Emma, Alma, Elina, Sonja, Ida ja Noora esittelevät vanhojen tanssien tyylinsä: ”Istui kuin Tuhkimon lasikenkä päälleni” - MyStyle - Ilta-Sanomat

Emma, Alma, Elina, Sonja, Ida ja Noora esittelevät vanhojen tanssien tyylinsä: ”Istui kuin Tuhkimon lasikenkä päälleni”

Tältä osa tämän vuoden vanhojen tanssien tyyleistä tulee näyttämään tulevana perjantaina.

Julkaistu: 12.2.2019 16:07

Enää muutama yö, ja vanhat pääsevät juhlimaan vuoden kohokohtaansa: vanhojen tansseja. Pyysimme muutamia lukiolaisia kertomaan tyylistään.

Emma

Emma Niemelä on suunnitellut vanhojen tansseja 10-vuotiaasta lähtien.

– En tosin silloin tiennyt muuta kuin sen, että silloin saa näyttää prinsessalta. Kuvittelin siihen aikaan vanhojen mekkoni olevan tummanruskea ja olkaimeton, jota koristaisivat hopeiset paljetit.

Emma Niemelä on suunnitellut vanhojen tanssejaan 10-vuotiaasta asti.

Alppilan lukiossa opiskeleva Niemelä halusi ostaa ajoissa mekkonsa, jotta ei tarvitsisi turhaan stressata. Mekko löytyi Minna Lisasta toukokuussa 2018.

– Myyjä ehdotti minulle uutta harmaata V-aukkoista, isolla helmalla varustettua mekkoa, joka aluksi epäilytti minua. Olen luonteeltani heittäytyjä ja päätin tarttua tilaisuuteen kokeilla jotain sellaista, mitä en ole edes kuvitellut. Mekko istui kuin tuhkimon lasikenkä päälleni ja olin sillä hetkellä varma, että muut liikkeen mekot eivät enää olisi miellyttäneet minua.

Niemelän mukaan kampauksessa on tärkeintä, että se pysyy yli 12 tuntia päässä.

– Mekko on sen vastakohta, mitä aluksi ajattelin, kengät ovat valkoiset Niket, koska suosin mukavuutta, ja kampaus on vähän extra.

Alma

Porin Lyseon lukion vanha Alma Valli kertoo ostaneensa pukunsa Meccosta Helsingissä.

– Mekkoni on tummansininen ja olkaimeton. Siinä on helmassa tyllikerroksia ja koko mekko on täynnä glitteriä, hän kuvailee.

Koko puku kimaltelee.

Vallin hiukset ulottuvat polviin asti. Kaveri laittaa ne leteille ja korkealle nutturalle.

– Tummansiniset pitkät tekokynnet voin laittaa viulistina vasta päivää ennen tansseja paikalleen.

Meikissään Alma Valli käyttää hopeaa luomiväriä ja punaista huulipunaa.

Noora

Noora Korhonen tanssii vanhat Laukaan lukiossa.

Nooran mekossa on runsas helma ja paljettikirjailtu avonainen yläosa.

Jäänsinisen pukunsa hän on ostanut Haloselta.

– Yläosa on kirjailtu kimaltavasti. Siinä on olkaimet ja syvään uurrettu kaula-aukko. Juhlalook koostuu muuten korkokengistä, nutturasta ja näyttävästä meikistä. Laitan ainoastaan korvakorut, koska mekko on muutenkin jo kimaltava, hän selittää.

Sonja

Joensuun Yhteiskoulun lukiossa opiskeleva Sonja Lukkarinen halusi mahdollisimman vanhahtavan ja yksinkertaisen vanhojen tyylin.

Sonja Lukkarinen haluaa vaalia perinteitä puvullaan.

– Mekko on yksinkertainen ja suoralinjainen. Yläosassa on koristelua, joka luo kivaa yksityiskohtaa. Kenkinä toimivat ballerinat mekkoon sopien. Hiukset tulevat olemaan rennosti ja päähän tulee tiara, joita ei enää juurikaan ole kenelläkään. Lisäksi minulla on hanskat, jotka tuovat vivahteen vanhasta ajasta.

Tiara on harvinaisempi vanhojen päivän asuste.

Lisäksi Lukkarisella on vielä samettitakki, jonka hän löysi kirpputorilta muutamalla eurolla.

Takki löytyi kirpputorilta.

Elina

Pudasjärven lukiossa opiskeleva Elina Harju on odottanut vanhojen tansseja lapsesta saakka.

Mekossa on pitsikuosia ja tyllihelma.

– Oma tyylini on simppeli mutta juhlallinen. Mekon tilasin erilaisten mekkojen nettisivulta. Mekko on kullankeltainen. Siinä on paljon valkoisia ja kultaisia paljetteja sekä selässä korsettimainen nauhalla kiinnitettävä selkämys.

Kampaus tulee niskanutturasta, jota varten hän on pyrkinyt kasvattamaan hiuksiaan.

– Meikkiaikakin on varattu sekä kengät hankittu. Ne ovat mustat ja kultaisella metallisella koristeella päällystetty, korkoa ei ole juuri lainkaan. Sopivat hyvin tanssimiseen, ja pituuseroa tulee täydellisesti parini pituuteen katsottuna. Pienenä yksityiskohtana ajattelin laittaa kultaisen sormuksen ja sydänkaulakorun.

Elina Harju löysi mekkonsa netistä.

Ida

Ida Mannonen selittää arkityylinsä olevan yleensä simppeli. Kaitaan lukiossa opiskeleva Mannonen tykkää lisätä mukaan jotakin hieman erikoisempaa, kuten väriä tai isot korvakorut.

– Vanhojen asussa ajattelin hakea samaa. Halusin nimenomaan sen värisen mekon, mikä ei ole kovin yleinen. Mekkoni on smaragdinvihreä. Olin hyvin tarkka siitä, millainen mekon täytyy olla. En halunnut mitään isoja tyllihameita tai hörhelöitä, joten valitsin iltapukumaisen suoran mekon.

Ida Mannosen mekko on smaragdinvihreä.

Korut asuun hän valitsi mekon yläosan perusteella.

– Mekon yläosassa on paletteja ja timantteja, jotka hohtavat valoa kohden hopeana. Mekon kaulus tulee aika korkealle, joten en ottanut kaulakorua, vaan näyttävät korvakorut.

Hiukset hän laittaa muhkealle nutturalle, jota koristavat pienet samantapaiset timantit kuin mekon yläosassa.

Tanssitko vanhat tällä viikolla? Jaa meille tyylisi!

Lähetä valokuva ja lyhyt kuvaus vanhojen päivän lookistasi yhteystietoineen osoitteeseen vivi.norokorpi@is.fi. Saatamme julkaista kuvasi! Kuvansa lähettäneiden kesken arvotaan Foreo Luna Play Plus -ihonpuhdistuslaite ja Foreo Day Cleanser- ja Night Cleanser -puhdistusaineet. Palkinnon arvo on yhteensä 93 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?