Miehetkö pukeutuvat aina järkevästi? Älytön pipotrendi saapui maailmalta Suomeen

Julkaistu:

Miesten muoti
Trenditietoiset pukevat pipon nyt kalastajien tyyliin. Korvat jäätyvät, mutta ilme on muodikas.
Mene minne tahansa Helsingissä – ja oletettavasti jo monessa muussakin suomalaiskaupungissa – ja törmäät miesten vallitsevaan talvipukeutumisen trendiin: korvien yläpuolelle käärittyyn, päälaelle asetettuun pipoon.

Sama tyyli näkyy vielä vahvemmin eurooppalaisilta muotiviikoilta napatuissa katumuotikuvissa.


Villitys herättää huomiota jopa vannoutuneimman trendien seuraajan silmissä. Eivätkö korvat todella jäädy?

Samaa on ihmetelty tänä talvena myös maailman muotijulkaisuissa, kun esimerkiksi miestenmuotilehti GQ ja tyylisivusto Man Repeller ovat kysyneet, miksi ihmeessä miehet ovat alkaneet käyttää pipoja, jotka jättävät korvat talvisen sään armoille. Ilmiö näkyy samaan tapaan myös New Yorkin kaduilla.


Tyyli voi näyttää hyvältä, mutta käytännöllisyydestä sitä ei voi kiitellä.

Sattumoisin juuri käytännöllisyys on kuitenkin todennäköisesti alkuperäisen tyylin takana.

GQ:n mukaan pipolook on saatettu kopioida aikanaan asevoimien vaatetuksesta laivaston vahtivuoroissa käytetystä villapiposta. Man Repeller puolestaan kertoo, että the fisherman beanie -nimellä kulkeva pipo eli kalastajapipo on alunperin kalastajien päähine. He pukivat pipon näin, jotta kuulisivat toistensa huudot meren pauhun yli.

Sivuston mukaan kalastajapipojen kasvanut suosio näkyy selvästi jo Google-hauissa, eikä trendille näy päätöstä. GQ:n pitkällisen trendiselvityksen jälkeen toimittaja puolestaan tyytyy toteamaan, että ehkäpä miehet pukevat pipon nyt näin yksinkertaisesti siksi, että se näyttää ”coolilta”.

Muodikas rullaa pipon pieneksi ja jättää korvansa nyt peittämättä. Mallia voi hakea esimerkiksi näistä miesten katutyyleistä.

Ota kantaa

Puetko pipon näin?

Tietysti! 24% En todellakaan. 76%
Ääniä yhteensä 7761

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt