Henry Harjusolan, 24, pakaroihin siirrettiin 8,2 litraa rasvaa – tältä pyllynkohotuksen lopputulos näyttää - MyStyle - Ilta-Sanomat

Henry Harjusolan, 24, pakaroihin siirrettiin 8,2 litraa rasvaa – tältä pyllynkohotuksen lopputulos näyttää

Henry Harjusola on suomalainen kampaaja ja vloggaaja. Hän on käynyt läpi kolme BBL-operaatiota.

Julkaistu: 12.2.2019 19:00

Suomalaiselle kauneusvloggaajalle Henry Harjusolalle on tehty kolme brasilian butt liftiä. Vartalo sai rasvansiirroilla täysin uuden muodon.

Moni muistaa viime kesänä julkaistun jutun suomalaisen Henryn peppuoperaatiosta ja valtavasti muuttuneesta ilmeestä:

Tuolloin Henry Harjusola kertoi käyvänsä läpi vielä yhden leikkauksen. Nyt se leikkaus on tehty, ja Harjusola, 24, on ehtinyt toipua operaatiosta pari kuukautta.

– Olen toipunut oikein hyvin. Olen edelleen todella turvoksissa, joten tämä, mitä näen peilistä nyt, ei ole vielä lopullinen tulos, Harjusola kertoo puhelimessa.

– Täyteen toipumiseen menee puolisen vuotta. Tällä hetkellä olen tyytyväinen näkemääni.

Henry Harjusola, 24, tunnetaan somevaikuttajana, kauneusvloggaajana ja hiusalan ammattilaisena.

Mikä BBL?

BBL eli brazilian butt lift, vapaasti suomennettuna brasilialainen pyllynkohotus, on toimenpide, jossa kehon omaa rasvaa siirretään muualta takapuoleen.

Aiemmin julkaisemassamme jutussa suomalainen plastiikkakirurgi Hilkka Peltoniemi kertoi, että tyypillisesti rasva imetään vyötäröltä, selästä, vatsanpeitteistä ja reisistä – niin Harjusolaltakin.

Harjusola luettelee puhelimessa omat rasvansiirtomääränsä. Ensin 600 cc:tä eli kuutiosenttimetriä, sitten 2100 cc:tä, sitten vielä 1400 cc:tä – ja nyt puhutaan tietysti yksittäisistä pakaroista.

Yhteensä Harjusolan vartalosta on siirretty pakaroihin ja lantiolle 8 200 kuutiosenttimetriä eli 8,2 litraa rasvaa. Kaikki kolme leikkausta tehtiin vuoden sisällä.

Kolmen rasvansiirron jälkeen Harjusola on saanut kapean vyötärön ja leveän lantion.

– En ole vielä tottunut siihen, että minulla on lantio. Aiemmin muotoja ei ollut yhtään. Törmäilen leveän lantion kanssa vielä jatkuvasti, Harjusola sanoo.

Suomesta ei saa Kardashian-pyllyä

Suomessa näin suuria rasvamääriä ei siirretä. Tyypillisesti pakaroihin laitetaan 300–500 grammaa rasvaa. Nopeita tuloksia ja isoja muutoksia haluavan on pakko matkustaa ulkomaille.

Harjusola lensi toimenpiteeseen Espanjaan ja vietti siellä leikkauksen jälkeen ensimmäiset kaksi toipumisviikkoa. Sen jälkeen alkoi turvottava lentomatka takaisin Suomeen ja vielä kahden viikon sairasloma. Harjusola kuvasi koko prosessin rehellisine yksityiskohtineen Youtube-videolleen.

Tukiliivit ja -vaatteet kuuluvat pitkään toipumisaikaan. Harjusola piti sairaslomaa kuukauden, tukivaatteet ovat mukana vielä pidempään.

Hilkka Peltoniemi kertoi aiemmin, että rasva ei kestä minkäänlaista painetta ainakaan kuukauteen. Maata pitää vatsallaan, istua vain haaroihin osuvalla satulatuolilla ja pitää painetekstiiliä rasvanottokohtien alueella.

Myös Henry kertoi kesällä nimenomaan toipumisen olleen toimenpiteen rankin vaihe. Harjusola oli kolmannen operaation jälkeen jälleen kuukauden sairaslomalla. Täysi toipuminen vie kuukausia.

– Onhan se rankka toimenpide, kun käsitellään rintalastasta polviin saakka. Ensimmäisen kuukauden ajan olet melkein rampa, et taivu etkä pysty laittamaan edes kenkiä jalkaan, Harjusola kertoi aiemmassa haastattelussa.

Brasilialainen pyllynkohotus on vaarallisin kauneusleikkaus – mutta myös huippusuosittu

Kansainvälisen plastiikkakirurgialiiton ISAPSin mukaan takapuolen rasvansiirtoja suoritettiin ympäri maailman vuonna 2017 yli 335 000 kappaletta – 12 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna.

Vaikka rasvansiirrot ovat yleensä helpompia, riskittömämpiä ja vähemmän arpia jättäviä tapoja tehdä plastiikkakirurgisia toimenpiteitä, BBL tekee tähän poikkeuksen. Se on maailman vaarallisin kauneuskirurginen toimenpide, sillä sen kuolleisuusaste on poikkeuksellisen suuri, uutisoi Australaasian plastiikkakirurgialiitto ASAPS viime heinäkuussa.

Silti BBL on ISAPSin tilastojen mukaan yksi maailman kymmenestä suosituimmasta kauneusleikkauksesta.

Valtava muodonmuutos ei synny sormia napsauttamalla

Harjusola painottaa, että hänen mielestään vartalonmuokkaukseen pitää lähteä oikeista syistä ja huolellisella valmistautumisella.

– Vartaloaan pitää haluta muokata itsensä vuoksi, ei esimerkiksi kenenkään muun sanomisten takia tai ketään muuta varten.

– Taustatyö on myös tehtävä huolellisesti. Itse halusin etsiä kirurgin, joka on erikoistunut nimenomaan näihin leikkauksiin ja tekee niitä joka päivä.

Tässä on Harjusolan lähtötilanne ennen yhtäkään brazilian butt liftiä.

Tältä vartalo, lantio ja pakarat näyttävät nyt leikkausten jälkeen.

Harjusola oli aiemmin reilusti isompi, ja koko vartalonmuokkausprosessi lähti painonpudotuksesta. Paino on pudonnut painavimmista ajoista noin 60 kiloa.

Harjusola on muokannut vartaloaan ja ulkonäköään myös muilla toimenpiteillä.

Hänelle on tehty kolmen brazilian butt liftin lisäksi aiemmin rasvaimu, runsaan laihdutuksen jälkeensä jättämää löysää ihoa korjaava tummy tuck -operaatio eli vatsanpeitteiden korjausleikkaus, kaulan alueen rasvaimu ja laserointi sekä erilaisia kasvojen pistoshoitoja ja muun muassa kohottava mesolankahoito.

– Tummy tuckin olisin saanut varmasti myös Suomessa kunnalliselta puolelta, mutta päätin tehdä kaiken kerralla saman kirurgin käsissä, Harjusola sanoo.

Tältä Harjusolan vatsa näytti kymmenien kilojen laihduttamisen ja kahden ensimmäisen rasvansiirron jälkeen.

Harjusolan pakaroihin on siirretty yli kahdeksan litraa rasvaa. Vatsasta saatiin laihdutuksen jälkeinen ylimääräinen iho pois vatsanpeitteiden korjausleikkauksella.

Hintalappu tuhansia euroja

Suomessa tehdyn maltillisen rasvansiirron hinta on noin 5 000–6 000 euroa, josta maksetaan lisäksi 24 prosentin arvonlisävero.

Harjusola kertoi Iltalehdelle ennen kolmatta leikkausta, että siihen mennessä hänen leikkauksiinsa ja toimenpiteisiinsä on kulunut yhteensä noin 30 000 euroa, mutta enää hän ei kokonaissummaa halua miettiä.

– En rupea laskemaan niitä yhteen. Olen päättänyt itsekin, etten suostu laskemaan, kuinka paljon tähän on kaiken kaikkiaan mennyt. Ne ovat olleet minulle kertasummia, joita en halua ajatella jälkeenpäin. Tulee vain paha mieli.

Harjusolalle on tehty myös kaulan alueen rasvaimu ja laserointi sekä erilaisia kasvojen ja huulten pistoshoitoja ja muun muassa kohottava mesolankahoito.

Harjusola tekee töitä sekä kampaajana että kauneusvloggaajana ja somevaikuttajana. Hänen Youtube-kanavallaan on reilut satatuhatta tilaajaa ja Instagram-tilillään 83 tuhatta seuraajaa.

– En minä turhaan kahta työtä tee. Eivät rahat ole kolahtaneet tilille sattumalta. Olen tehnyt töitä tämän eteen.

Mitä seuraavaksi?

Harjusolalle voidaan häntä hoitavan lääkärin mukaan tehdä vielä yksi pyllynkohotus muotoa muokaten, muttei enää kokoa suurentaen.

– Lantiota ei voi enää leventää, tai mittasuhteet vääristyvät.

Harjusolan mukaan brasilialaisen pyllynkohotuksen tulos säilyy teoriassa, jos paino pysyy koko loppuelämän suurin piirtein samana.

Pakaroihin siirretyt rasvasolut pulskistuvat lihoessa samalla tavalla, kuin ne olisivat pulskistuneet alkuperäiselläkin paikallaan. Painon nousu tai lasku vaikuttaa siis rasvasoluihin.

Suomalaiskirurgi Hilkka Peltoniemi kertoi aiemmassa haastattelussa, että suuri takapuoli voi iän ja painonnousun myötä alkaa roikkua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?