Tuntuuko silmänympärysvoiteen käyttäminen turhalta? 2 hyvää syytä tarttua siihen siitä huolimatta

Julkaistu:

Me Naiset
Silmänympärysvoide on tuote, joka tulee helposti skipattua. Asiantuntijoiden mukaan sen käyttö kuitenkin kannattaa.
Olin 18-vuotias, kun aloin käyttää silmänympärysvoidetta säännöllisesti. Yli kymmenen vuoden ajan rasvasin silmänympärykseni päivittäin, mutta viime aikoina uskoni on alkanut horjua.

Ei sillä, että ryppyjäkään olisi vielä kummemmin ilmestynyt. Koska hanavetemme tulee tietääkseni ihan vain Päijännetunnelista eikä mistään nuoruuden lähteestä, ihonhoitorutiinini vaikuttaa toimineen ilmeisen hyvin.

Siitä huolimatta viimeisen parin vuoden aikana olen alkanut hieman luistaa rasvausrutiineistani. Silmänympärysvoide on alkanut tuntua ylimääräiseltä vaiheelta, koska hyppysissäni se näyttää ja tuntuu ihan samanlaiselta voiteelta kuin kaikki muutkin.

Lisäksi hyötyjä on mahdotonta arvioida, koska en voi tietää, mikä tilanne olisi, jos en olisi koskaan rasvannut silmänympäryksiäni.

Hoitaa ja hillitsee turvotusta

Toistaiseksi rasvaustaukokaan ei ole aiheuttanut mitään katastrofaalista.

Mielessäni on kuitenkin alkanut kummitella pieni pelko siitä, olenko tekemässä virheen lintsatessani ihonhoitovaiheesta, josta aina jaksetaan muistutella.

Se ei ole mokien vakavuusasteikolla sieltä pahimmasta päästä, koska rypyt eivät lähtökohtaisesti edes ole mikään virhe – kuten eivät myöskään 12 muuta listaamaamme tavallista kauneusasiaa. Ihonhoidossa ennaltaehkäisy on kuitenkin usein helpompaa kuin jälkikäteen korjailu.

Myös kauneudenhoidon asiantuntija Katja Kokko on kirjoittanut blogissaan, että silmänympärysvoiteen pitäminen hieman turhana on yleistä. Hänen mielestään vaihe kuitenkin kannattaa, ja eron kyllä huomaa. Samaa mieltä on muun muassa Bustle-sivuston haastattelema dermatologi.

Silmänympärysvoiteen käyttöön on erityisesti kaksi syytä:
  1. Silmänympärysiho on ohuempaa kuin muualla kasvoilla. Se eroaa kasvojen ihosta myös siten, että silmänympärysalueella ei ole juurikaan talirauhasia. Siksi se kaipaa ekstrakosteutta ja -hoivaa, jota varten silmänympärysvoiteet on nimenomaan kehitetty.
  2. Herkkyytensä vuoksi silmänympärysiho myös ärtyy herkästi, joten se tarvitsee tuotteen, jonka koostumus on riittävän hellävarainen. Siksi tavallinen kasvovoide ei välttämättä ole paras valinta.
Pitkän tähtäimen hyötyjen lisäksi silmänympärysvoiteesta voi saada myös välitöntä apua, sillä niissä on usein ainesosia, jotka vähentävät turvotusta. Kasvovoiteet sen sijaan saattavat jopa pahentaa sitä.
Sen sijaan se itseäni ihmetyttää, miksi niin monista silmänympärysvoiteista puuttuu aurinkosuoja. Aurinko tunnetusti vanhentaa ihoa, joten mieluiten yhdistäisin siltä suojautumisen silmänympärysvoiteen levittämiseen, joka alkoi taas yllättäen kiinnostaa.
Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Silmänympärystuotteiden testi: voittajasta uusi luottotuote – silotti jopa syvät juonteet!

8 kauneusniksiä, jotka kadottavat vuosia kasvoilta – upeat 55+-ikäiset naiset näyttävät mallia

Eroon ärsyttävistä viiksihaihtuvista ja leukakarvoista – kosmetologi vinkkaa miten

Rypistyykö silmänympärysihosi huolestuttavaa vauhtia? Vika saattaa olla näössäsi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt