Teetkö yleisen virheen finnin peittämisessä? Näin piilotat koholla olevan näpyn kuin ammattilainen

Julkaistu:

Me Naiset
Ihon pinnalla pullisteleva finni tarvitsee peittyäkseen sekä varjoa että valoa.
Silmien alle voi hyvin levittää aavistuksen ihonsävyään vaaleampaa peitevoidetta, sillä se häivyttää tummuutta ja kirkastaa katsetta.

Sen sijaan kun tarkoituksena on tasoittaa värieroja muualla kasvoilla, peitevoiteen tulisi sulautua ihoon saumattomasti.

Se on olennaista esimerkiksi mikropeittämisessä, tekniikassa, jossa peitevoidetta levitetään vain pigmenttilaikkujen, näppyjen ynnä muiden väriltään eroavien alueiden päälle.

Kuinka peittää isompi näppy?

Mikropeittäminen toimii hyvin, kun kasvoilla on vain pieniä näppylöitä. Jos poskeen tai leukaan sen sijaan kohoaa isompi paukama, sen piilottamiseen tarvitaan yleensä hieman enemmän vaivannäköä.

(Kyllä, finnipositiivisuus on muodissa, mutta finnien meikkaaminen piiloon on myös edelleen täysin sallittua.)

Punoitus ja tummuus on helppo saada piiloon, kun peitevoide on tarpeeksi pigmenttinen. Sen sijaan pinnanmuotojen häivyttäminen on jo vaikeampaa.

Häivytä korkeutta, kirkasta varjo

Näpyn voi kuitenkin saada melko huomaamattomaksi, kun käyttää kahta eri sävyistä peitevoidetta, meikkaaja Lisa Eldridge neuvoo Youtube-videollaan.

Jos on joskus käynyt taidekoulua, samat opit pätevät myös meikkaamisessa: Lisa Eldridge varoittaa siitä, että yleensä muualle kasvoille käytetty peitevoide on liian vaalea finnin korkeimpaan kohtaan levitettäväksi – se vain tuo näppyä enemmän esille.

Hieman tummemmalla sävyllä sen sijaan näpyn korkeutta saa häivytettyä.

– Käytän tummempaa peitevoidetta näpyn pinnalla ja vaaleampaa sen ympärillä. En koskaan käyttäisi tätä väriä muuten, se on aivan liian tumma, Lisa Eldridge selittää videolla.

Vaalean sävyn tarkoitus puolestaan on häivyttää finnin alle muodostuvaa varjoa.

Suuri ja koholla oleva näppy jää aina jossakin määrin näkyviin, mutta valon ja varjon avulla siitä saa ainakin vähän vähemmän erottuvan. Lohduttava ajatus on myös se, että todennäköisesti kukaan muu ei tarkastele pahkuraa yhtä kiinnostuneena kuin sinä itse. Se on vain finni.

Jos peitevoide tuntuu luisuvan pois näpyn päältä, kannattaa kokeilla meikkitaiteilijan suosittelemaa pohjustuskikkaa, josta kirjoitimme aiemmin.


Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Miten kipeästä, ihon alle jumittuneesta finnistä pääsee eroon? Vaivaan vain yksi pikaratkaisu

Testasimme 8 markettipeitevoidetta: peittävyyttä, heleyttä ja edullisuutta – sekä ylivoimainen voittaja!

Puhkesiko leukaan finni? Vältä nämä klassikkovirheet epäpuhtaan ihon hoidossa

Eikö mikään peitevoide ole tarpeeksi peittävää? Yllättävä tuote ratkaisee ongelman