Kosmetologi vinkkaa kaksi tavallista tuotetta, joilla kasvot voi pestä ilman vettä

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Miten saisi näppärästi putsattua meikit, jos varsinaisia kasvojenpuhdistusaineita ei ole saatavilla? Reissaaja voi keventää pakaasejaan kahdella tuotteella.
Vauvojen puhdistuspyyhkeet taipuvat moneksi: lasten lisäksi niillä voi pyyhkiä pölyt, puhdistaa kengät ja hinkata meikkitahrat vaatteista.

Vauvojen puhdistuspyyhkeet ovat oivia myös satunnaisessa ihonpuhdistuksessa. Pyyhkeillä voi puhdistaa kasvot, jos varsinaiset puhdistusaineet ovat unohtuneet matkasta.

Mitä ammattilainen sanoo puhdistuspyyhkeiden käytöstä ihonhoidossa?

”Mietoja ja hellävaraisia”

Tamperelaisen Koulutuskeskus Lumoavan prokosmetologi Krista Ranta ei tyrmää satunnaista käyttöä.

– Koska pyyhkeet on tarkoitettu lapsen iholle, ovat ne mietoja ja hellävaraisia. Siksi ne ovatkin ihan hyvä vaihtoehto reissussa, jos muita puhdistustuotteita ei ole saatavilla, Ranta sanoo.

Meikinpoistoon ammattilainen käyttäisi pyyhkeiden lisäksi kuitenkin kasvovettä ja kasvovoidetta. Kasvovedellä saa viimeisteltyä meikinpuhdistuksen, ja yöksi levitettävä voide hoitaa ihoa.

– Puhdistuspyyhkeellä ei välttämättä saa ihan kaikkea meikkiä pois, paitsi jos meikkiä on todella vähän. Pyyhkeet ovat hyviä satunnaisessa käytössä, mutta säännölliseksi tuotteeksi en niitä suosittele, Ranta sanoo.

Perusvoiteellakin voi pestä

Toinen reissaajan monitoimituote on perusvoide.

Perusvoidetta kannattaa kokeilla pesuun erityisesti heidän, joiden iho tuppaa kärsimään vähän kaikesta.

– Perusvoide voi mainiosti toimia puhdistusaineena, jos iho on hyvin allerginen ja herkkä eikä kestä normaaleja puhdistusaineita, MeTreatmentsin kouluttaja ja tuotepäällikkö Sari Luopa sanoo.

Perusvoide on kätevä putsari varsinkin olosuhteissa, joissa vettä ei ole saatavilla. Levitä sitä kasvoille ja pyyhi vanulapuilla pois.

Perusvoide sopii ensiavuksi kenelle tahansa, jos varsinainen puhdistusaine on loppunut. Jos kasvot kestävät tavallisia puhdistusaineita, Sari Luopa suosittelee ensisijaisesti kuitenkin niiden käyttöä. Perusvoiteessa on puutteensa.

– Puhdistustuotteet hoitavat ihoa perusteellisesti. Niissä on puhdistavia hoitoaineita, minkä vuoksi ne ovat kasvojen iholle parempi vaihtoehto.

Perusvoide kosteuttaa ihon pintaa, mutta ei puhdista sitä meikistä tai päivän aikana iholle kertyneistä ilmansaasteista varsinaisten puhdistustuotteiden tavoin.

Lue lisää:

Iho kuntoon saunomalla? Iholääkäri kertoo, millaiset löylyt tekevät hipiälle hyvää

Pöpövaara! Kosmetologi kertoo, mitä meikkejä ei kannata lainata kaverilta

Haluatko ihosi parempaan kuntoon? Kosmetologi ei anna armoa: ”Ruokavaliolla on merkittävä vaikutus”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt