10 vinkkiä paksumman näköisiin hiuksiin – jos nämä eivät auta, ei mikään

Julkaistu:

Hiukset
Toiveissa tuuheammat hiukset? Taikakeinoa ei ole olemassa, mutta kokeilemisen arvoisia kikkoja senkin edestä.
Lukemattomien suomalaisten ikuisuusongelma tiivistyy neljään sanaan: kuinka saan paksummat hiukset?

Kokosimme kasan parhaita paksumman näköisten hiusten vinkkejä vuosien aikana antamistamme neuvoista. Jos tukkaan ei saa feikattua tuuheutta näillä tavoilla, ei sitten millään.

1. Pese oikealla shampoolla

Kuinka saada hennoistakin hiuksista näyttävät? Ammattilaisten mukaan kaikki lähtee hiusten pesusta: pese hiukset volyymia tuovalla shampoolla.

Hoitoainetta kannattaa käyttää vain ja ainoastaan kuivimmille latvoille.

2. Föönaa hyvin

Jos hiukset tuntuvat olevan aina lätässä, föönausta ei kannata jättää väliin.

Föönaus kohottaa tyven irti hiuspohjasta, jolloin tukka näyttää automaattisesti tuuheammalta. Ohuthiuksinen saa rauhassa föönata hiukset ilman harjaa pörröiseksi, jolloin niihin saa automaattisesti tavallista enemmän karheutta ja volyymia.

Jos föönaustekniikat eivät ole hallussa, föönaa hiukset yksinkertaisesti pää alaspäin.

Lämpimät, föönatut hiukset voi myös nostaa hetkeksi sykerölle pään päälle ja antaa jäähtyä. Kun sykerön vapauttaa, tukassa on kunnolla volyymia.

3. Vältä kiiltoa antavia tuotteita

Nyrkkisääntö ohuiden, hentojen ja volyymia ja tuuheutta kaipaavien hiusten laittamiseen on kiiltoa antavien tuotteiden välttely.

Muun muassa hiusöljyt, kiiltosuihkeet ja kiiltävät hiuslakat eivät saa hiuksia näyttämään paksuilta tai anna kestävää pohjaa runsaan näköiselle kampaukselle.

4. Ota käyttöön rakennetuote

Jos et ole vielä koskaan kokeillut rakennetuotetta, nyt on sen aika.

Nimensä mukaan tekstuuria eli rakennetta, pitoa ja karheutta ja siksi samalla tuuheutta antavat tuotteet tekevät hiuksista muutamalla suihkaisulla paksumman näköiset.

5. Hillitse hiustuotteiden määrää

Vaikka oikeat tuotteet tekevät hiuksista tuuheammat, tuotteita voi myös käyttää liikaa. Kaikissa tuotteissa kannattaa muistaa kohtuus.

Hyvä ohje on käyttää puolet siitä määrästä, joka tuntuu sopivalta. Liika tuotteiden käyttäminen nimittäin vain painaa hiuksia alaspäin.

6. Harkitse hiusharjasi uusiksi

Jos hiukset ovat sähköiset ja ohuet, paras vaihtoehto on harja, jonka harjakset ovat ainakin osittain luonnonharjasta. Hentohiuksiselle sopii pyöröharja, jossa on harjaksia ympäri varren.

Pyöröharja antaa hiuksille tuuheutta ja voimaa. Se myös kohottaa hiuksia hyvin, ettei tukka ole lättänänä päätä vasten.

7. Hanki tyvirauta

Takuuvarma hiusten tuuheuttaja on minikreppirautaa muistuttava tyvirauta.

Sillä krepataan vain aivan hiusten tyvi, jolloin tyvi kohoaa irti hiuspohjasta ja koko tukka näyttää hetkessä paksulta ja kuohkealta.

8. Sotke jakauksesi

Todella helppo keino paksumman näköisten hiusten saavuttamiseen on skarpista jakauksesta luopuminen.

Kun jakaus on hieman epäselvä ja sekainen, hiukset eivät paljastu niin helposti ohuiksi. Sotkujakausta voi myös heitellä päivän mittaan puolelta toiselle – ja tadaa, hiuksissa on taas reilusti pöyhkeyttä!

– Jakauksen paikkaa muuttamalla voi hiuksiin saada kohotusta. Jos hiukset jakautuvat luonnostaan esimerkiksi vasemmalta, jakauksen tekeminen oikealle puolelle nostaa tyveä hieman, koska hiukset kampautuvat luonnollista kasvusuunta vastaan, sanoi Prof Hair Design -kampaamon art director Antti Moilanen aiemmassa jutussamme.

9. Pätkäise skarppi latva

Yksi parhaista paksuutta huijaavista leikkauksista on tasaiseksi leikattu latva. Kun hiukset pätkäistään ronskisti tylppälatvaiseksi, ne näyttävät paksummilta ja usein myös terveemmiltä kuin rikottu tai kerrostettu häntä.

10. Tee ponnarista paksumpi

Tämä kikka todella toimii, ja ihan kaikilla muillakin kuin ohuthiuksisilla. Allekirjoittanut ei enää muunlaisia ponnareita teekään, kuin nerokkaalla hiusvälineellä varustettuja huijausponnareita.

Poninhännän sisään voi piilottaa volyymihiustyökalun. Se paksuntaa poninhännän kirjaimellisesti ja saa hiukset siksi näyttämään runsaammilta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt