Saako Suomi uuden menestysmerkin? Muotijulkaisu hehkuttaa suomalaista miestenvaatebrändiä Balmainin ja Diorin rinnalla - MyStyle - Ilta-Sanomat

Saako Suomi uuden menestysmerkin? Muotijulkaisu hehkuttaa suomalaista miestenvaatebrändiä Balmainin ja Diorin rinnalla

Helsinkiläinen miestenvaatemerkki saa ylistystä Saksan GQ:lta.

Julkaistu: 8.2.2019 15:37

Arvostettu miesten muotijulkaisu GQ nosti suomalaisen miestenvaatemerkki Frennin samaan trendikatsaukseen ikonisten luksusmuotitalojen kanssa.

H&M, Acne Studios, Tiger of Sweden, Björn Borg, Filippa K, & Other Stories, COS, J. Lindeberg, Cheap Monday – ruotsalaisten muotimenestyjien lista tuntuu loputtomalta.

Samoin kuin musiikkibisneksessä, myös vaateketjuissa ja -merkeissä Suomen ja Ruotsin asetelma on usein sama: Ruotsista lähdetään maailmalle merkki toisensa perään, Suomen rajat tuntuvat paljon hankalammilta ylittää.

Siksi Saksan GQ:n maininta suomalaismerkistä on tuntuva muotiuutinen: arvostettu miesten muotijulkaisu nosti suomalaisen miestenvaatemerkki Frennin trendikatsauksessaan muun muassa ikonisten muotitalojen Diorin, Hermès’n, Valentinon, Célinen ja Balmainin rinnalle.

GQ listasi jutussaan Pariisin muotiviikoilta miestenmuodin trendejä. Muista pohjoismaisista brändeistä mukana oli vain Acne Studios.

– GQ:n juttu on ehdottomasti yksi Frennin huikeimmista saavutuksista. Tietääkseni tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen miestenvaatemerkki nostetaan näin kovaan kansainväliseen joukkoon, Frennin toimitusjohtaja ja toinen perustaja Jarkko Kallio kommentoi brändin tiedotteessa.

Toinen kehuja hiljattain saanut suomalainen miestenmuotibrändi on suunnittelijansa nimeä kantava Rolf Ekroth.

GQ Germanyn muotitoimittaja Patrick Pendiuk vieraili Frennin showroomilla Pariisin miesten muotiviikon aikana tammikuussa, Kallio kertoo tiedotteessa.

Näin GQ kuvailee suomalaismerkkiä:

”Täydellinen, moderni puvusto. Törmäämme aina välillä pieniin brändeihin, jotka ovat ansainneet loikan isommalle näyttämölle. Yksi näistä on helsinkiläinen Frenn, joka esitteli 2019 syys-talvimallistonsa showroomilla Pariisin muotiviikoilla. Pidimme erityisesti ruudullisista ulkotakeista, pikkutakeista ja housuista. Ehdoton sisäpiirin vinkki ovat puvut (myös vakosametista!), jotka ovat todellisia monikäyttövaatteita pelkistetyn ja suoran leikkauksensa ansiosta.”

GQ hehkutti merkin vakosamettipukuja.

Frenn on perustettu vuonna 2013 Helsingissä.

Tältä suomalaisbrändin ensi syksyn mallisto näyttää.

Frennin vaatteet suunnitellaan käytettäviksi niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Frenn on Antti Laitisen ja Jarkko Kallion vuonna 2013 perustama helsinkiläinen miestenvaatemerkki. Vaatteet suunnitellaan Helsingissä ja valmistetaan Pohjois-Euroopassa eurooppalaisista materiaaleista.

Frenniä myydään Suomen lisäksi muun muassa Saksassa, Ranskassa ja Japanissa. Sen mallistoja on nostettu esiin aiemmin esimerkiksi Vogue Italyssa ja Elle Belgiumissa.

Lue kaikki viimeisimmät muotiuutiset MyStylessa täällä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?