Trendikäs karkkisävy hiuksiin? 8 asiaa, jotka on hyvä tietää ennen värjäystä

Julkaistu:

Me Naiset
Kokosimme yhteen asiat, jotka on hyvä tietää, jos haaveilee räikeästä hiusväristä tai hempeästä pastellitukasta.
Tänä keväänä luonnollisuus on ollut valttia hiusväreissä: hittisävyiksi ovat nousseet esimerkiksi likaisenruskea, kaneli-sokeri ja tumma suklaa. Neutraalien sävyjen rinnalla suosiota niittää kuitenkin myös toinen ääripää: pastelli- ja sokkivärit. Niitä nähdään edelleen useilla julkkiksilla Lady Gagasta Kim Kardashianiin.

Julkkikset turvautuvat isoissa hiusmuutoksissa usein peruukkeihin. Toisin sanoen nopeat muutokset tyylistä toiseen onnistuvat helposti ja omia hiuksia rasittamatta.

Toisin on kuitenkin meidän tavallisten tallaajien laita. Vaikka voimakkaat sokkivärit ja hempeät pastellisävyt näyttävät ihanalta, onnistuneen lopputuloksen saavuttaminen – ja ylläpitäminen – ei suinkaan ole helppoa. HuffPost kysyi kampaajilta, mitä karkkivärejä halajavan tulisi ottaa huomioon.

1. Helpointa on aloittaa värjäämättömästä päästä

Paras lopputulos syntyy, kun hiukset ovat ennestään täysin värjäämättömät. Tämä johtuu myös siitä, että todennäköisesti tarvittava vaalennus onnistuu paremmin luonnollisiin kuin värjättyihin hiuksiin. Erityisesti tummaksi värjätty tukka on vaikea lähtökohta kirkkaille väreille.

2. Pohjalle vaaditaan todennäköisesti vaalennus

Mitä vaaleampaa sävyä havittelet, sitä todennäköisemmin tukkasi täytyy ensin vaalentaa. Pastellinen lopputulos saadaan yleensä vain erittäin vaaleisiin hiuksiin. Kirkkaammat ja intensiivisemmät värit sen sijaan eivät välttämättä vaadi ihan yhtä rankkaa vaalennusta pohjalle. Jos tukkasi on lähtötilanteessa kovin tumma, kannattaa valita mieluummin kirkas sävy, jotta hiukset eivät kärsi vaalennuksesta niin paljon ja lopputulos vastaa paremmin toiveita.

3. Kiharat hiukset voivat hapertua

Jonkinlainen sateenkaaren sävy luonnistuu kyllä hiuksiin kuin hiuksiin, mutta etenkin vaalennus voi vaikuttaa kiharaan tukan rakenteeseen ja kuivattaa hiuksia entisestään. Kiharahiuksisen kannattaakin pohtia: riittäisikö, että sokkiväriä on vain tietyissä osissa tukkaa?

4. Värjäys voi viedä aikaa

Muutosoperaatio karkkikuontaloksi ei ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Vaikka värjäys voi onnistua yhdellä käynnillä, aikaa kannattaa varata runsaasti. Etenkin jos tukka on ennestään tumma, on mahdollista, että prosessi vaatii useammankin kampaajakäynnin.

Vaalennus on prosessin pisin osuus ja voi viedä hiusten paksuudesta, pituudesta ja väristä riippuen jopa tuntikausia. Haastetta – ja aikaa – lisäävät myös moniväriset sateenkaarivärjäykset.

5. Luvassa nopea haalistuminen

Etenkin pastellisävyt haalistuvat nopeasti, jopa ensimmäisestä hiustenpesusta alkaen. Joskus saattaakin olla fiksua värjätä tukka haaveväriä jonkin verran tummemmaksi ja antaa sen haalistua toivotun sävyiseksi. Silloin väri kestää parisen viikkoa pidempään.

Sininen on sävynä erityisen hankala. Vaaleanpunaiset ja violetit sävyt on helpompi palauttaa muunväriseksi, mutta sinisellä hiusvärillä on oma sielunelämänsä. Se muuttuu yleensä sinisestä vihreän kautta keltaiseksi, ja sävy on vaikeampi saada pois, kun on aika seuraavalle hiusmuutokselle.

6. ...ja tarvetta jatkuvalle ylläpidolle

Vaivalla saavutetun värin säilyttäminen freesinä voi vaatia tavallista tiheämpiä kampaajakäyntejä. Niiden välillä väriä voi virkistää kotona esimerkiksi sävyttävillä hoitoaineilla.

7. Mitä monimutkaisempaa, sitä kalliimpaa

Koska operaatioon kuuluu yleensä useita vaiheita, se voi maksaa huomattavasti enemmän kuin tavanomainen värjäys. Lopullinen hinta riippuu hiusten pituuden ja paksuuden lisäksi tarvittavien vaalennuskertojen määrästä, värjäyksen monimutkaisuudesta ja kampaamosta.

8. Vältä kuumaa vettä ja lämpökäsittelyä

Huonoja uutisia vilukissoille: kampaajat suosittelevat pesemään kirkkaanväriset hiukset haalealla vedellä. Se edesauttaa värin säilymistä pidempään.

Moniväristen hiusten kohdalla kylmä vesi ehkäisee värien sekoittumista. Hiuksia ei kannata pestä useammin kuin kahdesti viikossa, ja myös lämpökäsittelyä tulisi välttää.

Jos kaipaat hiuksiin hehkuvaa väriä, mutta haluat päästä vähän helpommalla, hurmaava kupari voi olla hyvä vaihtoehto.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Mikä hiusväri sopisi sinulle? Kattava lista kertoo, millaisiin ihon sävyihin eri hiusvärit sointuvat parhaiten

Katse ja tukka tulevaa kohti! 9 hiustrendiä, joita haluat kokeilla vuonna 2019

Laura värjää hiuksensa kampaajalla, Tiina itse kotona – arvaatko kuvista kumpi on kumpi?

Lopetin hiusten värjäämisen 8 kuukautta sitten – 6 asiaa, jotka olen oppinut

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt