Meikkikikka, joka varsinkin jokaisen aikuisen naisen kannattaa opetella – kohottaa ja korostaa kasvonpiirteitä

Julkaistu:

Meikki
Salaisuus selkeisiin kasvonpiirteisiin löytyy valosta ja varjosta.
Kerroimme aiemmin tällä viikolla meikkitaiteilija Callista Lorianista ja hänen äidistään, jolle meikkaajatytär loihti kauniin meikin ja muutti samalla äitinsä ilmeen täydellisesti.
Kun oikeastaan kaikki muut meikkivaiheet ovat usealle tuttuja ja hallussa, yksi oleellinen seikka on vielä monelta kokeilematta: kasvojen muotoilu varjostusten avulla.

Varjostuksilla ja korostuksilla myös Lorian kohotti ja määritteli äitinsä kasvonpiirteitä.

Unohda trendimeikki, kokeile hillitysti

Contouringiksikin kutsuttu meikkikikka kohottaa ja korostaa kasvonpiirteitä tuomalla esimerkiksi poskipäät aivan uudella tavalla esiin, muotoilemalla otsaa ja rajaamalla leukalinjan skarpiksi.

Varjostuksella saa myös nenää kapeammaksi ja suoremmaksi.

Tummalla värillä on tarkoitus korostaa varjoja, jotka lankeavat kasvoille luonnostaankin: poskien lommoja, nenänpieliä, kaulaa ja kasvojen reuna-alueita.

Korostukset tulevat puolestaan kohtiin, joihin valo osuisi muutenkin: poskipäille, kulmaluille ja amorinkaarelle.

Unohda silti ajatukset parin vuoden takaisesta vahvasta meikkitrendistä, jonka Kardashianit saivat juurrutettua jokaisen teinin kasvoille. Varjostukset voi myös tehdä hillitysti, eivätkä ne automaattisesti tarkoita ylimeikattuja kasvoja.

Suomalaismeikkaajakin suosittelee

MyStylelle aiemmin aikuisen naisen juhlameikkitutoriaalin luonut meikkaaja-kampaaja Riia Koivisto kehotti aikuisia naisia luottamaan varjostuksen imartelevaan voimaan.

– Contouringia eli kasvojen varjostamista ja korostamista ei tarvita omasta mielestäni jokapäiväisessä arkimeikissä, mutta se kannattaa ehdottomasti opetella juhlatilaisuuksia varten. Esimerkiksi valokuvissa näyttää paljon paremmalta, kun kasvojen varjoja ja korkeita kohtia on tuonut meikillä esiin, Koivisto sanoi tuolloin.
Myös Smashbox-kosmetiikkamerkin meikkitaiteilija ja kouluttaja Konrad Szymanski on kommentoinut meille samaa.

– Voit jättää silmät vaikka kokonaan meikkaamatta ja huulet punaamatta, mutta kasvojen muotoilusta ei saa luistaa! Kasvojen omien varjo- ja valokohtien esiin tuominen ja kasvojen muodon ja rakenteen korostaminen on meikin tärkein tarkoitus. Se saa kasvoihin eloa sekä livenä että valokuvissa, hän sanoi.

Varjostustapa 1

Katso alla olevalta videolta, kuinka meikkaaja tekee varjostukset nestemäisellä varjostusvärillä tai tummalla meikkivoiteella sekä puuterimaisella varjostustuotteella!


Varjostustapa 2

Tältä videolta näet, kuinka varjostuksen syntyvät aurinkopuuterilla. Jos käytät aurinkopuuteria varjostukseen, valitse mattainen ja kylmänruskea puuteri.


Näin sen teet

Nappasimme kirjalliset contouring-ohjeet vielä edellisestä jutustamme: Voiko contouring-meikin tehdä luonnollisesti?

Näillä vaiheilla onnistut kasvojen muotoilussa.
  1. Löydä kasvojen oikeat kohdat. Oikea poskivarjon paikka löytyy siveltimen avulla. Käännä sivellin poskelle suupielestä korvan yläreunaan: oikea kohta tummalle raidalle on korvalta poskelle. Lisää tummuutta myös otsalle hiusrajaan, nenän sivuille ja leukalinjaan. Häivytä huomaamattomaksi.
  2. Aloita kevyesti meikkivoiteella. Jos contour-puikot tai -paletit tuntuvat pelottavilta, kokeile ihan vanhanaikaista kikkaa: käytä varjostuskohdissa eli poskien lommoissa, nenänpielissä ja kasvojen reuna-alueilla yksinkertaisesti asteen tai pari tavallista tummempaa meikkivoidetta.
  3. Muista myös poskipuna. Poskipuna tekee lookista luonnollisen. Lisää poskipunaa posken hymyillessä pulleimmalle kohdalle ja häivytä kohti korvaa.
  4. Korosta highlighterilla. Samalla kun varjostukset tuovat kasvonpiirteitä esiin, saman efektin saa aikaan myös vastakkaisella tyylillä, korostamalla niitä. Kokeile siis myös korostustuotetta eli highlighteria poskipäille, kulmaluille, nenänselkään ja amorinkaarelle. Helppo tapa on valita nestemäinen highlighter ja lisätä se jo ennen meikkivoidetta: meikkivoiteen alla sävy pysyy parhaiten, ja meikkivoide himmentää hohdon luonnolliseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt