Miksi emme tajunneet aiemmin? Suomalaiskampaaja neuvoo nerokkaat kikat, joilla saat kadehditut kiharat

Julkaistu:

Hiukset
Tarkista muutama kohta kiharrusrutiinissasi, ja seuraavat kiharasi onnistuvat takuulla.
Tämän hetken halutuin kiharatyyli on laineikas ja loiva, suuri kihara, joka näyttää huolettoman huolitellulta eikä liian laitetulta. Tukan painopiste saisi olla mieluummin tuuheassa tyvessä kuin runsaassa latvassa. Korkkiruuvit ja kiharretut latvat ovat historiaa.

– Kun kiharran hiuksia asiakkaille, kukaan ei tällä hetkellä pyydä Pieni talo preerialla -kiharaa, Sydämen Pohjasta -kampaamon kampaaja Jaana Mäyrä sanoo L’Oréalin hiustilaisuudessa.

Loivat ja laineikkaat kiharat ovat nyt halutut.

Tällaiset kiharat Jaana Mäyrä loihti tilaisuudessa. Katso myös muotovaahtovinkit kampauksen pohjalla.

Mäyrä kertoo muutaman asian, jotka menevät kotikihartamisessa usein vikaan.

Enemmän aikaa tyveen, nopea käsittely latvaan

Yleinen virhe on kihartaa koko hiussuortuva yhtä ja samaa kihartamistahtia käyttäen. Jos suortuvan latvan kihartaa samalla vauhdilla kuin tyven, kevyempi latva kiertyy poikkeuksetta tiukemmalle kiharalle kuin raskaampi tyvi.

– Kun kiharran hiusta, käytän enemmän aikaa alkuun kuin loppuun, Mäyrä selittää.

– Latvahan kihartuu helposti. Tärkeintä on keskittyä tyveen ja keskiosaan.

Tällöin kihara saa voimakkuutta ylös ja halutun loivemman laineen alas.

Mieti, vedätkö ylös vai alas

Kiharat tehdään suoristus- tai muotoiluraudalla asettamalla suortuva raudan väliin, kääntämällä rautaa 180 astetta ympäri ja vetämällä se sitten suortuvaa pitkin tyvestä latvaan.

Raudan vetosuunnalla on merkitystä muodostuvaan kiharaan. Jos rautaa vetää kihartaessa ylöspäin, kiharasta tulee napakampi, jos taas alaspäin, kiharasta saa loivemman.

Mihin suuntaan kihara kierretään?

Mäyrä neuvoo helpon ja toimivan tyylin kiharoiden kiharrussuuntaan: kasvojen ympäriltä kihara kierretään aina ulospäin kasvoista, mutta muuten hiukset kannattaa kihartaa kerroksittain eri suuntiin.

Mäyrä jakaa hiukset usein esimerkiksi neljään kerrokseen ja kihartaa kerrokset vuoron perään eri suuntiin: alin kerros esimerkiksi oikealle, seuraava vasemmalle, kolmas taas oikealle ja viimeinen vasemmalle. Näin kiharapilvestä tulee kaunis.

Pieni kikka loihtii täydellisen lopputuloksen

Pieni kikka, joka erottaa ammattilaisen tekemät kiharat monen kotikiharoista, liittyy latvan kihartamiseen. Mäyrän mukaan viimeiset sentit hiussuortuvasta kannattaa jättää kihartamatta. Kihara näyttää paljon luonnollisemmalta, kun latva jää suoraksi.

– Jos latvoissa on pörröisyyttä ja ne tarvitsevat silotusta, vedä latva vain nopeasti raudan läpi, Mäyrä vinkkaa.

Kiharaa ei kannata tehdä aivan loppuun asti, sillä latvan look on suorana modernimpi.Lue kaikki ohjeet ja vinkit suoristus- ja muotoilurautakiharoihin täällä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt