Tällainen on aikuisen suomalaisnaisen lempimekko! Imartelee juuri oikeista paikoista - MyStyle - Ilta-Sanomat

Tällainen on aikuisen suomalaisnaisen lempimekko! Imartelee juuri oikeista paikoista

350 suomalaisnaisen kyselyssä lempimekoksi nousi Catherineltakin tuttu tyyli.

Julkaistu: 1.4.2019 15:48

Vaateliike Dopp kysyi, millaisia mekkoja asiakkaat haluavat. Kyselytulosten pohjalta syntyi mallisto, joka tuo naisten vartaloiden parhaat puolet esiin.

Vaasassa 18 vuoden ajan toiminut ja viime vuonna Helsingin keskustaan siirtynyt naistenvaatteiden erikoisliike Dopp toteutti mielenkiintoisen kyselyn: se kysyi asiakkailtaan, tavallisilta työssäkäyviltä suomalaisnaisilta, millaisia mekkoja he haluavat käyttää.

Kyselyyn vastasi elokuussa 350 asiakasta.

Lempimalli on kietaisu

Tuloksissa selvisi, että unelmien mekko on polvimittainen ja kietaisumallinen. Mekon pitää korostaa vartaloa ja vyötäröä, mutta mekko ei saa olla liian tiukka.

Lempimekossa pitää olla hihat, sillä allejaan suomalaisnainen ei halua esitellä.

Myös herttuatar Catherine tietää, että polvimitta, kietaisumalli ja hihat ovat imartelevat.

Myös A-linjainen mekko saavutti kyselyssä suosiota. V-aukko on suosittu pääntien malli, mutta mekko ei saa olla liian paljastava.

– Asiakkaiden esiin nostamat elementit ovat yleisesti imartelevia. Suomalaisnaisten kannattaisi tuoda vartalo rohkeasti esiin eikä häivyttää sitä piiloon, sanoo Doppin omistaja ja malliston suunnittelija Katarina Rewell.

– Viime vuosien säkkimäinen oversize-trendi ei tuo kenestäkään parhaita puolia esiin. Mekon pitää korostaa tyylikkäästi vartalon kaaria eli peppua, rintoja ja kurveja.

Helppohoitoinen vaate on paras vaate

Myös käytännöllisyys korostui kyselyssä.

Suomalaiset naiset haluavat mekon olevan joustava ja helppohoitoinen. Se ei saisi rypistyä. Mekko pitää voida pestä itse ja toiveena oli, ettei sitä tarvitse silittää.

Kyselyn pohjalta luotu mekkomallisto on liikkeen ensimmäinen oma vaatemallisto. Katarina Rewell suunnitteli mekot yhdessä tyttärensä Gabrielan kanssa.

Malliston kankaat tulevat Italiasta, ne on painettu Suomessa, mekot on ommeltu Virossa ja materiaalina on käytetty kierrätettyä polyesteria ja elastaania.

Katarina ja Gabriela Rewell poseeraavat oman merkkinsä kampanjakuvissa.

Tältä näyttävät suomalaisnaisten toiveiden innoittamat mekot. Doppwoman-mallisto sisältää kymmenen erilaista mekkoa.

Myös monilla muilla merkeillä on nyt runsaasti vastaavanlaisia kietaisumalleja. 19,99 €, H&M.

49,99 €, Lindex.

89,95 €, Soaked in Luxury / Ellos.

Ammattilaisen vinkit parempaan pukeutumiseen

Katarina Rewell jakaa tärkeimmät neuvonsa hyvään tyyliin.

  1. Rakenna vaatekaappi kokonaisuudeksi. Älä ostele vaatteita sieltä täältä, vaan harkitusti. Kolmen vaatteen sääntö on toimiva: kun harkitset uuden vaatteen ostamista, mieti kolme jo olemassa olevaa vaatetta, joihin se sopii.

  2. Valitse oikea koko. Moni luulee olevansa todellisuutta isompi ja valitsee liian isoja kokoja. Silloin näyttää vielä isommalta kuin oikeasti on. Yhtä lailla liian pienet vaatteet ovat epäimartelevat.

  3. Unohda turha muotojen häivyttäminen. Kun vartalon ottaa esiin, siluetti näyttää heti kauniimmalta. Moni suomalaisnainen on A-vartaloinen eli alapainotteinen, ja usein heille on tällöin selvää se, että he haluavat kätkeä vartalon. Silloin kropasta tulee kuitenkin liian laatikkomainen.

  4. Hyvästele itsesi vähättely. Unohda huonoihin puoliin keskittyminen ja anna arvoa niille asioille, jotka ovat hyvin. Jokaisella on jokin kaunis alue, jota kannattaa korostaa pukeutumisella. Jos epäröit, kysy ammattilaisen mielipide.

  5. Käytä värejä! Uskalla pukeutua väreihin ja kuoseihin. Musta ei ole läheskään aina paras valinta. Värit saavat ihon hehkumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?