Prinsessa Victoriakin sen todistaa: Poskipunaa pitää käyttää aina – katso syyt - MyStyle - Ilta-Sanomat

Prinsessa Victoriakin sen todistaa: Poskipunaa pitää käyttää aina – katso syyt

Kruununprinsessa Victoria kuvattiin illallistilaisuudessa Tukholmassa viime viikolla.

Kruununprinsessa Victoria kuvattiin illallistilaisuudessa Tukholmassa viime viikolla.

Julkaistu: 18.3.2019 14:39

Ilman poskipunaa meikki jää vaillinaiseksi ja valjuksi. Pieni sipaus piristää ja kohottaa kasvot heti.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria, 41, ihastuttaa jälleen tyylillään. Hän edusti viime viikolla parissakin tilaisuudessa, joissa huomiomme kiinnittyi upeaan lookiin – tällä kertaa emme tosin puhu vaate- vaan meikkityylistä.

Prinsessa Victoria viime viikolla Tukholmassa.

Prinsessa Victoria viime viikolla Tukholmassa.

Victorian toinen look samalta viikolta.

Victorian toinen look samalta viikolta.

Victorian hillitty meikki on yksinkertainen, hyvin klassinen ja vailla ihmekikkoja tai trendivillityksiä. Hoidettu iho ja liian puuteroinnin välttäminen luovat kuulaan meikkipohjan ja hehkuvan meikin.

Selkein salaisuus Victorian raikkaaseen ilmeeseen löytyy kuitenkin yhdestä meikkituotteesta, joka kuuluu aivan jokaiseen meikkipussiin: poskipunasta.

Prinsessan meikki on täydellinen osoitus siitä, mitä poskipuna tekee ilmeelle. Kokosimme aiemmista jutuistamme neuvot, jotka kertovat poskipunan käyttämisen eduista ja siitä, miten ja miksi punaa pitää sipaista poskille aina.

Nopea muutos nuorekkaammaksi

Punaisia poskia on tavoiteltu kautta aikain, eikä syyttä. Ripaus punaa poskilla tuo ilmeeseen pirteyttä, raikkautta ja nuorekkuutta. Poskipuna muotoilee kasvoja ja vie niiltä vuosia.

Hyvästele painovoiman vaikutus

Etenkin ikävuosien karttuessa ilme voi valahtaa helposti, ja siksi meikillä kannattaa kohottaa kasvonpiirteitä. Poskipuna kannattaa kohdistaa korkeammalle kohti poskipäitä, ja sutia viistosti hieman ylöspäin.

Poskipunan käyttö poskipäillä tuo kasvoille volyymia kohtaan, josta kasvot yleensä alkavat ikääntyessä roikkua ja ohentua.

Poskipuna muotoilee ja kohottaa kasvoja.

Poskipuna muotoilee ja kohottaa kasvoja.

Heleyttä, jota ei muualta saa

Myös suomalaismeikkaaja Raili Hulkkonen on muistuttanut meitä meikkituotteesta, jota kannattaa sipaista kasvoille aina. Pelkkä meikkivoide jättää kasvot tasaisiksi, mutta ripaus poskipunaa antaa iholle heleyden.

Häivyttää uupumuksen merkkejä

Poskipuna saa tuoda iholle selvästi erottuvaa sävyä. Heleät persikan ja pinkin sävyt imitoivat poskien luonnollista punaa paremmin kuin tomuiset ja rusehtavat sävyt – kirkas puna häivyttää kasvoilta myös uupumuksen merkkejä.

Liian kirkasta lopputulosta ei tarvitse pelätä, kun poskipunaa vain töpäyttää siveltimeen ja levittää sen kevyesti ja varovasti harvalla, pehmeällä siveltimellä.

Mikä on hyvä väri?

Jos oikean värin valinta askarruttaa, turvallisimpia ovat persikan sävyt, sillä ne ovat pehmeitä.

Raili Hulkkonen on suositellut välttämään ruskeita sävyjä ja suosimaan korallia ja roosaa. Ne tuovat iholle heleyttä, jota ruskean sävyt eivät anna.

Persikkaiset sävyt ovat usealle turvallinen värivalinta.

Persikkaiset sävyt ovat usealle turvallinen värivalinta.

Puuterimainen vai voidemainen poskipuna?

Suomalainen meikkaaja-kampaaja Riia Koivisto on antanut poskipunavinkin, jota kannattaa harkita etenkin, jos iho ei ole enää nuori ja kimmoisa.

Voidemaiset tuotteet, kuten voidemainen poskipuna, ovat aikuiselle iholle parempia kuin puuteriset. Voidemainen poskipuna antaa aivan erilaisen hehkun kuin puuterimainen.

Onkohan Victoriallakin voidemaista punaa?

Onkohan Victoriallakin voidemaista punaa?

Entä oikea kohta?

Jos poskipunan oikean kohdan löytyminen mietityttää, kurkkaa kasvojesi muodon mukaiset neuvot täältä:

Tuoreimmat osastosta