Annika, 26, antaa kampaajalle vapaat kädet ja saa värin ja leikkauksen ilmaiseksi – katso, millaisia hiuksia hiusmallina voi saada!

Julkaistu:

Hiukset
Tavallisia ihmisiä haetaan hiusmalleiksi jatkuvasti. Annika Teulahti uskaltaa antaa hiuksensa kampaajien ja kouluttajien käyttöön ja saa palkinnoksi aina uuden hiustyylin.
Annoimme viime viikolla vinkit siihen, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon hiusmalliksi hakiessaan. Hiusmalleja haetaan jatkuvasti eri hiusbrändien ”kampauspäiksi” koulutustilaisuuksiin ja hiusnäytöksiin.
Tukkamuodonmuutos kiinnostaa monia, sillä sen saa ilman maksua. Miltä ne todellisuudessa sitten näyttävät?

Salolainen Annika Teulahti, 26, on ollut hiusmallina muutaman viime vuoden aikana useita kertoja. Teulahdella on aina ollut pitkät ja vaaleat hiukset, ja toisin kuin ennakkokäsityksen mukaan voisi ajatella, niistä ei ole tarvinnut luopua.

– Hiusmalli-ilmoituksissa kerrotaan aina, millaisia malleja haetaan ja millaisia hiuksia ollaan suurin piirtein toteuttamassa. Joskus on jopa kuvia. Jos haetaan mallia, jolle tehdään lyhyt ja ruskea tukka, jätän hakematta, Teulahti kertoo.


Aikaa täytyy varata tunteja

Teulahti liittyi kolmisen vuotta sitten erilaisiin Facebookin hiusmalliryhmiin, jossa brändit ilmoittavat hiusmallitarpeistaan. Ilmoituksiin vastataan omilla kuvilla ja viestillä, ja brändit kertovat, sopiiko hakija tarkoitukseen.

Iso osa hiusmallitilaisuuksista on salolaiselle Teulahdelle Helsingissä ja Turussa, mutta kerran kotikaupungistakin on löytynyt tarve hiusmalleille. Tilaisuuksia järjestetään isoissa kaupungeissa ympäri Suomen.


Itse tukkamuutokseen täytyy varata lähes koko päivä. Se ei siis ole sama asia kuin tavalliselle kampaajakäynnille asteleminen.

– Usein päivä kestää esimerkiksi aamu kymmenestä iltapäivä neljään, mutta joskus hiusten tekemisen jälkeen on vielä iltanäytös, Teulahti kertoo.

– Tilaisuuksissa saattaa joskus olla tarjolla jotakin syötävää, mutta minulla on varmuuden vuoksi aina omat eväät mukana. Ilmoituksessa tietysti myös kerrotaan etukäteen, jos tiedossa on hiusnäytös, ja silloin haetaan malleja, jotka rohkenevat myös esiintyä.


Suostuttelu pastellitukkaan kannatti

Teulahti on aina ollut tyytyväinen lopputulokseen.

– Ensimmäisellä kerralla jännitti, mutta olen aina saanut kivat hiukset. Kun minulle värjättiin liiloja hiuksia, väriin piti suostutella vähän enemmän, mutta tykkäsin violetistakin tukasta lopulta paljon.


Teulahden mukaan paikan päällä malleilta kysytään, mitä he ehkä itse toivoisivat ja mitä ei ainakaan saa tehdä. Teulahti vastaa aina, ettei hiuksia saa leikata lyhyeksi tai värjätä tummaksi.

Kertaakaan ei ole tarvinnut lähteä toiselle kampaajalle korjailemaan lopputulosta. Maksuttoman hiusmuutoksen lisäksi hiusmallina ollessa saa kiitokseksi usein vielä tuotepaketin tai lahjakortin.