Kuntosalille meikit naamassa? Urheilun kestävien meikkien ilmiö saapui myös suomalaiskauppojen kosmetiikkaosastoille

Julkaistu:

Me Naiset
Meikattuna treenaaminen jakaa mielipiteet, mutta siitäkin huolimatta hikoiluun tarkoitetut meikit tekevät tuloaan.
Merkkejä on ollut ilmassa jo jonkin aikaa, mutta viimeistään alkuvuosi 2019 on tehnyt selväksi, että kosmetiikkavalikoimiin on ilmestynyt kokonaan uusi tuotekategoria: treenimeikit.

Kyllä vain – meikit, joita markkinoidaan nimenomaan urheillessa käytettäviksi.

Voiko meikit naamassa treenata?

Se on siinä mielessä hämmentävää, että moni meistä on nimenomaan oppinut, ettei meikit naamassa kannata treenata. Vuosikaudet meitä on varoiteltu siitä, että meikin ja hikoilun yhdistäminen on huono idea, sillä se saattaa tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa näppyjä.

Toki neuvo on eri asia kuin sen noudattaminen. Mitään ihan kauheaa ei tapahdu, vaikka meikit jättäisi töiden jälkeen jumppatunnille kiiruhtaessa pesemättä. Ehkä juuri siksi meikatut ihmiset näyttävät olevan saleilla enemmän sääntö kuin poikkeus.

Haastattelemamme kosmetologi Tuija Luukkainenkin on sitä mieltä, että hikoilusta ei ole haittaa, kunhan kasvot puhdistaa meikistä illalla.

Kestää hien ja veden

Ehkä siksi myös kosmetiikkavalmistajat ovat nyt todenneet, että salimeikeissä piilottelee kiinnostava markkinarako.

Koska jos treenatessa käyttää meikkiä, sen olisi hyvä myös pysyä naamassa. Niinpä meikkejä markkinoidaankin yleensä veden- eli hienkestävinä.

Suomessa treenimeikkejä voi bongata halpamerkki Essencen valikoimasta. Merkin You better work! -linja lanseerattiin helmikuun alussa. Siihen kuuluu muun muassa sävyttävä päivävoide, mattapinnan jättävä puuteri, peitevoidepaletti ja pari vedenkestävää ripsiväriä.Clinique lanseerasi CliniqueFIT-linjansa athleisure-pukeutumistrendin – siis jumppatrikoiden käyttämisen arjessa – innoittamana jo kesällä 2017. Mitään suursuosiota se ei kuitenkaan saavuttanut, vaikka tuotteita näyttäisi yhä olevan myynnissä merkin amerikkalaisella sivustolla.

Cliniquen perässä seurasi Yhdysvalloissa suosituttu e.l.f.-halpamerkki ACTIVE-mallistollaan. Värikosmetiikan lisäksi siihen kuuluu tuoksuja ja tuotteita, joilla hikiseen kroppaan saa treenin jälkeen raikkautta.Bustle-sivusto kirjoittaa myös tuoreesta Puma-urheiluvaatemerkin ja meikkimerkki Maybellinen yhteistyökokoelmasta, jonka tuotteita markkinoidaan niin ikään hyvin pysyvinä ja treenikassiin kätevästi sujahtavina.

12 tuotteen joukossa on muun muassa huulipunia ja metalliluomivärejä. Ehdimme jo testata sarjan pysyväksi mainostetun ripsivärin:


Huolellinen pesu on tarpeen

Salimeikkaajia on kahta koulukuntaa: niitä, jotka menevät salille meikeissä, jotka sattuivat naamalla muutenkin olemaan, ja niitä, jotka meikkaavat kuntosalille mennessään.

Salimeikit on ehkä suunniteltu nimenomaan jälkimmäistä joukkoa varten. Muille ne ovat lähinnä yksi lisä erilaisten meikkien valikoimaan. Esimerkiksi pitkäkestoisille tuotteille saattaa olla tarvetta muulloinkin kuin treenatessa.

Mitään erityistä ihonhoidollista hyötyä treeniin tarkoitetuista meikeistä ei muihin meikkeihin verrattuna saa, ellei niissä satu olemaan esimerkiksi aurinkosuojaa.

Jos käyttää pitkäkestoista meikkiä salilla tai muuten arjessa, kannattaa aina muistaa puhdistaa iho erityisen huolellisesti, jotta epäpuhtaudet poistuvat ja ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään kunnolla.
Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Vanhentaako meikki ihoa? Kosmetologi kertoo, miten meikkaaminen vaikuttaa ihon kuntoon

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Mitä ihmettä? Vanha kasvovoideneuvo saattaakin olla syynä siihen, että meikkivoide levittyy epätasaisesti

Huomaamaton meikkikikka, johon herttuatar Meghan luottaa usein – ja joka kannattaa kopioida

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt