Suomalainen Lotta, 24, elää unelmaelämää Instagramissa – kymmeniä tuhansia seuraajia, jopa muotiraamattu Vogue kiinnostui

Julkaistu:

Tyypit
Lotta Lavanti taltioi tyyliään kansainvälisesti menestyneelle Instagram-tililleen ja elää muotisisältöjä luomalla.
Nimi pistää silmään kansainvälisellä muotisivustolla. Lottaliina. Tämä ei voi olla kuin suomalainen nimi – eikä olekaan: sähköpostiviestiin vastaa Espoossa syntynyt Lotta Lavanti.

24-vuotias suomalaisnainen on persoonallinen pukeutuja, muotibrändäyksen ja -sisällöntuotannon ammattilainen ja ympäri maailmaa sometöitä tekevä Instagramin tyylitähti, Lottaliinalove.

– Oikea nimeni on Lotta, Lottaliina on vanhempieni minulle antama lempinimi. Love on alunperin lav, lyhenne sukunimestäni, Lavanti kertoo puhelimessa.

Kasvot Voguen sivuilla

Lotta Lavantin tyylin on huomannut myös legendaarinen ja arvostettu muotijulkaisu Vogue. Ensin hänen asukokonaisuutensa bongasi Venäjän Vogue Kööpenhaminan muotiviikoilta, ja viime elokuussa itse Jenkki-Vogue nosti Lavantin kauneuslookin Best Beauty Instagrams -juttusarjaansa.

Lavantin kasvot komeilivat kymmenen valikoidun kuvan joukossa maailmanluokan tähtien Kylie Jennerin, Lily Aldridgen, Madonnan ja Alexa Chungin vierellä.

Tuolloin kansainvälinen tyylisivusto Chronicles of Her haastatteli Lavantia, joka kertoi julkaisulle itkeneensä Voguen jutun nähtyään.

Instagramista tuli työ

Lavantin @lottaliinalove-tiliä seuraa yli 44 000 ihmistä. Lavanti elättää itsensä Instagram-julkaisuilla, brändien mallikasvona ja muotikuvausten suunnittelemisella ja toteuttamisella.

– Teen mallinhommia ja art directorin töitä freelancerina. Tällä hetkellä tuotan kuva- ja somekokonaisuudet mieluiten itse, sillä huomasin, että jos minut palkattiin brändin kasvoksi, työryhmä vain kopioi Instagram-tyylini ja -kuvaideani. Mieluummin ohjaan kaiken itse.Palkkaa Lavantille jää parin projektin tuottamisesta kuukaudessa sen verran, ettei hänen tarvitse tehdä muita töitä.

– Usein saatan laskuttaa kokonaisuudesta vähintään parituhatta euroa, joka riittää projektin toteuttamiseen ja esimerkiksi kuvaajan, meikkaajan ja minun palkkaani.

Tuhansien käyttäjien seuraajakunta ja Instagramin mahdollistama ura ovat syntyneet parin viime vuoden aikana. Ensimmäisen yhteistyönsä Lavanti teki vuonna 2017, ja sen jälkeen tili ja työt ovat vain kasvaneet.

– Siistein kuvauskeikka on ollut varmaankin kuvaukset Kreikassa, jossa kuvasimme hullua high end -muotia niin, että se näytti siltä, kuin olisin ollut rantalomalla.Perhe vei maailmalle

Lavanti puhuu vanhempiensa kanssa osittain suomea ja osittain englantia, ja neljän siskonsa kanssa englantia. Puhelimessa suomen kieli sujuu naiselta kuitenkin hyvin – siitä huolimatta, että hän on asunut Suomessa viimeksi 12 vuotta sitten.

– Asuimme Suomessa siihen asti, kun täytin neljä. Sen jälkeen olemme palanneet Suomeen pariksi vuodeksi alakouluaikanani.

Lavantin vanhemmat ovat suomalaisia. Isän työ vei Nokian mukana ympäri maailmaa: Yhdysvaltoihin Kaliforniaan, Kiinaan Shanghaihin ja Saksaan Müncheniin. Niiden lisäksi Lotta on asunut Dubaissa ja Lontoossa.Tällä hetkellä hän elää Kööpenhaminassa Tanskassa, jonne vei opiskelu. Lavanti viimeisteli juuri brändäyksen, markkinoinnin ja verkkokerronnan kandiopinnot yliopistossa. Lavanti on aina haaveillut työskentelemisestä YK:lle, mutta muotimaailma vei mennessään viisi vuotta sitten.

– Olin 19-vuotias ja Dubaissa aupairina, kun löysin erään katutyylikuvaajan töitä, ja rakastuin muotiin aivan uudella tavalla. Lähdin sen vuoksi opiskelemaan muotialan brändäystä Köpikseen.

Kuten moni muukin tyylistä kiinnostunut nuori nainen, myös Lavanti piti hetken aikaa blogia. Se ei kuitenkaan tuntunut omalta jutulta, ja Lavanti keskittyi lopulta puhtaasti Instagram-tiliinsä. Persoonalliset kuvat upeista tyyleistä herättivät somemaailman huomion.

Muodikas maailmanparantaja

Lavanti painottaa, etteivät hänen Instagram-tililleen ilmestyvät kuvat ole todellisuutta. Koko tilin ilme ja fiilis on lähtenyt ajatuksesta, jossa asuja ja esimerkiksi poseerauksia korostetaan liioitellusti.

– Instagram ei ole oikea elämäni. Siellä nähtävä hahmo on roolini, joka tekee juttuja, joita en oikeasti tekisi omassa elämässäni. Se on minulle enemmän taidetta kuin vaikka jonkun brändin lähettämän laukun esittelyä.

Muotialan menestyksestä huolimatta Lavantin haaveena on edelleen ura YK:ssa.

– Ajatus hitaan muodin ja kestävyyden suosimisesta ja sen eteen töiden tekemisestä on syventynyt parin viime vuoden aikana, hän sanoo.

Lavanti toivoo pystyvänsä auttamaan esimerkiksi siinä, kuinka muodin parissa voi edelleen työskennellä, mutta olla samalla maailmaa kohtaan tiedostava ja toimia kestävästi.

– Minulla on välillä huono omatunto siitä, että olen joutunut niin sanotusti maailmanparantamisen väärälle puolelle. Tykkään tästä, mutta alun perin minun piti opiskella jotain aivan muuta ja mennä YK:lle töihin. Ehkä vielä joskus yhdistän nämä kaksi asiaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt