Testasimme uudet anti-age-tuotteet! Nämä purkit ovat ostamisen arvoisia – yksi sai jopa miehen kommentoimaan muuttuneita kasvoja - MyStyle - Ilta-Sanomat

Testasimme uudet anti-age-tuotteet! Nämä purkit ovat ostamisen arvoisia – yksi sai jopa miehen kommentoimaan muuttuneita kasvoja

Julkaistu: 25.4.2019 18:13

Otimme joukon nuorekkuutta lupaavia tuotteita testiin. Näin erilaiset voiteet, seerumit ja boosterit toimivat toimituksen jäsenten iholle ja ikääntymisen merkkeihin.

LISÄÄ KIMMOISUUTTA: Nuxe Nuxuriance Ultra Replenishing Cream SPF 20, 56,50 € / 50 ml

Lupaus: Auttaa uudistamaan ihoa, tarkentamaan kasvojen linjoja, tasoittamaan ja silottamaan ihoa, häivyttämään ihohuokosia ja tuomaan hehkua. Suojaa UVA- ja UVB-säteiltä.

Kokemus: Olen kaivannut juuri tällaista päivävoidetta, jossa yhdistyvät anti-age-ominaisuudet ja aurinkosuoja. Ihanalta tuoksuva voide levittyy vaivattomasti ja imeytyy hetkessä. Meikkaamista ei tarvitse odotella. Tuotteen pitäisi lisätä ihon kimmoisuutta, ja näin todella tapahtuu. Iho tuntuu ja näyttää pehmeältä, täyteläiseltä ja tasaiselta, mikä luo nuorekkaan vaikutelman. Kaiken lisäksi huomaan voiteen korostavan ihanasti ihon hehkua!

NUOREMMALLE IHOLLE: Phytomer Crème 30 Early Wrinkle Plumping Solution Cream, 55 € / 50 ml

Lupaus: Erityisesti kolmekymppisten iholle ja ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä varten suunniteltu päivä- ja yökäyttöön soveltuva voide taistelee stressin aiheuttamia ihovaikutuksia vastaan.

Kokemus: Voide on ylellisen pehmeää ja tuoksuu miellyttävän hennosti. Se tuntuu ravitsevalta ja tekee ihosta pehmeän, mutta mitään peilistä nähtävää parannusta en ihossani havaitse.

Kasvojeni iho rasvoittuu herkästi, ja tämäkin – anti-age-voiteeksi vielä melko kevyt – tuote tuntuu itselleni sopivan paremmin yökäyttöön kuin päivällä meikin alle. Tuote onkin varmasti osuvampi valinta kuivemmalle ihotyypille. Voiteessa ei ole mitään varsinaista vikaa, mutta hiukan tehokkaampaa vaikutusta odotin tämän hintaluokan tuotteelta.

RIITTOISAA HEHKUA: Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Cream Enriched, 94,90 € / 50 ml

Lupaus: Korjaa vahingoittunutta ihoa sekä hoitaa juonteita jo ennakkoon. Voide tavoittaa rakenteelliset vahingot jokaisessa ihon kerroksessa estäen uusien juonteiden syntymisen.

Kokemus: Samettisen pehmeän tuntuinen, lähes geelimäinen voide tuoksuu voimakkaan hedelmäiseltä. Tuoksu säilyy iholla kohtuullisen kauan, joten hyvin herkkänenäiselle voide voi olla liian hajustettu.

Pakkauksessa on mukana spaatteli, josta ehdottomasti plussaa, sillä voidetta ei tarvitse kaivella purkista sormin. Voide on uskomattoman riittoisaa: aluksi otan purkista aivan liikaa, kunnes opin oikean määrän. Voide imeytyy ihoon nopeasti. Iho tuntuu pehmeältä ja ravitulta, mutta kosteutusteho jää hieman vajaaksi pintakuivalle iholleni. Ihon yleinen talvikireys on kuitenkin poissa ja meikkivoide levittyy kauniisti ja vaivattomasti voiteen päälle. Pieniin juonteisiin en huomaa vaikutusta testijakson aikana, mutta ihon yleisilme on selvästi napakampi ja olemus hehkuvampi.

