Sormenpääkikka ja 3 muuta neuvoa, joilla löydät viimein sen täydellisen punaisen huulipunan - MyStyle - Ilta-Sanomat

Sormenpääkikka ja 3 muuta neuvoa, joilla löydät viimein sen täydellisen punaisen huulipunan

Oikea sävy juuri minulle? Onnistuu!

Julkaistu: 10.2.2019 15:02

Kirkkaanpunaisen huulipunan etsimisen ei tarvitse olla vaikeaa, mutta hieman tarkkuutta se vaatii. Näin onnistut!

Jos olet etsinyt sitä täydellistä punaista huulipunaa ja päätynyt matkan varrella ostamaan kuusitoista sinne päin olevaa, et todellakaan ole yksin. Se väri, joka näyttää kaupassa kivalta ja toimivalta, ei välttämättä olekaan kasvoilla ihan sellainen kuin olisit ajatellut.

Kokosimme vinkit, joilla onnistut mahdottomassa ja ehkä viimein löydät sen punista parhaan.

1. Aloita selvittämällä ihosi pohjasävy

Yksi keino on valita punan väri oman ihon pohjasävyn mukaan. Perinteisesti lämpimille kellertäville ihonsävyille sopivat lämpimät, oranssiin tai koralliin taittavat punat ja viileille punertaville siniseen ja violettiin tai pinkkiin taittavat viileämmät sävyt.

2. Entä mikä on punan pohjasävy?

Aina punan pohjasävyn hahmottaminen ei ole ihan helppoa, ja kauppojen valaistukset saattavat hankaloittaa sitä entisestään. Älä siis valitse ensimmäistä punaa, joka näyttää hyvältä, vaan käytä jokunen minuutti värisävyjen vertailuun – niitä kun on yleensä tarjolla paljon.

Jos mahdollista, käy selvittämässä punan sävy luonnonvalossa esimerkiksi ikkunan edessä. Jos punista on olemassa testerit, pyyhkäise värisävyistä näytteet kämmenselkään ja poistu tutkailemaan sävyjä ulos.

Hyvä varmistuskeino on myös verrata sävyjä keskenään muihin punasävyihin. Ota harkitsemasi punan viereen vaikkapa selkeästi viileä pinkki sekä toinen, lämmin puna, ja vertaa värimaailmaa niihin.

3. Kirkkaista kirkkainta vai asteen tummempaa?

Kiinnitä huomiota myös punan tummuusasteeseen suhteessa ihoosi. Pyri siihen, että ihon ja huulten välillä on sopivasti muttei liikaa kontrastia.

Jos haluat kirkkaanpunaiset, et viinin- tai verenpunaisia huulia, kannattaa ottaa varman päälle ja valita mieluummin vähän liian kirkas kuin tumma puna.

Kim Kardashian Westin KKW Beauty -merkki on lanseerannut hiljattain ison joukon uusia huulipuna. Mainoskuvista näkee, kuinka paljon erilaiset klassikkopunaisetkin eroavat toisistaan.

4. Miltä puna näyttää kasvojen lähellä?

Kun sekä ihon että punan pohjasävy ynnä muut yksityiskohdat ovat selvillä, on vielä viimeisen vertailu aika. Miltä puna näyttää kasvoilla?

Parasta tietenkin olisi, jos huulipunia voisi testailla ja vertailla suoraan huulille, mutta se on hygieniasyistä harvoin mahdollista.

Real Simple -sivustolta löytyy oiva vinkki: testaa huulipunia sormenpäähän ja nosta sormenpää suun eteen kasvojen lähelle, niin näet miltä sävy näyttää ihoa vasten. Tämän kikan avulla voit myös käydä tarkastelemassa punaa jossakin paremmassa valaistuksessa.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Eikö meikkipussistasi löydy vieläkään sitä täydellistä huulipunaa? Toimituksen 7 luottopunaa

Testasimme, mitkä huulipunasävyt saavat hampaat näyttämään valkoisemmilta

5 hiusväriä, jotka toimivat paremmin kuin anti age -voide

Kaipaako tukkasi uutta väriä? Näin valitset täydellisen hiusvärin ihon sävyn perusteella

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?