MyStyle

Älä pahenna näppyjä – 5 yleistä tapaa, joilla finnin taltutus voi mennä täysin metsään

Julkaistu:

Finnit
Finniongelma piinaa, vaikka hoitaisit kuinka jämptisti? Ehkä syy piileekin siinä.
Aamu valkenee, ja tallustelet unenpöpperössä peilin eteen. Mielessä on ikävä aavistus, naamaakin kun vähän kiristää.

Ja siinähän se taas nököttää – finninalku!

Jokaisella meistä on omat enemmän tai vähemmän toimivat konstimme eliminoida kipeät näpyt kasvoilta. Joku valelee ongelmakohdan hammastahnalla, toinen teepuuöljyllä, kolmas aspiriinilla. Tai sitten napataan asianmukainen luottoputeli vessankaapista.

Vaan mitä, jos ahkera hoito-operaatio tuokin vain mukanaan lisää uusia näppyjä? Glamour listaa vaaranpaikat taistelussa finnejä vastaan. Valitsimme niistä viisi yllättävintä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1. Hoidat jopa liikaa

Kun näppyä pukkaa, on ihan ymmärrettävää, että voidetta tai muuta tököttiä kuluu paljon – kenties jopa liian paljon. Finnintaltutus voi pahimmillaan vain haitata öljyrauhasten toimintaa ja viedä kaiken kosteuden ihon pinnalta.

Homma saattaa tässä tapauksessa kääntyä päälaelleen ja iho mennä tukkoon. Ja vaikka finni lähtisikin lopulta, ei aineen läträys kerralla ehkäise seuraavan näppylän tuloa.

2. ...tai liian harvoin

Hoidatko ihoa siis vasta, kun vahinko on jo tapahtunut? Sen sijaan, että paniikinomaisesti sivelee aineita ihoon finnien saapuessa, kannattaa niitä ehkäistä varsinkin silloin, jos tiedät ihollesi tulevan herkästi näppyjä.

Valitse salisyylihappoa sisältäviä tuotteita, kuten päivävoidetta, ja käytä niitä päivittäin. Ne eivät ärsytä ihoasi ainakaan liikaa.

3. Varo kuorintaa

Kun finneistä halutaan eroon, on monelle etenkin ihon kuoriminen houkutteleva vaihtoehto. Tämä voi olla kohtalokasta: näpyt ovat peräisin tulehduksista, ja kuorinta saattaa vain ärsyttää tulehdusta entisestään.

Glamour neuvookin hylkäämään hankaavat ja karkeat kuorinta-aineet. Käytä niiden sijaan rakeetonta entsyymikuorintaa, joka perustuu lempeämpään hedelmähappoon.

4. Anna aineen vaikuttaa

Jos puhdistusaineet eivät tunnu tehoavan, voi olla, että syy ei ole niiden toimimattomuudessa vaan käyttötavassa. Tärkeää on ennen kaikkea antaa aineen olla iholla tarpeeksi kauan.

Jos vain tuputtelet tökötin ja peset sen parin sekunnin jälkeen pois, eivät ainesosat ehdi millään tehdä työtänsä. Glamourilla on niksi: hiero aine ihoon, laula vaikka aakkoset läpi ja huuhtele vasta sitten.

5. Kosteuta, kosteuta ja kosteuta

Ihon hoitaminen Saharan aavikoksi ei vie näppyjä pois, halusitpa sitä miten paljon tahansa. On myös muistettava, että vaikka iho olisi kuinka öljyisä ja finninen, se voi silti kärsiä kosteuden puutteesta.

Jos jätät ihonhoitorutiinissa välistä kosteutusvoiteen, iho joutuu kompensoimaan tätä vain ylimääräisellä öljyllä. Ennen kuin laitat akne- tai näppyaineen, hiero kasvoihin kevyesti öljytöntä kosteusvoidetta. Ihan oikeasti!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt