Kuinka todella onnistua kotivärjäyksessä? 10 vinkkiä parhaaseen tulokseen

Julkaistu:

Me Naiset
Valitse oikea väri ja hoitotuotteet, niin kotivärjäys sujuu kuin leikki. Ja vaikka välillä mokaisi, saa useimmat hudit käännettyä kotivoitoksi.
Jokainen mimmi on lähes takuuvarmasti värjännyt joskus hiuksiaan kotona tai vähintäänkin ollut mukana kaverin värioperaatiossa auttavina käsinä.

Kotona värjääminen säästää tuntuvasti paitsi rahaa myös aikaa: kuluuhan kampaajalla helposti tunti jos toinenkin.

Parhaimmillaan väri on näyttänyt päässä tasan samalta kuin paketin kyljessä, mutta varsinkin nuorempana tehtyjen värikokeilujen lopputulokset ovat voineet olla, hmm, yllättäviä. Toisinaan blondista tukasta on saattanut tulla vihreä ja ruskeasta oranssi.

Koostumukset ovat kehittyneet

Kotivärien perustekniikka on pysynyt yllättävän samanlaisena niiden reilun satavuotisen historian ajan. Kestoväreissä hiussuomut värille avaava, pistävänhajuinen ammoniakki on vaihtunut monessa värissä miedommaksi aineeksi, mutta muuten prosessi on samankaltainen kuin ennen.

Toki koostumuksia on kehitetty paremmiksi, turvallisemmiksi ja helppokäyttöisemmiksi: värejä saa nykyisin niin vaahtoina, suihkeina kuin perinteisinä geeleinäkin.

Näin onnistut hiusten värjäyksessä

 1. Jos puntaroit, riittääkö väri varmasti, osta saman tien varmuuden vuoksi kaksi purkkia. Ei ole kiva, jos värjätessä väri loppuu kesken kaiken.
 2. Säästä radikaalit muutokset ammattilaiselle. Värin vaihtaminen ja erityisesti vaalentaminen vaativat usein monta käsittelykertaa. Kotivärien varaan voi jättää muutaman asteen värinvaihdoksen sekä suoraväreillä tehtävät värjäykset.
 3. Vältä väriroiskeet iholle levittämällä hiusrajaan ohut kerros vaseliinia tai huulirasvaa. Rasva estää värin tarttumisen ihoon, ja sen saa pyyhkäistyä jälkikäteen helposti pois nenäliinalla.
 4. Laita varusteet valmiiksi. Levitä sudit, kampa ja klipsit kirurginvälineiden tarkkuutta tavoitellen esille, jotta et joudu seikkailemaan pitkin huushollia kesken värjäyksen. Lue värin käyttöohjeet huolellisesti läpi ennen levittämistä.
 5. Hotellista matkaan tarttunut suihkumyssy on oiva apuri väripuuhissa. Myssy päässä voit puuhastella huoletta värin vaikuttaessa. Muovinen myssy myös lämmittää päätä, mikä edistää värin tarttumista.
 6. Valitse sävy hiustesi luonnollisen värin perusteella, jotta lopputulos näyttää kivalta ihoa vasten. Todellinen väri on usein hiuksissa hiukan tummempi kuin pakkauksen kuvassa, joten valitse asteen verran haluttua vaaleampi sävy. Hyvällä omallatunnolla kotivärjäykseen voi suositella vaaleiden raitojen tekoa, värin tummentamista muutamalla asteella sekä harmaiden peittämistä.
 7. Älä pese hiuksia päivään tai kahteen ennen värjäystä. Pään omat öljyt suojelevat päänahkaa kemikaaleilta. Hivenen likaista tukkaa on myös helpompi käsitellä, ja värin saa levitettyä siihen tasaisemmin.
 8. Hanki luotettava assistentti kotikampaamoosi. Neljä silmää ja kaksi kättä pystyvät yleensä parempaan kuin kaksi. Plussaa, jos kaverilla on aiempaa kokemusta kotivärjäämisestä.
 9. Soita apua, jos tarvitset! Hiusväriyrityksillä on yleensä asiakaspalvelu, josta saa asiantuntevia neuvoja. Jos värjäys yhtään mietityttää, ajoita operaatio asiakaspalvelun aukioloaikojen yhteyteen.
 10. Kun väri on vaikuttanut, huuhtele hiukset vähällä vedellä muutamaan otteeseen: hiusväri emulgoituu eli irrottaa itse itsensä, joten sampoopesua ei tarvita. Jos olet vaalentanut hiuksia, laita tukkaan vielä värin mukana tullut keltaisuutta taittava sävyte.
Juttu on alun perin julkaistu Me Naisissa. Alkuperäisen jutun voit lukea tästä.

Lue lisää:

Lopetin hiusten värjäämisen 8 kuukautta sitten – 6 asiaa, jotka olen oppinut

Kaipaako tukkasi uutta väriä? Näin valitset täydellisen hiusvärin ihon sävyn perusteella

Haalistuuko väri hiuksista? Neljä keinoa, joilla saat hiusvärisi kestämään

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt