Kestävin päällyslakka ja salaisuus hehkuvaan ihoon – kauneustoimittajan 6 suosikkia - MyStyle - Ilta-Sanomat

Kestävin päällyslakka ja salaisuus hehkuvaan ihoon – kauneustoimittajan 6 suosikkia

Nämä tuotteet ovat MyStylen kauneustoimittajan käytössä päivittäin ja viikoittain.

Julkaistu: 14.3.2019 15:03

MyStylen kauneustoimittaja valitsee joka kuukausi ihanimmat uutuudet ja vakuuttavimmat kosmetiikkatuotteet. Tällä kertaa kosteutetaan ihosta hehkuva ja laitetaan kynnet kuntoon.

Ihonhoidon uusi oleellinen osa

Hoitovedet ja hoitonesteet eli essencet, beauty lotionit tai tonerit eivät ole uusi keksintö, mutta Suomen markkinoille ja suomalaisten ihonhoitoon ne tuntuvat rantautuneen vasta aivan äskettäin.

Allekirjoittaneellekin koko tuoteryhmä oli täysin vieras, kunnes tartuin jo kauan sitten lanseerattuun Clarinsin essenceen – ja nyt en enää luovu uudesta osasta rutiinia.

Hoitoveden tai -nesteen tarkoitus on herättää ja valmistaa iho muita ihonhoitotuotteita varten. Hoitovedet ja -nesteet ovat nimensä mukaan hyvin nestemäisiä, usein hieman geelimäisiä, ja ne sivellään tai taputellaan ihoon puhdistuksen jälkeen ennen mitään muita tuotteita.

Clarinsin pullo on ihanan iso – kosteuttavalla litkulla saa läträtä huolella kasvot, kaulan ja vaikka dekolteenkin, eikä pullo silti tunnu tyhjenevän.

Neste lupaa tehdä ihosta tasaisemman, kimmoisamman ja nuorekkaamman. Huomaan eron itse pian, mutta saan kyselyjä ihostani muiltakin. Aluksi tuhahtelin jälleen uudelle ihonhoitovaiheelle seerumin ja kasvovoiteen lisäksi, mutta nyt olen myyty!

Clarins Super Restorative Treatment Essence -hoitovesi, 59 € / 200 ml, tavarataloista.

Öljyä pintaan

Toinen muutos, jonka olen tehnyt viime kuukausina ihonhoitooni, on kasvovoiteen vaihtaminen kasvoöljyyn.

Kun kuivimmat talvikuukaudet saivat kasvovoiteenkin tuntumaan riittämättömältä, tartuin pitkään hyllylläni odottaneeseen kasvoöljyyn. Mikä ihana tuote!

Acon kasvoöljy pohjautuu seitsemään raaka-aineeseen, sisältää luonnollisia kasviöljyjä ja lupaa ravita, syväkosteuttaa ja pehmittää ihoa. Illalla levitettäessä kasvoista tulee öljyisen näköiset, mutta aamulla jäljellä on pelkkä hehku.

Itse levitän öljyn hoitoveden ja seerumin jälkeen kasvovoiteen tilalla, mutta öljyä voi myös sekoittaa kosteusvoiteeseen.

Aco Renewing Face Oil, 19,90 € / 30 ml, apteekeista.

Kiinnostava, minulle kustomoitu uutuus

Edellisten lisäksi olen sivellyt naamaani myös Cliniquen uutta, ihoni tarpeisiin räätälöityä yhdistelmätuotetta.

Clinique iD on brändin ensimmäinen kustomoitu kosteuttaja, joka on tehty jokaiselle ihotyypille ja jokaiseen ihon huolenaiheeseen. Yhdestä ihonhoitotuotteesta on saatavilla 15 uniikkia yhdistelmää.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että omalle iholle valitaan ensin sopiva kosteuttaja kolmesta vaihtoehdosta, sitten yksi viidestä tiivisteestä. Purkit yhdistetään sisäkkäin, ja yhdellä pumppauksella saa kumpaakin ainetta.

Itse valitsin kevyen ja virkistäväksi markkinoidun kirkkaan geelin. Tehotiivisteeksi otin oranssin Fatigue-tiivisteen, joka lupaa häivyttää väsymyksen merkkejä.

Näiden lisäksi voidevaihtoehtoja oli kuivalle ja rasvaiselle iholle, ja tiivisteitä herkälle ja ärtyneelle iholle, ihohuokosille ja epätasaiselle iholle, uurteisiin ja juonteisiin sekä epätasaiselle ihonsävylle.

Olen käyttänyt kosteuttavaa geeliäni erityisesti aamuisin. Se viilentää ja herättää kasvot ja sopii loistavasti kauniin kuulaan meikin alle.

Dramatically Different Moisturizer 115 ml + iD Active Cartridge Concentrate 10 ml, 61,50 €, tavarataloista.

Hyvästit kutisevalle talvi-iholle

Vartalovoiteissa en yleensä ole ollut hifistelijä. Yksi parhaista testaamistani pulloista on edelleen Lidlin kahden euron rasva.

Nyt suosittelen kuitenkin myös apteekkituotetta, jonka pitäisi tehota kuivimpaankin ihoon. Avènen paksu ja rasvainen XeraCalm-voide on steriili hoitovoide erittäin kuivalle, atooppiselle, kutisevalle ja ärtyneelle iholle.

Omat vartaloni kuivat ja kutisevat kohdat ovat saaneet talven jäljiltä kyytiä tällä – kutinan loppumisen vaikutus on välitön. Tuote on hyvin tuhtia, joten sen levittäminen ei ole kaikkein helpointa, mutta todellisesta kuivuudesta kärsivä ei tästä välitä.

Plussaa erikoiskorkin mahdollistamasta täydestä säilöntäaineettomuudesta sekä hajusteettomuudesta ja väriaineettomuudesta.

Avène XeraCalm A.D Lipid-replenishing Balm, 25 € / 400 ml, apteekeista.

Loistava päällyslakka

Luulin eläväni vain toivottomien kynsien kanssa, joissa ei tunnu nykyisin pysyvän mikään lakka kauniina paria päivää pidempää, mutta mitä vielä! Löysin vihdoin päällyslakan, joka pitää lakkauksen virheettömänä päiviä.

Glisten & Glow’n päällyslakka hämää ulkonäöllään. Halvan näköinen pullo on monen testatun päällyslakan jälkeen paras, jota olen kokeillut. Lakka kuivuu nopeasti, ja lakkauksesta tulee kiiltävä ja pysyvä.

Päällyslakka on myös 3-free-merkitty, eli se ei sisällä kolmea haitallista kynsilakkojen kemikaalia dibutyyliftalaattia, tolueenia tai formaldehydiä.

Glisten & Glow Top of Heaven -päällyslakka 14,80 € / 15 ml, CesarsShop.

Kotitekoiset rakennekynnet

Toinen uusi kynsituttavuus on astetta pysyvämpi: testasin nimittäin minkäänlaisia rakennekynsiä ensimmäistä kertaa, ja vielä itse kotona!

Dip Powder -tekniikka on suhteellisen uusi juttu kynsimaailmassa. Neljän erilaisen lakan tai nesteen ja alus-, väri- ja päällysjauheiden yhdistelmästä syntyy vahva kerros oman kynnen pinnalle.

Keksintö kuvailee yhdistävänsä geelien pysyvyyden, akryylin vahvuuden ja kynsilakan helppouden.

Tällaiset kynsistä tuli aloituspakkauksen mukana tulleella nudevärillä.

Aivan yhtä nopeasti kuin kynsilakan kanssa manikyyri ei syntynyt, mutta parin tunnin puuhastelu oli yllättävän helppoa ensikertalaisellekin. Tekniikka ei vaadi lainkaan UV- tai LED-lamppua tai erillisiä siveltimiä, ja aloituspakkauksesta ja netistä löytyy hurja kasa vinkkejä ja video-ohjeita.

Lakat ovat kotikäytössäkin melko hajuttomia. Manikyyri pysyy kauniina oman kynnen kasvuvauhdista riippuen pari kolme viikkoa. Itse olin laiska ja huolsin kynnet vasta kuukauden jälkeen.

Kiara Sky Dip Powder -aloituspaketti, 179 €, CesarsShop.

Juttua muokattu 15.3. klo 16.35. Korjattu Cliniquen tuotteen tiedot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?