JOPA MIES VAKUUTTUI: TonyMoly Timeless Ferment Snail Cream + silmänympärysvoide, 65 € / 50 ml + 20 ml

Lupaus: Tuotteiden sisältämä etanalima kosteuttaa, edistää ihon luonnollista uusiutumisprosessia, auttaa aknearpiin, pigmenttimuutoksiin ja silottaa juonteita. Saavat väsyneen ihon näyttämään lyhyen ajan sisällä kirkkaammalta.

Kokemus: Suhtaudun hieman varauksella korealaiseen etanatuotteeseen. Lupaukset ovat kovia. Väitteen mukaan itse etanat eivät kärsi, vaan tuotteeseen käytetään vain niiden erittämää limaa.

Ihoni on pintakuiva, ja hylkään kosteusvoiteita ja seerumeja, jos ne jättävät yhtään kireyttä ihoon. Etanavoide ylitti odotukset täysin. Se oli niin tuoksultaan kuin koostumukseltaan miellyttävää ja tuntui iholla taivaalliselta. Silmänympärysvoide tuntui myös todella kosteuttavalta.

Käytin tuotteita viikon ajan aamuin ja illoin. Olin myyty jo kolmannen päivän jälkeen. Iho tuntui koko päivän kosteutetulta ja voide jätti siihen myös raikkaan tunteen. Käsittämätöntä oli kuitenkin sen vaikutus juonteisiin. Mieheni, joka ei välttämättä huomaa heti esimerkiksi kampaamokäyntiäni, sanoi viiden päivän testikäytön jälkeen: ”Sun viirut on hälventyneet”. Tällä hän tarkoitti kauniisti ilmaistuna silmäkulmieni ryppyjen pientä muutosta parempaan.

Ryppyjä ja juonteita tuote ei tietenkään täysin poista, mutta tämä on ehdottomasti paras kosteusvoide, jota olen koskaan käyttänyt. Varsinkin saunan jälkeen voide imeytyy ihanasti, kosteuttavan vaikutuksen tuntee, mutta iho ei jää rasvaiseksi kuin pieneksi hetkeksi voiteen laittamisen jälkeen.

MIELLYTTÄVÄT KÄYTTÄÄ: Korres White Pine Mature Skin Day Cream, 59 € / 40 ml, ja hoitotiiviste, 67 € / 30 ml

Lupaus: Kreikkalaisen apteekkisarjan hoitotiiviste ja päivävoide korjaavat iän tuomia pigmenttimuutoksia, täyteläistävät ihoa, palauttavat sen kimmoisuuden, silottavat syviä juonteita ja tekevät ihosta ravitun, heleän, tasaisen ja miellyttävän tuntuisen.

Kokemus: Tuotteet ovat koostumukseltaan ja tuoksultaan miellyttäviä. Seerumi on paksua, mutta ei tahmaa ja tuntuu kosteuttavan hyvin. Kosteusvoide tuntuu pintakuivalle iholleni todella kosteuttavalta. Juonteiden silottumista ei viikon testijakson aikana huomannut, mutta pidin sekä seerumia että kosteusvoidetta hyvinä tuotteina. Plussaa erittäin kauniista pakkauksista.

TASAISEMPI IHO: Environ Skin EssentiA AVST Moisturiser 1, 59 € / 50 ml

Lupaus: Matalan A- ja C-vitamiinipitoisuuden sisältämä Environ Skin EssentiA -linjan aloitusvoide. Yhdistelmä A-vitamiinia, tehokkaita antioksidantteja ja flavonoideja auttaa pitämään ihon elinvoimaisena ja kuulaana. Kansainvälisesti palkittu menetelmä hoitaa ihoa asteittain.

Kokemus: Silkkimäisen pehmeä, helposti levittyvä ja nopeasti imeytyvä kosteusvoide lupaa keskeisimmän ainesosansa A-vitamiinin ansiosta terveempää ja vahvempaa ihoa etenkin auringon aiheuttamien ryppyjen vähentämiseksi. Tuote sopiikin minulle hyvin, sillä olen viettänyt runsaasti aikaa auringossa.

Iho näyttää selvästi tasaisemmalta, sileämmältä ja heleämmältä jo parin viikon käytön jälkeen. Oma ihoni kesti A-vitamiinin heti hyvin, vaikka joillekin totutteluun saattaa kulua pidempi aika. Reilun kuukauden jälkeen uskaltaisin jo vaihtaa tuotetta seuraavaan 2-vaiheeseen – yhteensä tasoja on 5. Ainoa miinus tuotteessa on melko voimakas, pistävä ja epämiellyttävä tuoksu, joka vähentää halua käyttää tuotetta aamuin illoin.

TÄYDET PINNAT: Ecooking Super Serum, 57,90 € / 20 ml

Lupaus: Kosteuttavaa hyaluronihappoa ja kollageenin tuotantoa stimuloivaa trylagenia sisältävä superseerumi kosteuttaa ja kiinteyttää ihoa ja hidastaa ikääntymisen merkkejä huomattavasti. Ihosta tulee säihkyvämpi ja juonteet silottuvat. Sopii yli 35-vuotiaille. Allergiasertifioitu.

Kokemus: Vau. Tälle täydet pinnat! Koostumus on sopivan juokseva, seerumi levittyi helposti ja imeytyi välittömästi. Iho tuntui viikon kuurin jälkeen pehmeältä ja ravitulta.

PERUSTUOTE: Lumene Ajaton Nordic Ageless Pressed Serum, 49 € / 50 ml

Lupaus: Tiivistetyssä seerumissa yhdistyy seerumin tehokkuus ja kasvovoiteen suojaavuus ja miellyttävyys. Hoitaa sameaa ja elinvoimaisuutensa menettänyttä ihoa. Suojaava puolukan kantasolu-uute, kirkastava fermentoitu lakka, rauhoittava pohjoinen kanerva ja ihoystävällinen pohjoinen lähdevesi auttavat palauttamaan ihon nuorekkaan näköiseksi, hyvinvoivan hehkuvaksi ja tasoittaa juonteiden ja ryppyjen näkymistä.

Kokemus: Tämä tuntuu tavalliselta kasvovoiteelta. Vaaleanpunainen väri ei miellytä. Tuote ei myöskään imeydy ihoon, vaan aivan kuin ihon pinnalle jäisi ohut kalvo. Tylsää kirjoittaa näin, mutta koska edellinen Ecookingin seerumi oli niin järkyttävän toimiva, tämä ei vedä sille vertoja.

UUTTA HEHKUA: Lumene Ajaton Nordic Ageless yö- ja päivävoide, 47 € / 50 ml ja 45 € / 50 ml

Lupaus: Yövoide tukee ihon luonnollista uudistumisprosessia. Kapseloitu kuparipeptidi kiinteyttää, puolukan kantasolu suojaa, fermentoitu lakka kirkastaa ja kanerva rauhoittaa. Auttaa häivyttämään hienojen juonteiden ja ryppyjen näkymistä, tehden ihosta nuorekkaan ja hehkuvan. Kosteuttava ja ravitseva päivävoide sisältää samoja tehoaineita ja auttaa hoitamaan sameaa ja elinvoimaisuutensa menettänyttä ihoa. Suojaa ihoa UVA- ja UVB-säteilyltä.

Kokemus: Päivävoide on yllättävän paksu koostumukseltaan ja tuntuu iholla jopa ”painavalta”. Yövoiteiseen verrattuna huomattavasti raskaamman oloinen. Tuoksu on melko voimakas mutta onneksi hyvä, joten itseäni se ei haitannut. Kasvoille jäi vahvasti kosteutettu olo. Voide toi myös tietynlaisen hehkun, mikä oli plussaa.

Yövoide on puolestaan ihanan kevyt, ja se suorastaan liukuu kasvoille. Kasvoille jäi voiteen jälkeen ihana viileä tunne, josta tykkään tosi paljon. Tuoksu on miellyttävä, ottaisin tämän ehdottomasti käyttöön jatkossakin. Kasvojeni iho selkeästi tykkäsi näistä voiteista.

RAVITUMPI IHO: Mádara Boost Antioxidants Energiser -ampullit, 29,90 € / 30 ml

Lupaus: Luonnonkosmetiikkabrändin tehoaineita sisältävät, kolmeen eri tarkoitukseen luodut ampullit auttavat kosteuttamaan, kirkastamaan tai kiinteyttämään ihoa. Testiin valitut Antioxidants Energiser -ampullit sopivat erityisesti ympäristön rasituksista johtuviin ikääntymisen merkkeihin ja iholle, joka kaipaa suojaa vapaita radikaaleja vastaan. Ampullit sisältävät runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja sekä iholle tärkeitä rasvahappoja.

Kokemus: Ampullin koko oli todella suuri. Käytin seerumia kerran päivässä joko aamulla tai illalla, mutta joka kerta seerumia jäi vähintäänkin puolilleen ampulliin. Ohjeissa kerrottiin onneksi, että ampulli tulee käyttää 24 tunnin sisällä, joten sain yhdestä ampullista aina kahdeksi päiväksi annoksen.

Seerumi imeytyi todella nopeasti iholle, ja siitä jäi lämmin tunne. Tuoksu oli myös miellyttävä, jopa niin, että mieskin totesi sen tuoksuvan hyvälle.

Koska seerumi sisälsi A-vitamiinia, en uskaltanut käyttää sitä kulmakarvojeni alueella, joille on tehty microblading – olen menossa pian huoltoon, siksi näin. Hyvä huomioida, jos itselläsi on myös fiksatut kulmat. Iholla oli ampullikuurin jälkeen ravitumpi olo, ja siitä tuli pehmeä ja kimmoisempi.

SILEÄMMÄT SILMÄKULMAT: Medik8 r-Retinoate Intense, 259 € / 50 ml

Lupaus: r-Retionate Intense on palkitun ihonhoitobrändin anti-aging-ihonhoidon mestariteos, joka sisältää yhdistelmän parhaita A-vitamiineja. Kristallistabiloitu retinaldehyde on yhdistetty läpimurron tehneeseen retinyl retinoateen – huipputehokkaita molekyylejä ei ole aikaisemmin yhdistetty toisiinsa. Tuote on 8 kertaa vahvempi ja 11 kertaa nopeampivaikutteinen kuin retinoli. Näkyviä tuloksia neljässä viikossa: hienot rypyt ja juonteet häviävät ja ihosta tulee kuulas ja kiinteä.

Kokemus: Tieteellisesti tutkittuihin menetelmiin perustuvana ihonhoitosarjana mainostetun Medik8:n anti-age-voide on koostumukseltaan miellyttävää. Yllättävä oranssi väri kiinnittää huomion parilla ensimmäisellä käyttökerralla, sitten sitä ei enää huomaa. Voide imeytyy hyvin.

Aloitan varovasti, kuten ohjeissa neuvotaan, valmisteen sisältämän retinolin vuoksi. Ensin käytän voidetta kaksi kertaa viikossa kahden viikon ajan, sitten joka toinen ilta viikon ajan. Ohjeessa neuvotaan jatkamaan tätä tahtia myös kaksi viikkoa, mutta siirryn käyttämään voidetta joka ilta jo viikon jälkeen, sillä ihoni ei reagoi voiteeseen missään vaiheessa. Lisäksi valmistaja muistuttaa käyttämään aurinkosuojavoidetta käytön jälkeisenä päivänä.

Voidetta on todella mukava käyttää, paketti miellyttää silmää ja voiteessa on mieto tuoksu. Pumppu annostelee voidetta sopivan määrän, se on yllättävän riittoisaa. Vajaan neljän viikon käytön jälkeen tuntuu, että iho voi paremmin. Silmäkulmien alkavat rypyt ovat ehkä hiukan oienneet, mutta poskien ihon alkavaan löystymiseen tällä ei ole ollut vaikutusta. Myös otsan uurteet pysyvät ennallaan. Kokonaisuudessaan ihoni tuntuu kuitenkin pehmeämmältä ja sileämmältä.

RAKKAUTTA ENSISIVELYLLÄ: Lancôme Rénergie Multi-Cica Repairing-Accelerator Cream, 68 € / 50 ml

Lupaus: Edistää ihon uusiutumista ja vahvistaa ihon omaa kollageeniverkostoa. Kiinteyttää ja kohottaa.

Kokemus: Voide on kevyt, levittyy helposti ja imeytyy hetkessä. Rakkautta ensisivelystä!

Hentoista tuoksua ei juuri huomaa, ja tuubipakkauksen ansiosta annostelu on näppärää ja hygieenistä. Putkilo sujahtaa kätevästi myös viikonlopun matkakassiin. Olen herkkähipiäinen, mutta tämä sopii iholleni mainiosti.

Jopa talven karheuttama nenänvarsi pehmeni testijakson aikana. Juonteet näyttävät samalta kuin ennenkin, mutta voide kosteutti tehokkaasti pintakuivaa ihoani. Testijakson aikana karheudet ja kiristys katosi ja ihon pinta silottui. Uusi suosikki!

PARAS SEERUMI KOSKAAN: La Roche-Posay Hyalu B5 Serum, 43 € / 30 ml

Lupaus: Uudistaa ja kosteuttaa ihoa, vähentää ryppyjä ja antaa iholle täyteläisyyttä. Hyaluronihappo ja B5-vitamiini kosteuttavat, kiinteyttävät ja heleyttävät ihoa. Hypoallergeeninen.

Kokemus: Tuote tuoksuu todella hyvältä. Seerumi levittyy hyvin, ja vaikka se on koostumukseltaan täyteläinen ja öljymäisen tuntuinen, se myös imeytyy hyvin. Iho tuntuu saman tien pehmeältä ja kosteutetulta.

Todella kuiva ihoni vaatii yleensä usean kerroksen seerumia ja voidetta aamun ja illan aikana. Nyt kerroksia ei tarvittu: kerta tätä tuotetta riitti. Kenties paras koskaan käyttämäni seerumi! Iho tuntuu selkeästi kosteammalta ja joustavammalta.

LISÄKOSTEUTTA IHOLLE: The Ordinary Buffet Multi-Technology Peptide Serum, 23,90 € / 30 ml

Lupaus: Multipeptidiseerumi auttaa stimuloimaan ihon kollageenisynteesiä ja kosteuttaa ihosta täyteläisemmän ja sileämmän näköisen. Säännöllinen käyttö auttaa tekemään ihosta nuorekkaamman ja heleämmän näköisen.

Kokemus: Pullo oli simppeli ja tuoksu hyvä mutta suhteellisen neutraali. Koostumus on hieman vesimäinen, ei yhtään öljyinen. Seerumi levittyy hyvin ja jättää hyvin kosteutetun olon kasvoille. Tämän perään täytyy laittaa heti voide. Viikon aamuin illoin käyttämisen jälkeen huomaan lisäkosteutta iholla. Ihoni on tavallisesti hyvin kuiva, joten ainakin normaali-ihoiselle tämä toimii varmasti.

NAPAKKAA HEHKUA: Sothys Hydrating Comfort Youth Cream, 79 € / 50 ml

Lupaus: Hoitolasarja Sothysin ylellinen voide tulee uudistuneesta kosteuttavasta linjasta, jonka vaikuttavina aineina ovat hyaluronihappo ja boletusuute (kivitatti). Tuote lupaa kosteuttaa kuivaa ihoa välittömästi ja pitkäkestoisesti saaden sen hehkumaan nuorekkaana.

Kokemus: Voide on todella paksua, jähmeää ja kevyesti hajustettua. Etukäteen arvelen jähmeän voiteen jäävän iholleni paksuksi valkoiseksi liisterikerrokseksi, mutta käyttökokemus osoittautuu todella miellyttäväksi. Paksu voide suorastaan sulaa iholle tehden siitä välittömästi silkkimäisen pehmeän. Iho tuntuu ravitulta ja kosteutusteho on loistava. Poissa ovat kireydet ja kuivat hilseilevät kohdat jo lyhyen käytön jälkeen. Pintakuiva sekaihoni tuntuu rakastavan tuotetta, sillä iho tuntuu napakalta ja näyttää raikkaammalta.

Meikkivoiteen voi levittää lähes välittömästi voiteen päälle, eikä minkäänlaista meikin rullautumista esiinny. Pieniin juonteisiin en näe muutosta testijakson aikana, mutta napakoitumisen ja hehkeämmän olemuksen huomaan selvästi. Tämä on paras voide pinnalta hilseilevälle iholleni ikuisuuksiin. Pientä miinusta hajusteista ja suojakertoimen puuttumisesta.

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki kauneustestimme täällä! Seuraa MyStylea myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.

Juttua muokattu 26.4. klo 12.12. Korjattu tietoa Environin tuotteen käytöstä auringossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?