Tiedätkö, kuinka kauan kasvoja pitäisi pestä? Milla, 25, testasi hehkutettua kikkaa ja havaitsi pian muutoksen ihossaan - MyStyle - Ilta-Sanomat

Tiedätkö, kuinka kauan kasvoja pitäisi pestä? Milla, 25, testasi hehkutettua kikkaa ja havaitsi pian muutoksen ihossaan

Kuvituskuva
Julkaistu: 3.2. 8:05

Minuuttisääntö kerää ylistystä somessa. Toimittaja Milla Kukkonen testasi kahden viikon ajan, voiko pesuaikaa pidentämällä saada heleämmän ihon.

Ihonhoito on välillä tuskastuttavaa hommaa. Vaikka käyttäisi juuri omalle ihotyypilleen sopivia tuotteita, niiden ainesosat saattavat yhdessä synnyttää näppyjä. Ihon kuntoa voi kehnontaa myös ruokavalio, stressi, ihan normaali hormonitoiminnan vaihtelu ja eri sairaudet.

Samaan aikaan jotkut parhaimmista ihonhoitokikoista ovat niin yksinkertaisia, että ihan naurattaa. Me Naiset listasi taannoin neljä ilmaista konstia, jotka voivat parantaa ihon kuntoa.

Suurin osa konsteista liittyi puhdistukseen. Vaikka omaa hormonitoimintaa ja ihosairauksia kuten aknea ei voi pestä pois, erityisesti epäpuhtaalle ihotyypille kasvojen tehokas puhdistus voi tehdä paljon hyvää.

Tämän todistaa myös viime aikoina verkossa kiertänyt hämmentävän yksinkertainen 60 second rule -ihonhoitovinkki, eli suomalaisittain 60 sekunnin sääntö tai minuuttisääntö.

Vakuuttavia kuvatodisteita

Minuuttisäännön toimintaperiaate on yksinkertainen: kun puhdistat kasvosi aamuin illoin, pese ihoa kokonaisen minuutin ajan.

Minuuttisäännön on lanseerannut losangelesilainen ihoasiantuntija Nayamka Roberts-Smith. Hän kertoo Twitterissä, että moni puhdistaa kasvonsa turhan pikaisesti.

”Ihon puhdistaminen (sormien avulla) 60 sekunnin ajan antaa puhdistusaineen ainesosille mahdollisuuden toimia oikeasti. Suurin osa ihmisistä pesee kasvojaan noin 15 sekuntia maksimissaan. Se [pitkään peseminen] pehmentää ihoa ja liuottaa talin tukkimat huokoset paremmin. Tekstuuri ja ihon tasaisuus paranevat”, Roberts-Smith kuvaili minuuttipesun tehoa Twitterissä.

Minuuttisääntöä kokeilleiden Twitter-käyttäjien kokemusten perusteella vinkki todella toimii. Monet kertovat saaneensa kikan avulla paremman ihon muutamassa viikossa.

Tällaisia, kiistatta vakuuttavia, ennen ja jälkeen -kuvia he ovat jakaneet:

Muiden saavuttamien tulosten inspiroimana päätin itsekin testata minuuttipuhdistusta parin viikon ajan.

Kahden viikon kokeilu

Minulla on varsin hanakasti epäpuhtauksiin taipuvainen, pintakuiva iho. Olen toisinaan laiskanpuoleinen ihonpuhdistaja. Kuulun mitä luultavimmin niihin Roberts-Smithin mainitsemiin tyyppeihin, jotka pesevät kasvojaan noin neljännesminuutin ajan. Nopeus on aina ollut ihonhoitoni avainsana.

Heti kärkeen sain kuitenkin huomata, ettei minuuttisäännön noudattaminen tuntunut erityisen suurelta lisältä ihonhoitorutiiniin.

Loppujen lopuksi minuutti on kovin lyhyt aika – ja oikeastaan kasvojen hierominen hellästi sormilla pyöritellen 60 sekuntia tuntui perin mukavalta, kuin pieneltä kasvohieronnalta.

Vähemmän näppyjä, kirkkaampi iho

Kokeilun ensimmäisen viikon aikana pesu selvästi tehosi.

Kokeilun puolivälissä ihossani oli vähemmän näppyjä kuin aiemmin! Myös ihon sävy näytti kirkkaammalta ja kasvot tuntuivat pehmeämmiltä.

Suuri osa ihoni epäpuhtauksista johtuu hormonikierrostani. Siispä ihon puhdistuminen jäi väliaikaiseksi, ja kokeilun jälkipuoliskolla kasvoihini iski ihan tuttuun tapaan finnejä esimerkiksi ennen kuukautisia. Ihon sävy näytti kuitenkin poikkeuksellisen heleältä.

Aion jatkaa minuuttisäännön noudattamista jatkossakin. Loppupeleissä: vaikka kikka ei mullistaisi elämääni ja ihoani, sehän vie vain hassut kaksi minuuttia päivästäni.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Lopetin meikkaamisen kokonaan kolmeksi viikoksi – 6 asiaa, jotka kokeilu opetti

Mitä ihmettä? Vanha kasvovoideneuvo saattaakin olla syynä siihen, että meikkivoide levittyy epätasaisesti

Uusi ihmenaamio auttaa akneen, punoitukseen ja ihon kuivuuteen – ja sen voi tehdä kotona kahdesta aineesta!

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat