Leviääkö ripsivärisi? Pari helppoa kikkaa, jotka korjaavat tilanteen

Julkaistu:

Ripset
Luomille levinnyt ripsari on tuttu meikkikömmähdys useimmille. Rasvoittuvilla luomilla se on vielä yleisempää kuin muilla, mutta ei hätää – näin otat ripsitilanteen haltuun.
Vilkaisu työpaikan vessanpeiliin paljastaa jälleen kerran poskille, ylös yläluomille tai vähintään aivan ripsien alle valahtaneet ripsivärit – ei taas!

Vaikka ripsiväri valuisi ja suttaantuisi helposti, se ei tarkoita sitä, että se lähtisi helposti iholta pois. Tervetuloa, suttaantunut meikki ja pandasilmät.

Erityisen helposti ripsiväri leviää, jos silmäluomet ovat rasvoittuvat. Ihon öljyisyys nimittäin sulattaa ripsivärin lähes silmämeikinpoistoaineen tavoin.

Puuteria ja lämmintä vettä

Näin kertoo myös kosmetiikka-alan ammattilainen Virve Fredman tuoreessa kirjassaan Täydellinen iho – Opas korealaiseen ihonhoitoon (WSOY). Hän vinkkaa kaksi pientä niksiä avuksi leviävälle ripsivärille.

– Pelkkään tavalliseen pitkäkestoiseen tai vedenkestävään ripsiväriin siirtyminen ei useinkaan tuo ongelmaan ratkaisua, sillä myös ne liukenevat ihon pinnan öljyihin, Fredman kirjoittaa.

Sen sijaan silmämeikin hyvä pohja ja aivan tietynlainen ripsiväriteknologia auttavat.

– Paranna silmämeikin kestoa puuteroimalla silmänympärysiho kevyellä puuterilla, joka poistaa iholta liiallisen rasvaisuuden, ja vaihda ripsiväri lämpimällä vedellä poistettavaan versioon.

6 x lämminvesiliukoinen ripsiväri

Lämpimällä vedellä poistettavat ripsivärit on suunniteltu liukenemaan 38-asteiseen tai sitä lämpimämpään veteen. Öljyt tai tätä viileämpi vesi eivät niitä irrota.

Esimerkiksi nämä ripsarit saa poistettua lämpimällä vedellä.


Lähde: Virve Fredman: Täydellinen iho – Opas korealaiseen ihonhoitoon, WSOY 2019.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt