Housuihin matalampi vai korkeampi vyötärö? Vertaa kuvat ja näe vaikutus itse

Julkaistu:

Tyylit
Kourtney Kardashianin housutyylit ovat hyvä esimerkki siitä, mitä vyötärönkorkeus voi tehdä vartalolle.
Kardashian-klaanin vanhin sisarus Kourtney Kardashian, 39, kuvattiin viime viikolla harmaanpuhuvassa arkiasussa poistumassa perheen tosi-tv-sarjan kuvauksista. Kourtney yhdisti perusfarkkuihin läpikuultavan leopardipuseron, simppelin arkikampauksen ja mustat korot.


Tavallisesti linjakkaista lookeistaan tunnetun Kardashianin asussa hämäsi jokin – ja pian sen huomasi: farkkujen totuttua matalampi vyötärö pistää korkeavyötäröisten housujen aikakaudella eri tavalla silmään.


Matalammalle asettuva vyötärökaistale tekee juuri sen, minkä tyylisäännöt jo tietävät: lyhentää ja leventää jalkoja ja koko kroppaa.

Bongasimme Kourtneyn yltä myös viime syksyltä toiset farkut, jotka eivät nouse vyötärölle asti. Tyyliesimerkkejä löytyy tietysti myös vuosien takaa, jolloin matala vyötärö oli valtavirtaa eikä poikkeus.


Nykyisin vallitseva korkeavyötäröisten farkkujen ja housujen trendi on usealle imartelevampi vaihtoehto. Syy on looginen: korkeammalle jatkuva housu saa jalat näyttämään pidemmiltä, ja vyötärölle päättyvä malli korostaa vartalon kapeinta kohtaa.


Esimerkiksi suomalainen työpukeutumisen asiantuntija Ulla Rask on vinkannut kirjassaan Urapukeutujan opas (No tofu publishing), että hoikentavan efektin saa luotua vyötärön kohdalle asettuvalle poikkilinjalla.

Siksi vaakalinjoja ei kannata luoda vartalon leveimpään kohtaan eli lantiolle, vaan vyötärölle. Linjoja luovat vaatteiden rajakohdat tai esimerkiksi vyö.


Toisaalta farkkuasiantuntija ja JC Sellon myymäläpäällikkö Juha Sinerlahti on kertonut meille, että keskikorkuinen eli hieman navan alle asettuva vyötärölinja on universaalisti imartelevin. Hänen mukaansa mustat korkeavyötäröiset farkut ovat aina hyvät.


Katso kuvat Kourtneyn korkeammista vyötäröistä ja näe vaikutus itse.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt