MyStyle

6 syytä siihen, miksi kampaus ei onnistu, vaikka teit kaiken ohjeiden mukaan – ja vinkit parempaan lopputulokseen

Julkaistu:

Me Naiset
Kotona lopputulos saattaa olla jotain aivan muuta kuin Youtuben kampausvideolla. Mutta ei hätää – kerromme, miten pääset lähemmäs haluttua lopputulosta.
Voisi luulla, ettei kampaajien palveluita kohta enää tarvitakaan, kun Youtube ja Instagram ovat pullollaan ohjevideoita letteihin, nutturoihin ja kiharakampauksiin.

Ammattitaitoisten kampaajien onneksi kotikonstein ei kuitenkaan tule samaa jälkeä kuin kampaajan tuolissa, vaikka olisi mikä video apuna. Toisinaan jopa tuntuu, että videotutoriaaleja seuraamalla saa helpommin turhautuneen mielialan ja jumiset niskat kuin oikeasti hyvän kampauksen.

Mikä siinä onkin, että lopputulos videolla ja lopputulos kotona ovat kaksi aivan tyystin eri asiaa?

6 mahdollista syytä

  1. Pohjatyöt. Moni Youtube-tähti toimii hiusalan ammattilaisten tavoin, eli föönaa ja kihartaa hiukset ennen varsinaisen kampauksen aloittamista. Oikeiden tuotteiden kanssa kuohkeaksi muotoiltu tukka on ihan erilainen pohja kampaukselle kuin puhdas, täysin muotoilematon kuontalo.
  2. Harjoitus. Tekee mestarin, kuten tiedetään. Kampausten tekemisessä paljon on kiinni näppituntumasta, joka kehittyy vain toistojen avulla.
  3. Taidokas yhdistely. Ohjevideoiden kampaukset eivät aina ole kovin ihmeellisiä. Kun simppeli kampaus yhdistetään hymyilevillä kasvoilla olevaan huolelliseen meikkiin, taiten värjättyyn tukkaan ja kivaan paitaan, on kokonaisuus loistava.
  4. Valot ja kuvakulma. Kuvanmuokkaus on videolla vaikeampaa kuin yksittäisissä kuvissa, mutta kuvakulmilla ja ammattimaisella valaistuksella saa ihmeitä aikaan.
  5. Hiusten väri. Asiasta ei löydy tilastoa, mutta somen kampauskuvia tuntuvat dominoivan vaaleat monivärivärjäykset. Viileän vaaleaksi raidoitetussa, tyvestään tummemmassa tukassa esimerkiksi boheemit lettikampaukset todella pääsevät oikeuksiinsa. Ihan yhtä upea, tasaisen tummanruskea tukka voi kampauksessa näyttää lattealta.
  6. Hiusten kokonaisuus. Kampausvideoissa kerrotaan usein, minkä pituiselle tukalle kampaus on tarkoitettu. Pituus on kuitenkin vain yksi pieni asia hiusten kokonaisuudessa. Lopputulos riippuu esimerkiksi hiusten kiharuudesta, paksuudesta, karheudesta ja tasamittaisuudesta. Pyörteet ja hiusten kunto vaikuttavat tietysti myös.
Tiivistettynä: ei ole ihme, jos kotikylppärissä loihdittu juhlanuttura on aika paljonkin eri näköinen kuin videolla. Muutamalla konstilla voit kuitenkin parantaa mahdollisuuksiasi onnistua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Varsinkin, jos kyse on juhlakampauksesta, pohjatyöt tosiaan kannattaa tehdä. Kampaamotason föönaukseen saat vinkkejä tästä jutusta, ja kihartamisessa auttaa esimerkiksi tämä niksi. Myös ammattilaisen vinkit tupeeraukseen tulevat tarpeeseen.

Itsevarmuutta ja kärsivällisyyttä

Rennosta ja itsevarmasta asenteesta on kampaushommissa yllättävän paljon hyötyä. Kannattaa suosiolla hyväksyä se, ettei lopputuloksesta tule ihan samanlaista kuin videolla.

Sään vaikutuksesta latistuneet kiharat, vahingossa toispuoleiseksi jäänyt nuttura ja epämääräisen löysäksi muodostunut letti ovat aivan hyviä kampauksia, kun ne kantaa itsevarmuudella. Juhlatilaisuuksissa upea huulipuna ja kauniit korvakorut saavat kummallisimmankin pinnikasan näyttämään asianmukaiselta juhlatukalta.

Kärsivällisyys on hyve kampaushommissakin. Jos kampauksia jaksaa tehdä, sorminäppäryys ja oman hiustyypin tuntemus kehittyvät nopeasti – samoin käsien ja hartioiden lihakset, jotka ensin ottavat itseensä lettejä näpertäessä.

Tärkeä juhlapäivä tulossa? Siinä tapauksessa kaksi vinkkiä on ylitse muiden:

1. Harjoittele etukäteen. 2. Varaa paljon aikaa.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

8 helppoa juhlakampausta, jotka onnistuvat tumpeloltakin – kokosimme parhaat videot

5 hiusväriä, jotka toimivat paremmin kuin anti age -voide

Olisinpa tiennyt tämän aiemmin! Föönauskikka, jonka avulla hiukset kuivuvat nopeammin

Kiharra, kuivaa, suorista – tässä nyrkkisäännöt, joiden avulla onnistut hiusten muotoilussa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt