MyStyle

Yksi asia meikkitubettajien videoilla jaksaa hämmästyttää – iso ero ammattimeikkaajien kädenjälkeen

Julkaistu:

Me Naiset
Miten sinä levität peitevoiteen?
Youtubea on kiittäminen paljosta. Sen avulla voi opetella vaikkapa soittamaan kitaraa, korjaamaan auton – tai meikkaamaan.

Videoilla on kätevä näyttää, miten jokin asia tehdään käytännössä. Esimerkiksi bloggaaja Alexa Dagmar kertoi Me Naisten kauneusjutussa, että samalla antaumuksella, jolla hän uppoutui meikkivideoihin ja ehostustekniikoiden harjoitteluun, hän olisi oppinut vaikka uuden kielen.

Meikkaamisen harjoittelu omilla kasvoilla onkin erityisen tärkeää, sillä neuvoja on osattava soveltaa esimerkiksi oman ihotyyppinsä, sävyjensä ja kasvonpiirteidensä mukaan.

Yksi asia tubettajien videoilla kuitenkin toistuu yksilöllisistä eroavaisuuksista huolimatta: monet heistä levittävät kasvoilleen aivan järisyttävän paljon meikkiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Joskus oikein ihmetyttää, minne se kaikki meikki oikein menee. Pari turausta pohjustusvoidetta, pohjaan saakka truutattu annos meikkivoidetta... Ja peitevoide, sitä levitetään suoraan applikaattorista isoina kaistaleina melkein koko kasvoille.Luulisi, että sellaisen määrän häivyttäminen ja kuivatteleminen olisi vaikeaa ja työlästä, mutta ei se ainakaan videoilla siltä näytä. Toki osa aineista katoaa myös meikkivälineiden syövereihin.

Kuvausmeikki saa olla vähän tuhdimpi

Osittain tapa tietenkin kuuluu tyyliin, sillä tavoite on olla näyttävä ja virheetön. Lisäksi kirkkaat kuvausvalot ”syövät meikkiä” eli saavat sen näyttämään videolla todellista vaatimattomammalta, yleensä siis oikein hyvältä. Kasvotusten se saattaisi olla aikamoinen pakkeli.

Sama pätee usein muihinkin kuvausmeikkeihin, kuten tämä näyttelijä Emma Stonen esimerkki osoittaa.

Jos haluaa suosia vahvaa meikkiä myös arjessa, se on aivan ok.

Jos kuitenkin haluaa, että rahanarvoisista tuotteista on iloa pidempään, kannattaa ottaa mallia ammattimeikkaajista, jotka käyttävät meikkituotteita vain sen verran kuin on tarpeen. He etenevät vähän kerrallaan, kunnes ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

Youtubestakin löytyy itseoppineiden harrastajien lisäksi ammattimeikkaajia, esimerkiksi monien julkkisten suosikki Lisa Eldridge. Yhdellä tuoreimmista videoistaan hän tekee malli Charli Howardille melko näyttävän meikin, mutta silti keskivertotubettajaa pienemmällä kerroksella meikkiä.

Pikkutarkkaa työtä

Video alkaa meikkivoidekerroksen levittämisellä, mutta peitevoiteeseen päästään vasta kohdassa 14:50. (Video on meikkaamisen lisäksi muutenkin kiinnostavaa katseltavaa, sillä kokoa 38–40 oleva ”plusmalli” Charli puhuu kehopositiivisuudesta ja siitä, miten mallimaailma on häntä kohdellut.)Ammattimeikkaajilla on usein tapana lämmittää peitevoidetta ensin kämmenselällään, jolloin tuote levittyy paremmin.

Niin tekee myös Lisa Eldridge videolla. Hän käyttää peittävää tuotetta, levittää sitä pienellä siveltimellä ohuen kerroksen ja taputtelee sen ihoon meikkisienellä. Sen lisäksi hän levittää toista peitevoidetta vielä pienemmällä siveltimellä vain ja ainoastaan näppyjen kohdalle.


Myös Beyoncén meikkaaja Sir John antoi hiljattain peitevoidevinkkejään Cosmopolitanin haastattelussa.

Hänkin korosti sitä, että pieni määrä peitevoidetta riittää – ja suositteli aloittamaan parilla pienellä pisteellä silmien alla. Häivyttämiseen hän suositteli sivellintä ja sormilla painelua.

Sir John myös suositteli valitsemaan peittävän peitevoiteen, koska silloin pienempi määrä riittää ja meikistä tulee kevyempi eli luonnollisempi.

Ohuempi meikkikerros yleensä myös pysyy paremmin kasvoilla, sillä iholla on silloin vähemmän ainetta, joka voi karata esimerkiksi juonteisiin.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Vanupuikko on kohdannut voittajansa! Ammattilaisniksi ripsaritöhryjen siistimiseen

Mitä ihmettä? Vanha kasvovoideneuvo saattaakin olla syynä siihen, että meikkivoide levittyy epätasaisesti

Meikkivaihe, joka jakaa mielipiteet – vieläkö muistat, kun sen riskeistä varoiteltiin?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt