Batiikki tulee takaisin! Katso, kuinka se puetaan nyt - MyStyle - Ilta-Sanomat

Batiikki tulee takaisin! Katso, kuinka se puetaan nyt

Diorin näytöksessä ”tie-dye” eli solmuvärjäys- ja batiikkikuositrendi näytti tältä.

Julkaistu: 7.4.2019 14:31

Solmuvärjäys on tulevan sesongin hitti.

Kaikki vanhat trendit palaavat joskus muotiin, vaikka niitä olisi välillä kammoksuttu ja pidetty pahimpana mahdollisena tyylivirheenä. Nyt paluuta tekee batiikki eli solmuvärjäys.

Se tuo monen mieleen ensimmäisenä 60- ja 70-lukujen räikeät hippivaatteet, jotka värjättiin solmutekniikalla kirjaviksi. Tuo mielikuva tuskin houkuttelee monia, mutta silti tämä kuosi on vahvassa nousussa niin huippumuotibrändien catwalkeilla kuin ketjuvaatemyymälöiden rekeissä.

Paluuta tekevät kyllä sekä neonväreissä ja sateenkaaren kirjavina hohtavat batiikkikuosit että hienostuneemmat ja hillitymmät solmuvärjätyt vaatteet.

Batiikkikuosin ei tarvitse aina tarkoittaa räikeyttä, vaan sävymaailma voi rakentua vain kahdesta väristä, kuten valkoisesta ja jostakin murretusta sävystä. Kuosin ei tarvitse myöskään olla pelkkää suurta ympyrää, vaan se voi olla hillittyä raitaa tai isoja väripintoja.

Hennoimmillaan batiikkivärjäys voi muistuttaa jopa marmoroitua pintaa. Solmuvärjäyksestä löytyy siis jotain jokaiselle, niin rohkealle väri-iloittelijalle kuin klassiselle pukeutujalle.

Kuvat: Valmistajat ja jälleenmyyjät

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?