Mutta koska se on öljy, ihohuokoset avautuvat, ja iho kosteutuu. Lisäksi öljy syväpuhdistaa bakteerit pois, Moretz ohjeistaa.

Näyttelijän rutiini on helppo: öljyä täytyy vain levittää iholle ja hieroa pois pyyhkeellä. Tätä jatketaan, kunnes pyyhkeeseen ei jää enää meikkiä.

Oliiviöljyn ohella Moretz käyttää puhdistuksessa pelkästään SK-11:n Pitera-hoitonestettä. Tämä kosteuttaa ihoa, eikä vettä välttämättä tarvita lainkaan.

Usko pois, öljy poistaa öljyä

Blue Lagoonin kosmetologi Anna-Mari Antikainen toteaa oliiviöljyn olevan tunnettu ja hyödyllinen raaka-aine. Hän kuitenkin painottaa, että öljyn vaikutus iholla on yksilöllistä riippuen ihotyypistä ja sen kunnosta.

– Hyötyjä ihonhoidossa ovat esimerkiksi öljyn antibakteerinen, puhdistava vaikutus. Se myös estää kosteuden haihtumista, kosteuttaa ja vähentää tulehduksia, Antikainen kertoo.

Puhdistustuotteena käytettynä öljy poistaa iholta rasvaliukoisen meikin sekä ylimääräistä öljyä etenkin rasvaisen ihotyypin ollessa kyseessä.

– Epäpuhtaalla iholla tämä toimii mielestäni siis hyvin.

Kaksoispuhdistus kunniaan

Antikainen muistuttaa, että niin kutsuttu kaksoispuhdistus on hyvä valinta.

– Ensin puhdistetaan siis öljymäisellä tuotteella, minkä jälkeen käytetään vielä omalle ihotyypille sopivaa puhdistustuotetta. Näin saadaan iholta kaikki ylimääräinen lika, meikki, rasva ja ilmansaasteet pois hellävaraisesti.

Kaikkinensa hän kannustaa kokeilemaan öljyä ihonhoidossa.

– Suosittelen aina luomua, kylmäpuristettua ja ekstraneitsytoliiviöljyä. Ihonhoitotuotteissa oliiviöljyn tulisi olla oikeassa molekyylimuodossa ja sekoitettuna oikeisiin raaka-aineisiin. Näin se pääsee imeytymään ihoon, eikä vain jää pinnalle ja muodosta pelkkää kalvoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt