Voiko mies pukea reisitaskuhousuja tyylillä? Katso kuvat

Julkaistu:

Miesten muoti
Pitkään parjatut reisitaskuhousut ovat palanneet muotiin.
Reisitaskuhousut ovat tulleet takaisin.

Haukutut housut ovat yksi naisten kevät- ja kesämuodin suosikkimalleista, ja viimeisen vuoden ajan niitä on näkynyt muotitietoisilla miehilläkin.
Muotiin nouseminen ei poista sitä faktaa, että monen silmään reisitaskuhousut ovat edelleen yksi tyylittömimmistä miesten vaatekappaleista.

Esimerkiksi toissa kesänä Business Insider nimesi cargo-mallin shortsien kauhistukseksi. Löysät ja suuret reisitaskushortsit eivät istu, ovat liian pitkät ja saavat kropan näyttämään epäsopusuhtaiselta.

Viime kesänä MyStylelle puolestaan kerrottiin, että reisitaskuhousuissa tulee käännytetyksi suomalaisklubin ovella.
Klubipukeutuminen herätti tuolloin runsaasti keskustelua, ja eräs lukija kommentoi aihetta näin:

– Ei käydä miehen kanssa yhdessä missään. Aina tulee hirveä riita pukeutumisesta, kun pitäisi luopua rakkaasta t-paidasta (ja niitähän riittää!) ja huonosti istuvista, lököttävistä housuista.
Jo aiemmin, vuonna 2014, reisitaskuhousut on nimetty kyselyjutussamme miesten kamalimpien vaatekappaleiden joukkoon.

– Reisitaskuhousut pitäisi kieltää lailla, etenkin miehiltä, jotka tunkevat koko maallisen omaisuutensa niiden housujen taskuihin. Kun taskuihin tunkee kilotolkulla tavaraa, housuista katoaa ryhti, ja mies näyttää lattapyllyltä, kommentoi tuolloin nimimerkki Lilli.

7 tapaa parempaan cargo-tyyliin

Voiko takaisin muotiin nousseita reisitaskuhousuja pukea tyylikkäästi?

Kokosimme viimeisen vuoden ajalta julkkismiesten tyylejä, joissa reisitaskuhousut eivät pistä pahasti silmään, ja tarkastelimme jujuja hyvien housutyylien takana.

1. Valitse laadukkaan näköinen materiaali

Patrick Schwarzeneggerin oliivinvihreät reisitaskuhousut näyttävät yllättävän siisteiltä! Paksun ja laadukkaan näköinen, rypistymätön kangas tekee housuista ja koko asusta välittömästi tyylikkäämmän.


2. Kääri lahkeet

Kuten Schwarzeneggerinkin, myös nuoren näyttelijän Case Walkerin reisitaskuhousut näyttävät ajankohtaisilta pituutensa vuoksi. Vuonna 2019 sekä naisten että miesten housut saavat olla mieluusti hieman vajaamittaiset.


3. Kavenna lahjetta

Toinen hyvältä näyttäviin lahkeisiin liittyvä seikka on niiden leveys. Perinteiset suorat, todella runsaat ja leveät ja lahkeesta kasalle kerääntyvät reisitaskuhousut eivät välttämättä ole se imartelevin vaihtoehto. Housut näyttävät nyt paremmilta hieman kapeampina.

Valitse itsellesi sopivan rento ja väljä mutta lahkeista kapeneva malli, joka ei tee vartalon alaosasta jättimäistä ja lyhyenläntää vaan istuu hyvin ja tuo jalkojen pituuden ja siluetin paremmin esiin.


4. Kuin siistit chinot

Kun yhdistää kaikki edelliset vinkit vielä beigeen sävyyn, ollaan kenties hillityimmän reisitaskutyylin ytimessä.

Beiget chinot eli puuvillakangashousut ovat miesten pukeutumisen klassikko, ja kun reisitaskuhousut ovat sopivan kapeat ja sopivan mittaiset, niitä ei erota klassikkohousuista oikeastaan mikään muu kuin hieman rouheampi ulkonäkö.


5. Turvaudu mustiin housuihin

Tyylikkäät tähdet valitsevat ylleen myös perinteisempää reisitaskuhousumallia. Esimerkiksi rap-artisti Sean Paul ja muotisuunnittelija Virgil Abloh onnistuvat täysin mustilla ja siksi siistimmän ja hillitymmän näköisillä housuillaan.


6. Näin sen tekevät huipputrendikkäät

Muotivillitykset eivät ole kaikkia varten, mutta jos ne kiinnostavat, katse kannattaa kääntää katumuotiin. Trendejä seuraavien pukeutujien asuista inspiroitumalla on helppo näyttää itsekin aikaansa seuraavalta.


7. Kaikki on kiinni kokonaisuudesta

Reisitaskuhousut trendikkäänä vaatekappaleena ovat samaa sarjaa monen muun yleisesti kammoksutun ja rumana pidetyn muotisuuntauksen kanssa: samoin kuin vaikkapa pyöräilyshortsien pukemisessa, myös reisitaskuhousujen kanssa voi mennä joko aivan nappiin tai pahasti pieleen.

Kaikki on kiinni kokonaislookista ja siitä yleisestä fiiliksestä, joka housujen kantajasta huokuu – oman elämänsä Cuba Gooding Jr. tai Terry Crews voi vetää lähes mitä tahansa ylleen ja näyttää hyvältä.

Ota kantaa

Mitä mieltä olet reisitaskuhousuista miehellä?

Ei ikinä 14% Jatkoon! 86%
Ääniä yhteensä 4025

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt