Hetken 3 trendikkäintä aurinkolasityyliä – minkä sinä valitset?

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Nyt ei himmailla! Trendikäs aurinkolasien käyttäjä pukee kasvoilleen futuristiset sporttipokat tai erityisen naisellisen mallin.
Kevätauringon säteet häikäisevät jo, joten on aika nostaa aurinkolasit silmille. Tänä vuonna aurinkolasimuodissa on monia ihanuuksia, joiden joukosta on helppo löytää omat.

1. Kreisi futuristis-sporttinen

Yksi kuuma aurinkolasitrendi on futuristisuutta ja sporttisuutta henkivät lasit. Tämän tyylin esikuvaksi sopii Instrumentariumin kehyskouluttajan Heidi Myllyojan mukaan vuonna 1985 ensi-iltansa saanut Paluu tulevaisuuteen -elokuva.

– Nämä ovat hullunkurisia ja leikkisiä laseja. Ne sopivat sellaiselle, jolla on vahva oma tyyli. Kreisin ulkomuotonsa lisäksi ne ovat samalla myös sporttiset, ja niistä tulee mieleen Adidaksen kolmiraidalliset nappiverkkarit, Myllyoja kuvailee.


2. Hurmaavat naiselliset yksityiskohdat

Toinen tämän kevään trendikkäimmistä aurinkolasityyleistä on Myllyojan mukaan ladylike. Sen myötä laseissa on naisellisuutta joko pienissä yksityiskohdissa tai kauttaaltaan.

– Pokat voivat olla kukkakuosia kauttaaltaan, tai sitten esimerkiksi aisassa voi olla rusetti yksityiskohtana. Tästä tyylistä tulee mieleen vanhat mustavalkoelokuvat, joissa naisilla oli päässä huivi ja isot aurinkolasit, Myllyoja kuvailee.


3. 70-luvun leikkiä ja voimakkaita värejä

Tänä vuonna aurinkolasimuodissa korostuu 70-luku, mikä tarkoittaa muodoilla leikittelyä retrotyylillä. Lasit voivat olla ovaalit, pyöreät tai kulmikkaat. Myös voimakkaat värit ja kuosit ovat pinnalla.

– Suomalaiset uskaltavat revitellä aurinkolaseilla huomattavasti helpommin kuin silmälaseilla. Moni sanookin aurinkolaseja valitessaan, että ne saavat sitten olla rohkeat ja näyttävät, Myllyoja on huomannut.


Muista suojata silmät myös kevätauringossa

Silmien suojaaminen aurinkolaseilla on tärkeää ympäri vuoden. Joskus pilviselläkin säällä UV-säteily voi olla niin voimakasta, että aurinkolasit ovat tarpeen. Silmien lisäksi aurinkolasit suojaavat silmänympärysihoa.

– Erityisesti keväällä aurinko paistaa matalalta, joten aurinkolasit suojaavat silmiä hyvin. Myös pienten lasten silmät on tärkeä suojata aurinkolaseilla, Myllyoja sanoo.

Lue lisää:

Tällä ihmekikalla saat silmälasien pokat yhtä kiiltäviksi kuin uusina!

Tutkimus: Kaikki näyttävät paremmalta aurinkolasit päässä

Niksi, joka estää silmälaseja valumasta nenältä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt