Kosmetologi paljastaa suomalaisnaisten pahimmat mokat ihonhoidossa – yksi tapahtuu usein laivan taxfreessä

Julkaistu:

Ihonhoito
Kokeneen kosmetologin mukaan suomalaisnaisilla on petrattavaa ihon puhdistuksessa ja kosteuttamisessa.
Pidin tänään meikittömän päivän, joten minun ei tarvitse pestä kasvojani illalla puhdistusaineella?

Ei, ei, ei ja vielä kerran ei näin!

Kosmetologi Kirsi Haapasalmen mukaan kyseessä on suomalaisnaisten pahin moka ihonhoitoon liittyen.

– Monilla on yhä virheellinen mielikuva siitä, että kun ei käytä meikkiä, ei tarvitse puhdistaa ihoa, vain vesi riittää. Se ei todellakaan riitä. Se on perusasia, josta pitäisi huolehtia.

Meikittömän päivänkään jälkeen pelkästään suihkussa käyminen ei siis puhdista ihoa täysin. Haapasalmen mukaan iho vaatii kunnon puhdistuksen, sillä ilmassa on muun muassa pienhiukkasia ja siitepölyä.

Toinen asia, jossa suomalaisnaisilla riittää petrattavaa on Haapasalmen mukaan ihon kosteutus. Kosteusvoidetta tulisi muistaa sivellä iholle päivittäin.

– Ei mikä tahansa voide, vaan laadukas. Olen nähnyt 15 vuoden aikana, että jos ihoa hoitaa hyvillä tuotteilla, niin se näkyy.

Yksi pahimmista mokista voi tapahtua yllättäen laivan taxfree-myymälässä

Miten sitten löytää juuri itselleen sopivan voiteen?

Haapasalmi kertoo huomanneensa, että voiteita testattaessa tuotteen seloste saattaa jäädä helposti sivuosaan. Huomion vie sen sijaan ”iholla kivalta tuntuva” voide.

– Pitäisi lukea, että mitä raaka-aineita tuotteessa on. Jos mainostetaan, että voiteessa on tyrniöljyä, se voi olla listalla viimeisenä, eli silloin sitä on kaikista vähiten.

Kosmetologi suositteleekin tarkistamaan, että mainostettua raaka-ainetta todella on käytettä etupäässä.Haapasalmen mielestä tuotetta ei kannata valikoida myöskään vain tarjouksia tuijottaen. Hän neuvoo kääntymään tuotteita metsästäessä asiantuntijoiden puoleen.

– Se ei välttämättä ole laivan myyjä, joka kertoo jonkun tuotteen olevan tarjouksessa. Yksi kosmetologi sanoi aikoinaan upeasti, että ethän osta koiranruokaakaan, jos sinulla ei ole koiraa. Ei sinun tarvitse ostaa anti-age-tuotetta, jos olet 18-vuotias tai rasvaisen ihon tuotetta, jos sinulla on kuiva iho.

Yhtä asiaa ei ymmärretä vieläkään varoa tarpeeksi

Haapasalmen asiakkaat suosivat erityisesti puhdistavia ja kosteuttavia hoitoja.

– Moni sanoo, että iho on herkkä, mutta herkkä ei ole välttämättä ihotyyppi, vaan se on kosteusköyhä. Kun iho saadaan kosteustasapainoon, se ei olekaan herkistynyt.

Haapasalmen mukaan hänen asiakkainaan käyvien suomalaisnaisten iho on keskimäärin hyvässä kunnossa. Hän on kuitenkin huomannut auringon aiheuttavan paljon vaurioita suomalaiselle iholle.

– Aurinko on se, jota ei ymmärretä varoa tarpeeksi. Se vanhentaa ja rypistää ihon. Ei aina tajutakaan, kuinka kuiva ja huonokuntoinen iho voi olla.

Haapasalmi muistuttaakin ihon suojaamisen olevan ensisijaisen tärkeää myös keväällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt