Miksi kaikki haluavat iholleen nyt C-vitamiinia? Hittiaineen kauneusvaikutukset ovat selvät

Julkaistu:

Kauneus
Heleyttä, kirkkautta, tasaisuutta ja nuorekkuutta iholle taikova C-vitamiini sopii kaikenlaisille ihoille iästä riippumatta.
”Huomaan kasvojen kirkastuvan ja hehkuvan selvästi nuorekkaamman näköisinä. Iho näyttää myös terveemmältä kuin aiemmin. Tätä ostan lisää!”

Näin kirjoitti 40-vuotias kollega, joka testasi osana tammikuista seerumitestiämme C-vitamiiniseerumia. Yhden C-vitamiinituotteen kokeilemisen jälkeen paluuta vanhaan ei ollut.

– Olen siirtynyt kokonaan C-vitamiiniseerumeihin. En aio enää hoitaa ihoani ilman niitä, hän kommentoi nyt.

Miksi C-vitamiini toimii iholla niin hyvin?

Ihoa suojaava, korjaava ja kirkastava tehoaine

Kerroimme jo reilu vuosi sitten, että C-vitamiinituotteiden suosio ihonhoidossa on kasvanut valtavasti. C-vitamiiniseerumien Pinterest-tallennukset lisääntyivät vuoden 2017 aikana 3379 prosenttia.
C-vitamiini eli askorbiinihappo on antioksidantti. Antioksidantit estävät vapaiden radikaalien eli erilaisten soluissa tuhoja tekevien kemiallisten yhdisteiden aiheuttamaa hapettumista iholla. Eri vitamiineilla, kuten C-vitamiinilla, voidaan estää ja korjata vapaiden radikaalien aiheuttamia tuhoja.

C-vitamiinilla voidaan saada aikaan myös ihoa nuorentava vaikutus. Se kirkastaa ja silottaa ihoa ja on myös välttämätön osa ihon napakkana pitävän kollageenin tuotantoa – tuotanto ja siten kollageenin määrä laskee luontaisesti ikääntyessä.

C-vitamiinista on hyötyä myös pigmenttiläiskien hoidossa.

Asiantuntijoiden suosikki

C-vitamiinin tehon ihon kimmoisuuden säilyttäjänä tunnustaa moni ihon ja kosmetiikan asiantuntijakin.

Muun muassa suomalainen kemisti ja Laurea-ammattikorkeakoulun vastuuyliopettaja Marjo Poutanen on nimennyt C-vitamiinin toiseksi kosmetiikan lempiainesosakseen.

Poutanen suosittelee C-vitamiinia kaikille iästä ja ihotyypistä riippumatta.
Myös ulkomaiset ihotautilääkärit vannovat C-vitamiinituotteiden nimeen.

Aiemmin julkaisemassamme jutussa kerrottiin Alluren haastattelemista lääkäreistä, joista jokaisella oli jonkinlainen C-vitamiinituote käytössään. Tehovaikutuksistaan huolimatta aine on hellävarainen.

Myös Lady Gaga luottaa

Lady Gagan meikkitaiteilija Sarah Tanno paljasti Refinery29:n haastattelussa käyttävänsä tähden virheettömään ihoon C-vitamiiniseerumia. Se napakoittaa ja heleyttää ihon meikkiä varten.

Lady Gagan meikitöntä ihoa ihasteltiin Instagramissa helmikuussa.

Gaga ei ole ainut julkkis, joka luottaa C-vitamiiniin. Myös esimerkiksi huippumalli Alessandra Ambrosio ja näyttelijät Nicole Kidman ja Olivia Wilde ovat kertoneet käyttävänsä C-vitamiinia ihonhoidossa.

Pika-apu sameaan stressi-ihoon

C-vitamiini on avuksi myös stressaantuneen iholle. Stressi voi tehdä ihosta samean, elottoman ja jopa näppyläisen ja silmänympäryksistä tummat.

Suomen kosmetologien yhdistyksen puheenjohtaja Anne Parkkinen kertoi aiemmassa jutussamme, että kosmetiikan C-vitamiini on muiden keinojen lisäksi kasvojen tehokas piristäjä. Sisäisesti saadun C-vitamiinin lisäksi sitä kannattaa levittää suoraan purkista, sillä ravinnosta saatu C-vitamiini kulkeutuu viimeisenä iholle.

Syö myös sisäisesti

Marjo Poutanen ja Koulutuskeskus Lumoavan prokosmetologi Krista Ranta suosittelevat C-vitamiinia ehdottomasti myös sisäisesti. Ranta vinkkasi aiemmin iholle loistavat C-vitamiinilähteet: marjat ja kiivin.

Kokeile esimerkiksi näitäOsittaiset lähteet: InStyle, Byrdie, Huffington Post

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt