MyStyle

Sähköistyvätkö hiuksesi? Ammattilainen kertoo mistä se johtuu – ja 4 niksiä pulman ratkaisuun

Julkaistu:

Hiukset
Sähköiset hiukset ovat yksi talven tavallisimmista kauneuspulmista. Ammattilainen jakaa niksinsä aloillaan pysyvään tukkaan.
Hiukset sähköistyvät talvella helposti. Mistä se johtuu?

Kuiva sisäilma, pakkanen, keinokuituiset vaatteet, hiusten harjaaminen, tiheä peseminen ja erilaiset kemialliset, hiuksia kuivattavat käsittelyt lisäävät negatiivista sähkövarausta hiuksissa, luettelee kauneuspalvelu Glamlinin kauneuskonsultti Ida Varonen.

– Kuivan talvi-ilman takia sähkövaraus ei pääse purkautumaan hiuksista, vaan hiukset alkavat hylkiä toisiaan eli niin sanotusti leijua, hän kertoo.

Sähköistymisen ennaltaehkäisemiseksi kannattaa talvella ensihätään vaihtaa shampoo ja hoitoaine ravitsevampiin. Näin huolehdit hiusten hyvästä kosteutuksesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos pesutuotteiden vaihtaminen ei tuo ongelmaan ratkaisua, ammattilainen vinkkaa muutaman ekstraniksin, joita kannattaa kokeilla.

Näin pääset eroon sähköisestä tukasta

  1. Harvenna hiusten pesuväliä ja huuhtele hiukset lopuksi viileällä vedellä. Viileä vesi sulkee hiussuomut eikä kosteus pääse haihtumaan hiuksista niin helposti. Viileä vesi myös rauhoittaa mahdollisesti kuivaa ja kutiavaa hiuspohjaa.
  2. Käytä hiuksiin jätettävää hoitoainetta pesun jälkeen. Hienojakoisia, suihkutettavia tuotteita voi käyttää tarvittaessa myös kuiviin hiuksiin.
  3. Vältä hiusten turhaa harjaamista ja käytä luonnonharjaksista hiusharjaa. Välttele myös hiusten muotoilua kuumilla muotoiluvälineillä, jotka usein entisestään kuivattavat ja sähköistävät hiuksia. Jos sinun tarvitsee käyttää muotoiluvälineitä, muistathan hyvän lämpösuojan ennen muotoilua.
  4. Kokeile käsirasvakikkaa. Jos apua tarvitaan nopeasti, eikä saatavilla ole hiustenhoitotuotteita, sipaise käsiin käsivoidetta, anna imeytyä hetki ja vedä käsillä kevyesti hiuksia alaspäin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt